Concursul National de creatie plastica "Arta - intre talent si daruire"

25 martie 2019, 17:52

Concursul National de creatie plastica "Arta - intre talent si daruire”.

I
n perioada 1 februarie – 1 iunie 2019 va avea loc in Chitila, Ilfov CONCURSUL NATIONAL DE CREATIE PLASTICA ”ARTA – INTRE TALENT SI DARUIRE”.

Aflat la a V-a editie si organizat de Fundatia Pretuieste Clipa in parteneriat cu scoala Gimnaziala "Prof. Ion Visoiu”, din acest an este inregistrat si in Calendarul Activitatilor Extrascolare Nationale (CAEN) aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitala, si nu numai! in total au dat curs invitatiei noastre 400 profesori coordonatatori din toata tara plus Republica Moldova si Grecia, insumând peste 1400 lucrari de creatie plastica si 200 icoane pe sticla.

Concursul cuprinde doua sectiuni: Creatie Plastica – cu tematica LOCUL COPILaRIEI MELE unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orasul natal, activitatile si jocurile copilariei, momente si persoane dragi care stârnesc emotii, monumente istorice, obiective turistice care si-au pus amprenta asupra copilariei lor, iar in cadrul sectiunii Icoane pe sticla tematica este CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS in iconografia traditionala româneasca. Lucrarile din sectiunea Icoane pe sticlavor surprinde scene biblice din viata Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compozitii ce il evidentiaza pe Iisus.

Concursul face parte din categoria activitatilor extrascolare si este deschis participarii tuturor elevilor din ciclurile de invatamânt sau cluburi de arta: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit si nu percepe nicio taxa de participare.

Inscrierile sunt deschise pana pe 1 mai 2019 prin fisa de inscriere trimisa la adresa de email concursarta@yahooo.com si ulterior lucrarile vor fi trimise prin posta.

In urma unei selectii cei mai talentati elevi din judetele limitrofe vor participa la etapa directa unde timp de 4h vor picta in aer liber un peisaj din natura sau o icoana pe sticla.

Vernisajul concursului si decernarea premiilor va avea loc la finalul lunii mai 2019 in Bucuresti.

Se vor acorda premiile I, II si III si premii speciale pentru fiecare sectiune si grupe de vârste. Premiile si diplomele vor fi inmânate la festivitatea de premiere. Se acorda diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrarile din cadrul sectiunilor vor fi publicate in catalogul editiei.Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP, inspectori de specialitate si profesori desemnati de catre organizator.

Regulament integral pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

Persoana de contact: Elena Adriana Popa - Responsabil proiect. Tel: 0746513222


Concursul National de creatie plastica "Arta - intre talent si daruire”

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In medie o persoana are peste 1460 de vise pe an.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ambasadorul irakian la Natiunile Unite tocmai a terminat un discurs si iese pe hol, unde se intalneste cu presedintele Bush. Isi strang mainile si irakianul zice:
- Stiti, am si eu o intrebare apropo de cultura Americii.
- Excelent, daca pot sa va ajut o sa o fac cu mare placere, raspunde Bush.
- Fiul meu se uita la filmul asta, Star Trek, si acolo sunt si rusi, si negri, si asiatici, dar niciodata arabi.
La care presedintele Bush rade, se apleaca la urechea irakianului si-i sopteste:
- Pai asta e din cauza ca actiunea se petrece in viitor...

› vrei mai mult