Ce rontaim in pauza?

26 ianuarie 2016, 15:53

Timpul petrecut la scoala pare o vesnicie. Imagineaza-ti ca te loveste foamea cand nu te astepti, in ora de engleza. Timpul pana la urmatoarea pauza pare o eternitate. Cum faci sa nu mai ajungi situatia asta? Vrei o masa gustoasa, repede de infulecat si ieftina. Hocus pocus am niste idei pentru tine. Ca sa nu ti se para greu de facut, cere ajutorul unui adult. Siguranta e prioritatea numarul unu in bucatarie.

Sa incepem. Te avertizez ca o sa ti se faca pofta. Ia un pahar de apa langa tine.

1. Un sandvis, doua sandvisuri, mai multe sandvisuri

Sandvisul e cea mai usoara si practica masa de pranz. Problema e cu ce umplem sandvisul pentru ca acesta sa fie gustos, sanatos si hranitor. Hmm, ce zici de:

Sandvisul cu oua jumari. Ai nevoie de doua felii de paine integrala si cateva oua de gaina sau oua de prepelita. Ouale se bat bine, se condimenteaza cu sare si piper si se fac jumari (se arunca in tigaie si se amesteca pana se gatesc). Ouale gatite se adauga pe paine, se completeaza cu cateva frunze de baby spanac si voila. Energie in cutie.. de sandvisuri.

Sandvisul cu pui. Cui nu-i place carnea de pui poate alege carnea de curcan. Ai nevoie paine integrala prajita, carne de pui gatita pe gratar sau fiarta, crema de branza, salata, felii de rosii si castraveti. Ungi feliile de paine cu crema de branza adaugi carnea de pui si castravetele. Proaspat si usor!
Sandvisul cu puiSandvisul dulce. Daca iti plac sandvisurile dulci, acesta este perfect pentru tine. Ai nevoie doar de paine, unt de arahide si felii de banane. Intinzi untul de arahide pe feliile de paine, adaugi bananele si esti gata.

2. Saorma

Stai, ca nu vorbesc de saorma aia cu miros de usturoi. Am o varianta nemirositoare, usor de facut si gata intr-un minut. Ai nevoie de lipii simple (tortillas), avocado copt, bacon, zeama de lamaie, rosii taiate cubulete, boabe de porumb si cateva foi de salata. Pasezi miezul de avocado cu zeama de lamaie si o intinzi pe lipie. Adaugi bacon-ul rosiile si salata. Strangi lipia intr-un rulou si o impaturesti intr-o hartie cerata. Pofta buna!
Saorma3. Croissant umplut

Nu ma refer la croissantul acela umplut cu crema de ciocolata ci la un croissant aperitiv. Ai nevoie de un croissant cu unt, mustar, foi de salata, sunca, branza sau cascaval si felii de rosii. Tai croissantul pe lungime si intinzi mustarul in interior. Adaugi sunca, salata, branza si feliile de rosii. C'est si bon.
Croissant umplut

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Usile de la spatiile ce adapostesc bombele nucleare ale Statelor Unite cantaresc 748 de tone si se deschid in 19 secunde.

› vrei mai mult

Bancul zilei

2 fantome in cimitir:- Marcelo hai sa iesim ca n-are ce sa ne faca zgreabanu ala de la poarta. - Hai sa mergem. Una dintre ele ies si se trezeste cu o bata in cap si paznicul zice: - Noi radem glumim dar nu parasim incinta.

› vrei mai mult