Celebrul joc League of Legends aduce o premiera pe scena Operei Nationale din Bucuresti

27 ianuarie 2023, 13:47

Povesti de pe Rift: Romania

League of Legends,
unul din cele mai populare jocuri video din toate timpurile, este în centrul primului film dedicat comunitatii jocului din Romania, de la aparitia sa în 2009 pana în prezent.

Comunitatea de League of Legends din Romania a strans sute de mii de jucatori de-a lungul acestor ani, iar filmul celebreaza comunitatea locala si povestile membrilor acesteia, oameni care au contribuit decisiv la formarea ei, de la jucatori casual la jucatori hardcore, cosplayeri, artisti, creatori de continut pana la jucatori semi profesionisti si profesionisti si mai ales public foarte numeros, pasionat de divertisment si esports. 2022 a fost un an important pentru istoria jocului pe plan local, jucatorul profesionist Andrei „Odoamne” Pascu devenind primul roman campion european de League of Legends din istorie prin castigarea League European Championship Summer 2022 alaturi de echipa sa.

Andrei Odoamne Pascu este “vedeta” documentarului si povesteste despre provocarile pe care le-a întalnit de-a lungul carierei de jucator profesionist de League of Legends si despre stilul de viata al unui esports pro player.

„Este pentru prima data cand un dezvoltator de jocuri si publisher international realizeaza un film despre cativa dintre membrii care au avut un impact în comunitatea de League of Legends de-a lungul timpului. Premiera la Opera Nationala va fi o oportunitate pentru fiecare jucator sa cunoasca prieteni noi si sa celebreze împreuna cu noi povestea incredibila a comunitatii romanesti. Experienta jucatorilor este la baza fiecarui lucru pe care îl facem si este o adevarata onoare sa fim parte din povestea romanilor jucatori de League. Echipa Riot Games va fi prezenta la eveniment si abia asteptam sa ne vedem cu membrii comunitatii”, a declarat Andreea Ivanescu, Senior Brand Manager în cadrul Riot Games.

”Filmarile au durat mai bine de cinci luni în patru orase din trei tari diferite (Bucuresti, Cluj-Napoca, Berlin si Malmo). Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depaseste 90 de minute. Sper sa miste publicul prin povestile de succes ale oamenilor carora acest joc le-a schimbat viata în mai bine”, a declarat Toma Nicolau, regizorul filmului documentar Povesti de pe Rift: Romania.

În documentar le-au fost dedicate capitole si altor actori esentiali pentru dezvoltarea comunitatii din Romania. Creative Monkeyz, gameri veterani si creatorii animatiei Robotzi, povestesc despre primele experiente de content creation cu League of Legends, iar Octav “ang” Cretu, fondator Nexus Gaming, despre începuturile gaming-ul competitiv de la noi din tara. Multi alti streameri si jucatori din scena locala sunt prezenti în film: IceManLucky, Ketaminol, Adrii von B, Bogdan Teches, artistii Cojo si Bruja si multi altii.

Documentarul „Povesti de pe Rift: Romania” va avea premiera luni, 30 ianuarie, de la ora 18.30, la Opera Nationala Bucuresti. Biletele pot fi achizitionate de aici.

„Povesti de pe Rift: Romania” va putea fi urmarit si online, începand cu data de 2 februarie 2023 pe canalul League of Legends Romania.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Trebuie sa fii mai zen si sa ai mai multa incredere in tine! Daca vei continua sa fii irascibil/a, sa nu fii surprins/a ca esti "uitat/a" de prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Oamenii de stiinta au elaborat sase pasi pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice: 1. inlocuirea combustibililor fosili cu energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon; 2. reducerea emisiilor unor poluanti precum metanul; 3. protejarea ecosistemelor terestre; 4. consumarea in principal de alimente pe baza de plante si de mai putine produse pe baza de animale; 5. crearea unei economii fara carbon; 6. stabilizarea populatiei umane. Oare pot oamenii sa respecte acesti pasi?

› vrei mai mult

Bancul zilei

La ora de gramatica, invatatoarea il intreaba pe un elev:
-Care este viitorul verbului "eu casc"?
-"Eu dorm' ,doamna invatatoare!

› vrei mai mult