Care-i faza cu arta contemporana?

7 mai 2019, 11:21

Care-i faza cu arta contemporana?

Ce este spatiul? Cum ocupa arta spatiul? La ce ajuta o rama ca sa faci arta? Cat timp incape intr-o lucrare de arta? Cata arta cuprinde acelasi spatiu? Ce este spatiul imposibil?
 Acestea sunt unele dintre provocarile pe care Asociatia Da'DeCe le lanseaza copiilor in doua expozitii deschise in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019, in perioada aprilie-iunie 2019. Prima la Muzeul Naþional de Arta al Romaniei, cu lucrari din colecþia de arta contemporana Société Générale, a doua la Rezidenta BRD Scena 9, unde expun artiºtii Iulia Nistor ºi Achraf Touloub..

1. Muzeul National de Arta al Romaniei (Calea Victoriei, nr. 49-53) – in expozitia Specii de spatii, programe pentru familii cu copii intre 6 si 12 si pentru clasele 0-VI.
Copiii vor explora o parte din expozitie impreuna cu un educator muzeal (Iulia Iordan sau Alexandra Cucu) si un fotograf (Monica Botez) si vor descoperi aspecte noi despre spatii familiare sau despre unele imaginare, inutile sau imposibile, despre cum si cu ce se poate insufleti un spatiu si despre transformarea unui spatiu intr-o specie de… animal fantastic. Demersul porneste de la ce cunosc copiii despre spatiu, se interogheaza apoi ce propun despre acelasi concept artistii, prin lucrari, si curatorul, prin abordare, urmand sa se faca de o maniera practica, drumul invers, spre raspunsul copiilor despre spatiu.
• Programele pentru familii cu copii de 6-12 ani se desfasoara in diminetile de sambata si duminica, cu inscriere individuala la email 
familii@art.museum.ro si cu confirmare din partea organizatorilor:
Duminica, 12 mai – pentru familii cu copii de 6-8 ani, ora 11.00-12.30
 Sambata, 8 iunie – pentru familii cu copii de 8- 10 ani, ora 11.00-12.30
 Duminica, 9 iunie – pentru familii cu copii de 10-12 ani, ora 11.00-12.30

Programele pentru clasele 0-VI, se deruleaza de marti pana vineri, numai pe baza de programare laeducatie@art.museum.ro (si confirmare din partea organizatorilor).
• Programele educative constau intr-o vizita activa si un atelier care dureaza impreuna in jur de o ora si jumatate, in functie de varsta copiilor. Vizita consta in jocuri si problematizare despre tema si lucrarile expuse, iar atelierul este derulat de catre artista fotografa.
• Participarea la programe este gratuita, pe baza biletului de acces in expozitie pentru parinti (10 lei bilet)
• Va rugam sa respectati categoria de varsta la inscrieri
• Va rugam sa ajungeti cu 10 min inainte de inceperea programului
• Prezenta parintilor e obligatorie pe parcursul programului.

2. Rezidenta BRD Scena 9 (str. Ion Luca Caragiale, nr. 32, Bucuresti) – in expozitia Spatiu (Continuare si sfarsit), programe pentru familii cu copii intre 6 si 12 ani.
Demersul creativ si ludic din expozitia aceasta consta in explorarea casei in interior si exterior, interogarea unora dintre lucrarile expuse prin miscarea care sa urmeze spatiul, prin schimbarea de ritm a corpului in raport cu locurile. Se va lucra cu spatiul in fotografie si cum il construiesti si despre sensurile ascunse ale artei contemporane fie ea si abstracta. Vor fi gasite spatii care sunt lucrari de arta si lucrari de arta care par doar spatii si se dezvaluie doar mai tarziu si cu multa atentie.
Programele pentru familii cu copii de 6-12 ani se desfasoara in diminetile de sambata si duminica. Participarea se face numai cu inscriere individuala si confirmare din partea organizatorilor, incepand cu lunea din fiecare saptamana in care se desfasoara programul, la email 
programari@asociatiadadece.ro sau prin rezervarea disponibila din dreapta acestei pagini:

Sambata, 11 mai – pentru familii cu copii de 8- 10 ani, ora 11.00-12.30
 Sambata, , 18 mai (Noaptea Muzeelor)- pentru familii cu copii de 10-12 ani, ora 11.00-12.30
 Sambata, 1 iunie – pentru familii cu copii de 6-8 ani, ora 11.00-12.30

• Programul educativ consta intr-o vizita activa si un atelier care dureaza impreuna in jur de o ora si jumatate. Vizita consta in jocuri si problematizare despre tema si lucrarile expuse, iar atelierul este derulat de catre artista fotografa
• Accesul la programe este gratuit atat pentru copii cat si pentru adulti
• Va rugam sa respectati categoria de varsta la inscrieri
• Va rugam sa ajungeti cu 10 min inainte de inceperea programului
• Prezenta parintilor e obligatorie pe parcursul programului.

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broastele au aparut in Jurassic, acum 190 milioane de ani. Scheletul si structura au ramas aproape neschimbate de atunci.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Iubitule, ce faci?
- Nimic.
- Nimic?... Pai de o ora tot studiezi certificatul nostru de casatorie.
- Cautam data expirarii!

› vrei mai mult