Caravana "Acasa Regasit" isi continua calatoria prin tara si ofera zboruri gratuite pentru reunirea familiilor

11 aprilie 2024, 12:39

Caravana "Acasa Regasit"     

Zboruri gratuite si ateliere de dezvoltare personala pentru copiii ramasi singuri acasa: Caravana Acasa Regasit ajunge în judetele Valcea, Hunedoara si Dolj  

Caravana Acasa Regasit îsi continua calatoria prin tara în cautarea de noi beneficiari, cu scopul de a aduce împreuna familiile despartite de migratia economica, oferindu-le bilete de avion gratuite 

Luna aprilie vine cu o noua editie a Caravanei Acasa Regasit, care îsi propune sa readuca zambetul pe chipul copiilor din medii vulnerabile, oferindu-le ocazia de a-si revedea parintii plecati la munca în strainatate. În perioada 16-19 aprilie, Caravana îsi continua calatoria de bine în orasele Ramnicu Valcea, Petrosani si Craiova pentru a lua pulsul comunitatilor defavorizate si a atrage noi beneficiari în program.

În premiera anul acesta, Caravana pune la dispozitie ateliere de dezvoltare personala facilitate de psihologi si traineri specializati în lucrul cu oamenii. Atelierele cu durata de o ora sunt gratuite si abordeaza teme despre familie, gestionarea emotiilor, autocunoastere, valorile si relationarea interpersonala. Acestea sunt gandite sa ajute participantii sa-si defineasca emotiile, sa înteleaga mai bine modul în care le influenteaza actiunile si convingerile, dar si sa le ofere instrumente practice pentru exprimarea lor în contextul familial si social.

     „Acasa Regasit este un proiect nascut din inima, din dorinta de a alina, macar putin, dorul familiilor despartite de mii de kilometri. Mai mult, este o calatorie a sufletului pe care ma bucur nespus ca avem ocazia sa o ducem la urmatorul nivel, dupa un debut de succes. Luna aceasta pornim din nou prin tara într-o noua editie a Caravanei pentru a cunoaste povestile copiilor cu parinti plecati la munca în strainatate si a încuraja înscrierile în program. Noutatea acestei editii sunt atelierele de sprijin emotional, pe care le organizam împreuna cu expertii nostri în consiliere si dezvoltare personala. Tot acum, avem bucuria de a o prezenta pe Bianca, ambasadorul nostru si primul beneficiar al Caravanei de anul trecut, care îsi va deschide inima în fata oamenilor pentru a duce mai departe misiunea Acasa Regasit. Ne dorim sa ajutam cat mai multi beneficiari sa înteleaga mai bine ce se întampla în sufletul lor, pentru a putea gestiona eficient aceasta realitate”, a declarat Elena Marin, CSR Manager & Marketing Specialist, Vola.ro.

Peste jumatate de milion de copii au cel putin un parinte plecat la munca în strainatate

Migratia economica este o realitate trista cu care se confrunta multe familii si care lasa urme adanci în procesul de dezvoltare a copiilor ramasi în tara. În ultimul an, peste 500.000 de copii au experimentat efectele de pe urma fenomenului migratiei, avand cel putin un parinte plecat la munca în afara tarii. Revederile se întampla rar, o data pe an sau chiar la intervale mai mari de timp, întrucat cei mai multi parinti prefera sa trimita banii castigati din greu înapoi în tara decat sa îi cheltuie pe transport.

De aceea, organizatorii Caravanei fac apel public la copiii si tinerii vulnerabili, la parintii plecati la munca în strainatate, dar si la membrii familiei ramasi în tara pentru a se înscrie în programul Acasa Regasit si a beneficia de ajutorul pus la dispozitie de cea mai de încredere agentie de turism din tara. Prin înscrierea în program, familiile separate de conditiile economice se pot bucura de transport gratuit pentru a petrece timp de calitate împreuna. 

Beneficiarii programului Acasa Regasit vor avea la dispozitie bilete de avion dus-întors, precum si  servicii de transfer, asigurare si alte acte de calatorie, oferite de Vola.ro, catre si dinspre localitati de pe teritoriul Uniunii Europene si Marea Britanie. Înscrierea în program se poate face online pe tot parcursul anului, pe site-ul www.acasaregasit.ro, sau în persoana, prin intermediul Caravanei Acasa Regasit, care va fi prezenta în urmatoarele localitati:

Judetul

Localitatea

Ziua

Ora

Locul întalnirii

Valcea

Ramnicu Valcea

16 aprilie

Începand cu ora 14:00

Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Ramnicu Valcea

Hunedoara

Petrosani

17 aprilie

Începand cu ora 12:00

Primaria Orasului Petrosani (Sala de marmura)

Dolj

Craiova

18 aprilie

Începand cu ora 12:00

Colegiul "Stefan Odobleja" Craiova

Craiova

19 aprilie

Începand cu ora 10:00

Scoala Gimnaziala Nr. 18 "Sfantul

Dumitru", Craiova

Caravana Acasa Regasit este un program dezvoltat de Vola.ro, în parteneriat cu Asociatia The Social Incubator si cu sprijinul partenerului media Kiss FM.

Mai multe detalii despre campania Acasa Regasit se gasesc pe pagina: https://acasaregasit.ro/, dar si pe conturile de social media Vola.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Maimutele din peninsula Malaca au talent de pescar. Ele isi lasa coada in apa si, imediat ce s-a prins de aceasta un rac, o scot afara si se ocupa de captura.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un mos s-a dus la primarie sa se casatoreasca . Si il intreba acolo cati ani are. El zise: 70 de ani. Si vreti sa va insurati ??!! Ppai da ce-i ? Nu, nu, nimic. Peste o saptamana e bine? Nu, nu, nu pot ca se insoara tata. Ttatal dumneavoastra se insoara?!? N-ar vrea, dar il obliga parintii.

› vrei mai mult