Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Sotia cauta disperata in biblioteca o carte
Sotul o intreaba :
-Ce cauti?
-O carte!
-Cum se numeste?
-\"Cum sa traiesti 120 ani\"
-Am aruncat-o!!! spune sotul
-De ce?
-Incepuse s-o citeasca soacra-mea

› vrei mai mult

Cultura generala

Becul electric a fost inventat de catre Tomas Edison.

› vrei mai mult

Care sunt cele mai indragite preparate culinare ale romanilor de sarbatori?

4 decembrie 2020, 16:06 | afisari: 277

culinar

Mancarea romaneasca de Craciun este o tentatie pentru oricine are pofta de portii mari si suculente cu carne ca ingredient principal aproape omniprezent. Cand vine vorba de sarbatorile la romani, mancarea este un criteriu obligatoriu, fiind mereu un element abundent si delicios. 

Acesta este motivul pentru care Craciunul este un moment atat de minunat pentru a face un tur culinar al mancarii romanesti! Iata cateva dintre cele mai indragite preparate in timpul sarbatorilor de iarna: 

Cozonacul. Unul dintre cele mai delicioase feluri de mancare romanesti de incercat in decembrie, aceasta paine dulce este unul dintre punctele culminante ale Craciunului in toata tara. 

Preparat cu diferite umpluturi, dar in mod traditional cu crema de nuci, cozonacul este un simbol culinar care reuneste membrii familiilor si trezeste numeroase amintiri placute. Desi majoritatea magazinelor ofera acest produs clientilor, cozonacul este mult mai delicios atunci cand este preparat in casa.

Sarmalele. Unul dintre preparatele romanesti care reprezinta cel mai bine influenta balcanica sunt bine cunoscutele sarmale: varza umpluta sau frunze de vita de vie cu un amestec de orez, carne tocata, ceapa, rosii si condimente. In ciuda faptului ca este o mancare traditionala romaneasca preparata in special de sarbatorile pascale sau de iarna, sarmalele sunt servite pe tot parcursul anului in toate regiunile Romaniei. 

Specialitati din carne de porc. Carnea de porc este prin excelenta carnea principala folosita la prepararea meselor de Craciun. Strans legata de traditia sacrificarii porcului inainte de sarbatoarea religioasa, Craciunul nu ar fi Craciun fara toate preparatele de porc care includ diverse retete de carnati si sunca si o lista lunga de specialitati precum toba, caltabos si chisca.

Piftie. Unul dintre cele mai delicioase feluri de mancare romanesti, piftia, cunoscuta si sub denumirea regionala de racituri, este o reteta preparata in mod traditional cu pulpa de porc afumata si usturoi pentru masa de Craciun. 

Foarte usor de preparat si servit obligatoriu cu mamaliga calda, acest fel de mancare este unul dintre preparatele cele mai indragite de romani in timpul sarbatorilor de iarna.

Acestea sunt doar cateva dintre preparatele delicioase pe care le savuram in zilele de Craciun, dar lucrul care le uneste pe toate este atmosfera calda a sarbatorilor de iarna si mesele servite alaturi de intreaga familie.

Si pentru ca sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, BakingWiz iti pune la dispozitie o gama variata de retete pe care sa le incerci de unul singur, in bucataria ta!

inapoi la stiri Clopotel
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate