"Cu 1 la suta mai bun", povestea tanarului care a scris istorie, devenind prima persoana cu sindrom Down care a terminat un triatlon IRONMAN

24 noiembrie 2022, 11:23

Cristina Balan

Miercuri, 23 noiembrie, s-a lansat in Romania cartea „Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potentialul maxim si cum o poti face si tu”, de Chris Nikic & Nik Nikic, la Editura ap! (ACT si Politon). Lansarea a avut loc in prezenta artistei Cristina Balan, castigatoare a concursului „Vocea Romaniei”, care a scris cuvantul-inainte pentru editia in limba romana a cartii.

„Chris Nikic este un exemplu viu pentru oricine isi doreste sa surmonteze un handicap, de orice natura. El ne daruieste lectii de viata pretioase, prin perseverenta si daruire. Ca mama de gemeni cu sindromul Down, stiu foarte bine cat efort a fost depus de catre parintii si terapeutii lui Chris. Sper ca lucrarea de fata sa-i ajute pe parintii si apartinatorii acestor persoane minunate, cu extra-cromozom, sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta si care sunt limitele, abilitatile si posibilitatile copiilor lor si ce asteptari pot avea de la ei in general. De asemenea, mi-as dori ca aceasta carte sa contribuie si la normalizarea integrarii in societate a celor cu dizabilitati, indiferent daca e vorba de anomalii genetice sau de alta natura. Abilitatile dincolo de dizabilitati sunt cele mai frumoase si mai pline de inspiratie povesti din lume. Recomand lecturarea acestui volum ca pe un manual despre ambitie, rabdare, perseverenta si reusita, pe drumul catre atingerea potentialului maxim”, a spus Cristina Balan in introducerea cartii.

Cartea spune povestea motivationala a lui Chris Nikic, tanarul care a inspirat oameni de pe tot globul cand a scris istorie, devenind prima persoana cu sindrom Down care a terminat un triatlon 𝗜𝗥𝗢𝗡𝗠𝗔𝗡 pe distanta completa. In anul 2021, Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut succesul lui Chris, care a inotat 3,8 km, a mers cu bicicleta 180 km si a alergat 42,2 km in cadrul cursei Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida. El a terminat cursa in 16 ore, 46 de minute si 9 secunde – cu 14 minute inainte de expirarea timpului oficial de 17 ore.

In cartea „𝗖𝘂 𝟭% 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻", Chris, alaturi de tatal sau, Nik, isi spune povestea si ne arata pasii care l-au condus catre succes, aplicabili in orice domeniu al vietii.
Editura ap! (ACT si Politon) va directiona 10% din fondurile obtinute din vanzari catre Fundatia Special Olympics Romania.

„Lansarea acestei carti este un bun prilej de a intelege mai bine potentialul sportivilor cu sindrom Down. Cum spune si tatal lui Chris Nikic in Introducere, tanarul care a terminat doua competitii Ironman nu poate scrie singur povestea, cu toate ca o face zilnic in timp ce se antreneaza, concureaza si se straduieste sa devina mai bun in fiecare zi. Exact ca sportivii Special Olympics, pe care noi ii provocam mereu la competitii. Incluziunea vine si prin sport si ne-am dori sa existe si in Romania conditiile de antrenament si sustinerea pe care o au sportivii cu dizabilitati intelectuale in alte tari”, a mentionat Emilia Ispas, Director Programe la Special Olympics Romania.

„𝗖𝘂 𝟭% 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻" este scrisa de Chris, alaturi de tatal sau, Nik, si este o poveste care ne inspira, ne motiveaza si ne arata cum putem transforma imposibilul in posibil: prin disciplina, munca si curajul de a tinti cat mai sus. Sfaturile utile din carte sunt aplicabile in orice domeniu al vietii si ne invata, prin exemple concrete, cum sa devenim cu 1% mai buni in fiecare zi, in drumul nostru catre succes.

Cartea publicata in limba romana la Editura ap! (ACT si Politon) este disponibila atat in format tiparit, cat si in format ebook si audiobook, in lectura actorului Mihai Nitu.
Coperta carte 𝗖𝘂 𝟭% 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

E permis sa privesti pe cineva in ochi daca esti vanzator, atunci cand ii inmanezi marfa clientului. Nu este politicos sa privesti pe cineva in ochi atunci cand esti intr-un mijloc de transport in comun sau cand astepti sa iti vina randul.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Gluma: -Te mai doare dintele,puisor? -Habar n-am!Dintele a ramas la dentist!

› vrei mai mult