CinEd România lanseaza platforma online si anunta primele sesiuni de formare

31 martie 2016, 11:15

Platforma CinEd va fi lansatã oficial în România vineri, 8 aprilie, printr-o conferințã de presã ce va avea loc la Institutul Francez din București (sala Elvira Popesu) începând cu ora 11:30, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT. La conferința de presã, la care sunt invitați nu doar jurnaliștii, ci și cadrele didactice interesate de proiect, vor fi prezente Léna Rouxel (Coordonatoare a proiectului CinEd din partea Institutului Francez din Paris) și Agnès Nordmann (Coordonatoare a departamentului de cinema din cadrul Institutului Francez din Paris). Vor fi prezentate obiectivele CinEd, utilitatea platformei, materialele pedagogice și catalogul de filme la care profesorii și elevii vor avea acces anul acesta.

 

CinEd

 


Conferința de presã se continuã cu o invitație la dialog, în cadrul unei mese rotunde, la sala de cinema Elvira Popescu (12:30 – 14:30). Tema întâlnirii: importanța educației cinematografice în școli. Se va discuta despre necesitatea și beneficiile educației audiovizuale pentru elevi, despre obstacolele care existã în a facilita accesul la aceasta, dar și despre soluțiile existente.

 


La aceastã întâlnire sunt aºteptaþi sã participe reprezentanþi ai Ministerului Culturii, Ministerului Educaþiei, Inspectoratului ªcolar al Municipiului Bucureºti, profesori ºi elevi care au luat deja parte la programe de educaþie cinematograficã similare.

 


Tot în cursul lunii aprilie, vor avea loc sesiuni de formare pentru cadrele didactice doritoare sã ia parte la proiectul CinEd ºi sã organizeze proiecþii pentru elevi.

 


Înscrierile pentru sesiunile de formare se pot face pânã la sfârºitul lunii martie, pe adresele de mail cined.macondo@gmail.com (pentru învãþãmântul primar) ºi cined@nexproject.ro. (pentru gimnaziu ºi liceu).

 


Participarea la sesiunile de formare este GRATUITÃ. Fiecare sesiune va dura aproximativ 2 ore și va include, pe lângã prezentarea proiectului și a modului în care pot fi folosite platforma și materialele pedagogice, o analizã a filmelor CinEd, urmatã de discuþii sub îndrumarea unui critic de film.

 


Vã reamintim cã CinEd – European Cinema Education for Youth este o inițiativã ambițioasã de cooperare europeanã, care aduce laolaltã organizații culturale din Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehã ºi România. Primele 10 orașe din România care vor beneficia de programele proiectului sunt București, Alexandria, Buzãu, Galați, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Timișoara, Ploiești, Roman.

 

CinEd logo

 


***

CinEd este un proiect inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Francezã ºi implementat în România de Asociaþia Culturalã Macondo ºi Societatea Culturalã NexT.


CinEd este un program co-finanþat de programul Europa Creativã/Media al Uniunii Europene.


Cu sprijinul Centrului Naþional al Cinematografiei din România.


Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Institutului Cultural Român, Inspectoratul ªcolar al Municipiului Bucureºti

Sponsor principal: ROMGAZ

Recomandat de RFI România.

Parteneri media: Decât o Revistã, Intuitext, Didactic.ro, România Pozitivã, SuntParinte.ro, CinemaRX, All About Romanian Cinema, SUB25, LiterNet, Iqool, TeenPress, Clopotel.ro, Kids News, Ani de Școalã, ExamenulTãu.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Interesant in ceea ce priveste ariciul este faptul ca are un simt auditiv foarte dezvoltat si este capabil sa recunoasca culorile. Animalul cu care se aseamana foarte mult este porcul tepos. Diferenta dintre acestia este facuta de modul de alimentatie. Astfel, ariciul se hraneste cu insecte si animale mici, iar porcul tepos este vegetarian.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Daca doamna are inel pe mana dreapta, aceasta inseamna ca ea este casatorita. Daca are pe stanga, aceasta nu inseamna nimic. Daca doamna are inel si pe dreapta si pe stanga, inseamna ca ea e casatorita, dar aceasta nu inseamna nimic.

› vrei mai mult