Ce inseamna sa donez altor copii jucariile mele

22 martie 2022, 15:15

doneaza jucarii

Faptele mari pot fi facute si de oameni mici. Asa ca daca ai pe acasa jucarii cu care nu te mai joci, poti oricand sa le donezi altor copii, mai putin norocosi decat tine.

Sa donezi jucariile care nu mai sunt potrivite pentru varsta ta sau de care te-ai plictisit este un gest care cu siguranta va aduce mare bucurie altor copii. Pe langa asta, o sa faci loc pentru altele noi.

A da altuia putin din ceea ce ai este o fapta buna, care cu siguranta nu va ramane nerasplatita. Si, intre noi fie vorba, a darui este la fel de placut ca a primi ceva in dar.

Nu toti copiii au acasa jucariile pe care si le doresc pentru ca multi parinti nu isi permit sa le cumpere. Daca tu ai fost mai norocos, poti imparti cu altii oricand, nu doar de Craciun sau de 1 Iunie.

Gandeste-te cata bucurie si ce zambet larg va avea pe fata un alt copil cand se va juca, in fiecare zi, cu o papusa, un ursulet de plus sau o masinuta care in camera ta stateau oricum uitate intr-un colt! Cu siguranta te-ai bucura sa stii ca ai facut o fapta buna.

doneaza jucarii

Ce trebuie sa faci pentru a dona jucarii

Daca nu stii cum sa faci sa donezi jucariile tale altor copii, vorbeste cu parintii si ei vor gasi cu siguranta o solutie. Puteti sa le duceti la un centru care se ocupa de familii defavorizate sau puteti alege jucarii pentru diferite categorii de varsta din colectia ta, pe care sa le donati unui orfelinat. Acolo copiii se vor bucura din suflet sa le primeasca si daca nu sunt tocmai noi.

Alege chiar tu jucariile pe care vrei sa le donezi. Probabil deja nu te mai joci cu cele pe care le-ai primit cand erai la gradinita. Dar alti copii, mai mici decat esti tu acum, s-ar putea bucura de ele din plin. O papusa cu care te jucai cand aveai 4 ani poate fi acum cea mai buna prietena a altei fetite de acea varsta, in timp ce tu te joci cu ceva mai potrivit pentru varsta ta. Un catelus sau o pisca de plus cu care dormeai cand erai mai mic poate sa-i tina de cald altui copil, iar masinuta cu care faceai curse prin casa visandu-te la Formula 1 sau la raliu il poate face pe alt baietel sa viseze la fel cum o faceai tu.

Mai tii minte cand ai primit o trusa de medic si spuneai ca sigur asta te faci cand cresti? Poate ca mai vrei asta, poate ca nu. Dar copiii care nu au jucarii care sa ii inspire sa se gandeasca la viitor o vor putea face datorita tie, pentru ca ai fost darnic si ai vrut sa imparti cu ei.

Sa donezi jucarii este mai mult decat un act de bunatate sau decat o metoda de a mai face curatenie in camera ta. Asa ca nu ezita sa le spui parintilor ca te-ai gandit sa faci o bucurie unor copii care nu au la fel de multe jucarii ca tine.

Citeste si 
Masinuta sau puzzle? Ce sa aleg de ziua mea?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Balena albastra este cea mai mare faptura care a trait vreodata pe planeta noastra. Are aproximativ 170 tone si peste 30 m lungime. Greutatea ei esta egala cu suma greutatii a 22 de elefanti, iar lungimea ei echivaleaza cu lungimea a 7 girafe intinse in sir indian. Inima balenei este de dimensiunile unui mic automobil, iar arterele sunt atat de largi, incat un om ar putea inota prin ele fara probleme.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Tanti Marioara si Mos Purcel s-au intalnit in metrou. Mos Purcel incearca sa-i ure banii Marioarei.
-Animalule! spune Tanti Marioara.
-Te pomenesti ca tu-oi fi planta!

› vrei mai mult