Ce nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj in vacanta alaturi de copii

17 august 2022, 17:35

Ce nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj in vacanta alaturi de copii

Cand ai copii, vacanta trebuie analizata si pregatita pana la cel mai mic detaliu. O pregatire amanuntita iti asigura zile mai putin stresante si zambetul va fi mereu prezent pe chipul celor mici.

Asigura-te ca ai un bagaj special pregatit pentru ei, in care sa incluzi tot ce le este esential, de la imbracaminte, produse de igiena si jucarii. Daca te intrebi ce mai trebuie sa pui ca sa termini lista si sa ai siguranta ca nu ai uitat nimic, indiferent de varsta copilului, arunca o privire si peste cele de mai jos:

Gustari pentru drum

Chiar si un drum de doua ore se va simti ca o eternitate pentru copii. Nu pleca de acasa fara cateva gusturi care sa le aline foamea, daca aceasta se va instala brusc pe drum sau pana ajungi la cazare. Taie in bucatale fructele preferate intr-o caserola, dar si cateva legume, cum ar fi morcovii. Mai pune si cateva batoane din cereale si ceva dulce.

In acest mod, atat tu, ca parinte, te vei simti usurat, cat si copilul. Dubleaza portiile in functie de numarul copiilor alaturi de care pleci la drum si nu uita nici de gustarea ta preferata.

Carti de colorat si de citit

Pleci cu un copil de cinci ani si unul de zece? Atunci include in bagaj carti de desenat si de citit. Cel mic nu se va plicitisi daca va avea de colorat, iar cel mare se va adanci in povesti. Vezi ce carti pentru copii de 10 ani sunt acum la mare cautare si ia la tine macar doua sau trei. Poti sa ii citesti si celui mic inainte de culcare si, uite asa, aveti oportunitatea sa luati parte si la un club de lectura in familie.

Produse de igiena si ingrijire

Bineinteles, produsele de igiena si ingrijire sunt primele la care te gandesti cand pleci in vacanta. Este alegerea corecta sa le faci loc in bagaj, indiferent de destinatia pe care o ai in vedere. Cele mai importante sunt:

  • periuta si pasta de dinti;

  • gel de dus si sapun;

  • gel dezinfectant;

  • servetele umede si uscate;

  • sampon;

  • pieptan;

  • unguente pentru rani si intepaturi;

  • pansamente;

  • vata;

  • crema hidratanta.

Incearca sa iei produsele tipice copiilor, fara sa iei in calcul varianta de a folosi toata familia aceleasi produse. Poate ocupa mai mult loc in bagaj samponul si balsamul special pentru copii, dar te vor scapa de griji ulterioare, cum ar fi reactiile alergice.

Jucarii

Nu va exista vacanta fara jucariile celor mici. Pentru ca nu o sa ai loc pentru unele voluminoase, indicat este sa le alegi pe acelea de care stii sigur ca nu se va plictisi. Un set cu jucarii pentru nisip va fi potrivit atat pentru vacanta de la mare, cat si pentru cea de la munte, fiindca se va gasi un loc potrivit oriunde. Pe langa asta, mai include o masinuta sau o papusa, dupa caz.

 Accesorii portabile

Cand te gandesti la trusa cu obiecte de ingrijire, iti doresti ca cel mic sa fie in siguranta si ferit de orice fel de bacterii. Astfel, ca sa fie in siguranta pana la capat, cel mai bine ar fi sa ai accesorii portabile, cum ar fi o olita, un carucior sau un scaunel. Stii ca este al lui, de acasa, si va fi singurul care il va folosi. Exista mai multe variante de accesorii pentru vacanta, gandite atat pentru utilitate, cat si pentru functionalitate.

Vacanta alaturi de copii vine cu o multime de ganduri si provocari. Iti doresti ca experienta sa fie una sigura si lipsita de griji, atat pentru tine, dar si pentru bucuria copilului. Urmareste si sfaturile de mai sus si organizeaza bagajul cu tot ce este nevoie pentru o relaxare garantata.


Sursa foto: Shutterstock.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ca e vacanta sau nu, se pare ca tu nu te saturi de ea. Totusi, ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cenusareasa este un basm popular ce intrupeaza elementul de mit al opresiunii nedrepte urmata de triumf si rasplata. Se cunosc mii de variante ale basmului in toata lumea. Cele mai populare variante sunt scrise de Fratii Grimm si Charles Perrault.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dumnezeu il trimite pe Sf. Petru sa vada ce fac studentii de la diferite facultati. Se intoarce Sf. Petru si da raportul:
- Studentii de la medicina invata pe rupte.
- Studentii de la ASE invata pe rupte.
- Studentii de la politehnica dau petreceri, beau si se distreaza.
Dupa o vreme, Dumnezeu iar il trimite pe Sf. Petru pt aceeasi chestie. Vine Sf. Petru si ii zice:
- Studentii de la medicina nu stiu altceva decat sa invete.
- Aia de la ASE la fel.
- Aia de la politehnica petrec de zori.
In sesiune iar il trimite Dumnezeu pe Petru sa verifice.
- Studentii de la medicina stau treji nopti intregi ca sa invete.
- Aia de la ASE la fel.
- Aia de la politehnica se roaga.
Dumnezeu:
-Bine! Deci p-astia ii trecem!

› vrei mai mult