Cinci motive pentru a planta un copac in fiecare an

31 martie 2022, 12:25

Planteaza un copac
Ai invatat, probabil, la scoala despre importanta copacilor in viata noastra, a tuturor, si despre protejarea mediului inconjurator. Stii, deci, ca datorita copacilor avem oxigen si un aer de calitate si ca la munte, unde padurile sunt bogate, aerul este mult mai bun si mai curat decat in orase sau la campie. Dar acestea nu sunt singurele motive pentru care este bine sa plantezi copaci.

De ce sa plantezi un copac in fiecare an

Fie ca stai la curte si vrei sa plantezi un copac chiar in gradina ta, fie ca doresti sa pui un pom in gradina blocului, fie ca ai un loc special, numai al tau, pe care vrei sa il imbogatesti cu un copac, este bine sa o faci. Mai mult, ai putea planta in fiecare an un copac, ceea ce iti va da o satisfactie deosebita. Nu doar ca vei pune umarul la protejarea mediului, dar vei avea posibilitatea sa il vezi crescand sau, poate, sa il vizitezi peste ani si sa iti vezi „opera”.

Un copac absoarbe dioxidul de carbon si ne da inapoi oxigen, imbunatatind, astfel, calitatea aerului. Este una dintre primele lectii de la biologie.

Totodata, el ajuta la ameliorarea climei, la conservarea apei si la consolidarea solului si, pe langa toate astea, un copac in sine este un intreg univers pentru vietuitoare mai mari sau mai mici, precum pasari, insecte sau chiar animalute, daca ne gandim la veverite.

Atat partea aeriana a copacului, cat si cea subterana - radacina - sunt esentiale pentru ecosistemul din care face parte. Radacina creste adanc in pamant si stabilizeaza solul, prevenind alunecarile de pamant si eroziunea.

Sa plantezi un copac este un gest minunat pentru mediul inconjurator, dar sa plantezi un copac in fiecare an inseamna ca la un moment dat te vei putea lauda cu propria padure, la o scara mai mica, ce-i drept. Iar despre paduri stii deja ca sunt numite plamanul verde al planetei, nu-i asa?

Un copac plantat poate infrumuseta peisajul si te va rasplati cu umbra sa atunci cand va creste mare.

Cand plantezi un copac in fiecare an vei putea avea un soi de timeline al activitatilor tale de protectie a mediului. De fiecare copacel iti poti lega o amintire sau chiar un obiectiv, iar plantarea lui va fi un simbol important pentru tine si familia ta.

Sa participi anual la o campanie de plantare de copaci poate fi o activitate traditionala de familie sau cu prietenii. Puteti, spre exemplu, sa va alegeti in fiecare an un loc nou spre care sa plecati si sa plantati fiecare cate un copac, iar traditia o vei putea duce mai departe si dincolo de copilarie, cand tu insuti vei fi adult si vei dori sa ii inveti pe cei mici despre importata protejarii mediului inconjurator.

Iata cateva teste cu copaci pe care iti recomandam sa le faci:

Ce spune despre tine copacul pe care il desenezi

Copacii infloriti

Testul copacului

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Toate vor merge bine pentru tine astazi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi garda jos. Fii atent/a la tot ce se intampla in jurul tau, ca sa eviti orice neplaceri ce pot aparea pe neasteptate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Arborele de cacao se cultiva inca din anul 1100 i. Hr.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge pe strada o doamna cam plinuta. De ea se apropie un cersetor:
- Doamna, de cinci zile nu am mancat nimic.
- Ehee, daca as avea si eu asa vointa...

› vrei mai mult