Cand sa oferi jocuri de societate copiilor?

25 mai 2021, 09:54

Cand sa oferi jocuri de societate copiilor?


Jocurile de societate sunt printre cele mai apreciate jocuri care ajuta la dezvoltarea rabdarii, a imaginatiei si care imbunatatesc abilitatile de socializare ale celor mici.


Pe langa invatarea lor despre munca in echipa, rabdarea si cum sa castigi si sa pierzi cu demnitate, jocurile de societate antreneaza defapt creierul copiilor si dezvoltarea limbajului.

Beneficiile jocurilor de societate nu se limiteaza la cele mentionate anterior, avand un rol educativ important. Prin intermediul jocurilor de societate sunt invatate elemente comportamentale de baza precum cele ce tin de respect, apreciere, bun simt, atitudine pozitiva. Pentru ca sunt instrumente importante in dezvoltarea celor mici ne-am propus sa descoperim cand este momentul optim ca prichindeii sa fie introdusi in lumea jocurilor de societate.


Varsta 3-6 ani

Jocurile colective de tip pantomime, unul intreaba altul raspunde, jocuri de numarat sau cele care presupun descrieri de obiecte sunt foarte eficiente in dezvoltarea abilitatilor de comunicare. in prezent sunt numeroase variante de jocuri de societate ce pot fi oferite celor mici inca din primii ani de viata. Acestea sunt adaptate astfel ca prichindeii reusesc sa se bucure de timp de calitate, impreuna cu adultii sau alaturi de alti copii, fara a se plictisi.


Jocuri de societate pentru copii de 6-9 ani

La 6-9 ani copii sunt deja familiarizati cu notiuni de baza despre joaca, amuzament, rabdare, deci pot juca o varietate mare de jocuri de societate. De la celebrul Pacalici, la UNO, Jocuri de cuvinte si cele de achizitii, toate reusesc sa aduca voie buna, sa alunge stresul si sa ii invete pe cei mici despre castig si pierderi. scolarii de clase primare sunt captivati de zaruri, de carti de joc si de numarat. Daca sunt jucate alaturi de parinti, frati sau prieteni apropiati, cu siguranta pot deveni un mod placut de petrecere a timpului liber. 


9 - 12 creativitate...

Dupa varsta de noua ani cei mici incep un lung drum in descoperirea identitatii, deci se activeaza zona creativa. Jocurile de societate nu se mai bazeaza doar pe numere si indeplinire de sarcini, ci mai degraba pe imaginatie si creativitate.


12 + jocuri de societate de strategie

Dupa 12 ani incepe sa functioneze gandirea analitica. Preadolescentii si adolescentii incep sa creeze strategii, sa faca planuri sa caute metode rapide si sigure de a castiga. incep sa prefere compania prietenilor si a colegilor de scoala iar jocurile devin trairi intense.

Exista diferite jocuri de societate potrivite pentru fiecare etapa a copilariei. Va recomandam sa incepeti sa jucati cu ei in jurul varstei de 4 ani, deoarece acestia vor fi dobandit deja abilitatile motorii adecvate pentru acest tip de joc.

De asemenea, aceasta varsta este un moment bun pentru a invata sa va jucati intr-un mod structurat. Pe masura ce copiii cresc, puteti cauta jocuri de societate mai complexe. Nu exista limita de varsta pentru jocurile de societate. Un joc de rol bun sau un joc de strategie poate deveni distractia preferata a unui adolescent.

Pe site-ul Jucarici.ro vei gasi o gama variata de jocuri de societate pentru copii de toate varstele, asa ca daca vrei sa dezvolti inteligenta si abilitatile cognitive ale copilului tau merita sa arunci o privire si sa alegi un joc potrivit pentru el si de ce nu pentru intreaga familie.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un vultur poate sa omoare un pui de caprioara si sa zboare cu el in cioc.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- John!
- Yes, Sir .
- Adu-mi un pahar cu apa!
- Ok, Sir.
- John!
- Yes, Sir.
- Mai adu-mi inca unul.
- Bine, Sir .
- John!
- Mai adu-mi un pahar cu apa...
- Dar, Sir, nu va face bine atita apa...
- John, esti nebun, nu vezi ca arde biblioteca?

› vrei mai mult