Cum aleg cel mai bun loc de joaca pentru copilul meu?

8 septembrie 2022, 15:02

Cum aleg cel mai bun loc de joaca pentru copilul meu?

Jocul si joaca sunt parti esentiale din procesul de crestere si dezvoltare al unui copil. Prin joaca, cei mici îsi descopera si îsi dezvolta abilitatile, învata sa se coordoneze, îsi dezvolta echilibrul, comunica si se bucura de un proces de crestere normal, specific fiecarei etape de crestere. Din acest motiv, este esential ca fiecare micut sa beneficieze de toate mecanismele si contextele care favorizeaza un proces de joaca sigur, benefic, adaptat varstei si abilitatilor.

Joaca în aer liber

Pentru o buna dezvoltare fizica si psihica, cei mici au nevoie sa petreaca timp în aer liber, iar cea mai placuta modalitate o reprezinta joaca în natura. Daca beneficiezi de o curte generoasa, atunci este recomandat sa amenajezi pentru copiii tai un loc de joaca în aer liber, sigur, curat, frumos si bine echipat. Fie ca alegi doar cateva figurine si piese, fie ca adopti sa montezi un complex de tobogane, leagane si balansoare, este indicat sa respecti cateva reguli.

Loc de joaca cu doua leagane, foto de Gardenway.ro
Loc de joaca cu doua leagane, foto de Gardenway.ro

Siguranta copiilor

Atunci cand decizi sa amenajezi un loc de joaca în curte, zona aleasa va fi strict destinata amplasarii tuturor componentelor si jocului. Se va limita accesul animalelor de companie în aria respectiva, se vor îndeparta eventualele pericole, se va nivela si igieniza zona. În ceea ce priveste partile componente, acestea vor fi alese conform varstei si înaltimii copiilor. Toate componentele vor fi bine ancorate în sol, respecandu-se toate indicatiile producatorului. Piesele componente ale unui loc de joaca impun un anummit tip de întretinere, dictat de materialul din care sunt fabricate.

Tipuri de locuri de locuri de joaca

Exista numeroase tipuri de spatiu de joaca copii la gardenway.ro, astfel ca vei putea alege varianta potrivita spatiului de care dispui, cat si dorintelor tale si ale celor mici. Pentru componentele unui loc de joaca se folosesc materiale sigure si rezistente, în principal lemn si plastic. În functie de design si particularitati, vei alege pentru copiii tai locul de joaca potrivit, astfel încat acestia sa se joace în siguranta.

Teren de joaca mare din lemn, foto de Gardenway.ro
Teren de joaca mare din lemn, foto de Gardenway.ro

Lemnul în locul de joaca

Lemnul este cel mai vechi material folosit în constructii, fiind caracterizat prin durabilitate, adaptabilitate, aspectul natural si foarte placut. În functie de esenta lemnului, acesta este mai mult sau mai mult rezistent, însa pentru locul de joaca producatorii aleg esente foarte rezistente. Lemnul devine astfel unul dintre cele mai potrivite materiale pentru fabricarea partilor componente ale unui loc de joaca de exterior. Are un aspect foarte placut, prezinta rezistenta mare în fata razelor UV si a umiditatii, rezista la variatiile mari de temperatura, este tratat ignifug.

Plasticul, un material placut si rezistent

Daca preferi culorile puternice si jocurile elaborate, atunci poti opta pentru un loc de joaca realizat din plastic. Plasticul este un produs sintetic realizat din produse petrochimice, a carui productie a luat o amploare masiva în context actual. Jocurile pentru copii realizate din plastic, se bucura de un aspect foarte placut, un colorit viu si rezistenta în fata socurilor si zgarieturilor. Un loc de joaca realizat din plastic impune respectarea indicatiilor de ancorare a  pieselor componente la sol, astfel încat acestea sa fie sigure. Este foarte important ca atunci cand alegi jocurile sa tii cont de greutatea si înaltimea copiilor. Ca masura de siguranta, este recomandat sa supraveghezi joaca celor mici si sa nu permiti folosirea leaganelor, toboganelor si a balansoarelor de catre copiii mult prea mici sau mult prea corpolenti sau înalti. Desi este un material foarte rezistent în fata razelor UV si a intemperiilor, este indicat sa protejezi locul de joaca din plastic pe timpul iernii sau atunci cand temperaturile sunt mult prea scazute.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Atmosfera in grupul tau de prieteni e mai relaxanta ca niciodata, iar pe tine nu poate decat sa te bucure aceasta situatie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ciprian Porumbescu a incantat publicul cu cantecul sau de vioara, in 1871, cand participa la aniversarea a 400 de ani de la zidirea manastirii Putna. La acest eveniment i-au fost alaturi Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A.D. Xenopol si Nicolae Teclu.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge Bula la o femeie si zice:
-Maria, ce picioare frumoase de caprioare ai!
-Asa de strambe? zice Maria
-Nu, asa de paroase!

› vrei mai mult