Care este diferenta dintre papetarie si birotica? Raspunsul liderului in domeniu!

7 iulie 2021, 09:51

birotica

Multe persoane cred faptul ca birotica si papetaria sunt cuvinte cu acelasi inteles. Aceasta confuzie a aparut din cauza faptului ca magazinele specializate ofera adesea ambele tipuri de produse, insa termenii au o semnificatie diferita.

 

Conform dictionarului, birotica reprezinta “ansamblul tehnicilor informatice (calculator, xerox, telefon, telefax) folosite in activitatile administrative si de secretariat”. Papetaria este definita drept “magazin/raion in care se vand caiete, hartie si produse din hartie, creioane, penite si alte instrumente de scris”.

 

Majoritatea firmelor online se adreseaza consumatorilor din ambele categorii, iar furnizorii de top au colaborari cu numeroase branduri recunoscute in ambele nise. Pe langa asta, exista dulapuri metalice si alte obiecte de mobilier din metal disponibile pentru orice companie cu multi angajati.

Produsele pentru birotica

Obiectele din aceasta categorie provin de la branduri precum Canon, Optima, Apli, Sharp sau Rexel si Xerox. De asemenea, produsele sunt disponibile la reducere sau la oferta impreuna cu alte cadouri.Birotica contine atat accesorii IT, cat si aparatura sau diverse consumabile. In prima categorie se incadreaza capsatoare, trimmere pentru hartie, distrugatoare de documente, ghilotina, aparate de indosariat, aparate de etichetare si masini de stantat.

 

Intretinerea biroului, dupa ce cumperi astfel de elemente, se poate realiza mai usor cu ajutorul unor servetele dezinfectante sau a unor solutii specifice. In cea de-a doua categorie exista monitoare, laptopuri, camere foto/video, camere web si alte sisteme similare. Tot aici se pot incadra si imprimantele, faxurile, copiatoarele sau multiplicatoarele digitale.

Produsele pentru papetarie

Aici exista 3 subcategorii, iar fiecare dintre acestea are legatura cu anumite sarcini de birou. Desi teoretic traim intr-o era digitala, hartia si pixul inca reprezinta instrumente necesare pentru desfasurarea anumitor activitati. Din biroul unui manager nu pot lipsi instrumente de scris de calitate. Asadar, este evident faptul ca ar putea fi nevoie de pixuri. Acestea sunt utile pentru semnarea contractelor, oferind oricarui colaborator o impresie placuta. Poti alege pe un site de birotica si papetarie atat modele Parker, precum si Pelikan.

 

O alta posibilitate este sa folosesti pixurile faber-castell, care au un design artistic. In unele situatii, este necesar sa achizitionezi si creioane sau markere. Acestea trebuie insotite de accesorii, cum ar fi ascutitoare, corectoare si radiere. Alta subcategorie este cea de hartie. Spre exemplu, plicurile au forme variate si se pot folosi in procesul de corespondenta.

 

Harita normala poate fi atat milimetrica, dar si sub forma de cub. Hartiile tipizate reprezinta modele de facturi, precum si fise de instruire. Alte produse folositoare de papetarie sunt bloc notes-urile. Acestea pot avea 70 de file cu un gramaj de 70 g/mp, fiind lipite in partea superioara si prevazute cu gauri pentru arhivare. Exista si o subcategorie mai mica, de unde poti cumpara rechizite scolare si jucarii pentru cei mici.

birotica

Ce alte produse poti gasi in oferta unui furnizor de birotica si papetarie?

Pe langa obiectele clasice, in oferta unui furnizor online se gasesc si obiecte de mobilier. Spre exemplu, poti achizitiona fisete sau dulapuri metalice. Acestea dispun de un material rezistent la factorii corozivi si te ajuta sa mentii datele confidentiale in siguranta.

 

Agendele si calendarele sunt produse foarte eficiente pentru planificare. Pe acestea le gasesti intr-o gama variata de modele, unele fiind datate, iar altele cu hartie A4 sau A5. Alege produsele dorite acum si beneficiezi de reduceri promotionale!

 

Articol realizat de www.iagency.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cu toate ca in cea mai mare parte a timpului, cea mai mare temperatura de pe glob se inregistreaza in Death Valley in California, recordul il detine regiunea El Azizia din Libia la data de 13 Septembrie 1922, cu o temperatura de 57.8 grade Celsius. Aceasta temperatura a fost inregistrata in data de 13 Septembrie 1922.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda se afla in gara.Il intreaba pe operator:
-Cu ce va putem ajuta?
-Imi puteti spune cat face drumul de la Timisoara-Bucuresti?
-O secunda....
-Bine,multumesc!

› vrei mai mult