Cand sa il duci pe bebe la dentist

8 noiembrie 2021, 17:06

Cand sa il duci pe bebe la dentist

Orice parinte vrea sa isi vada copilul zambind, iar pentru asta are grija ca puiul sau sa aiba tot ce ii trebuie pentru a creste sanatos si fara griji. Astfel, atentia acordata dintisorilor de lapte este foarte importanta pentru ca cel mic sa se poata hrani si dezvolta corect.

Descopera mai jos cand recomanda medicii stomatologi sa mergem cu bebe la un medic specialist.

 

La aparitia primului dinte

De regula, primul dinte de lapte erupe in jurul varstei de 6 luni. Aceasta etapa poate fi una destul de dificila, insotita de dureri, inflamatii ale gingiilor si stari de agitatie. Pentru fiecare bebelus, aceasta perioada poate fi diferita, dar ca parinte este important sa stii ce sa faci. Afla cum sa calmezi durerile provocate de cresterea dintilor de lapte din acest articol si mergi cu cel mic la dentist.

 

Alegerea unui medic stomatolog pentru copii, in favoarea medicului tau dentist obisnuit, iti poate usura munca si te poate ajuta atat pe tine, cat si pe puiul tau sa depasiti aceasta perioada si sa va bucurati de mai multe momente de veselie in familie. Conform, KidsHealth, medicul pedodont are o pregatire aparte in ingrijirea danturii copiilor si rezolvarea problemelor stomatologice specifice varstelor mici. Astfel, ca parinte, vei avea incredere ca micutul este pe maini bune si ca primeste toata atentia de care are nevoie.

 

In vizita, la fiecare sase luni

Chiar daca dintii de lapte vor cadea, este bine sa ii ingrijesti corespunzator, pentru ca de sanatatea dintilor temporari depinde dezvoltarea corecta a danturii definitive. Asadar, in primii ani de viata, controalele periodice sunt utile atat pentru tine, ca parinte, cat si pentru copil, care descopera si se familiarizeaza cu cabinetul de medicina dentara. In cadrul acestor vizite vei primi sfaturi despre cum sa cureti dintisorii copilului si ce produse de igiena orala sunt recomandate pentru fiecare varsta in parte.

 

Controlul de rutina este o forma de preventie, la orice varsta. Cu o simpla examinare a cavitatii orale a bebelusului, realizata de catre medicul stomatolog specialist pentru copii, poti afla o multime de informatii utile. De la cat de bine reusesti sa igienizezi primii dinti, pana la problemele dentare la care poate fi predispus cel mic si cum faci ca sa le preintampini. Respectarea acestor vizite la fiecare 4 sau 6 luni este o forma prin care ii arati copilului tau ca il iubesti si ai grija de sanatatea lui orala. In acest fel, puiul tau va creste fara sa cunoasca durerea de dinti si va vedea in medicul stomatolog un prieten.

Cand observi o modificare la dinti

Ai observat o pata pe dinti, mergi la dentist. Poate fi vorba de o carie pe care medicul stomatolog o va trata inainte ca aceasta sa avanseze si sa provoace durere. Petele albe sunt si ele un motiv pentru a programa un control stomatologic, acestea pot indica demineralizarea dintilor. Pe scurt, orice schimbare de culoare a dintilor, orice modificare la nivelul cavitatii orale a bebelusului care iti ridica semne de intrebare este bine sa fie comunicata medicului dentist. Orice afectiune stomatologica se poate rezolva mai simplu decat crezi daca actionezi la timp si faci din vizita la stomatolog a copilului tau o prioritate.

 

Ori de cate ori ai nevoie de parerea unui specialist


Forumurile de parinti sunt sursa inepuizabila de informatii utile. Cu toate acestea, recomandarea avizata a unui specialist te poate scuti de griji inutile. De multe ori te poti afla in situatia de a te ingrijora cu privire la dezvoltarea danturii copilului, prin comparatie cu alti bebelusi de varsta lui. Fiecare copil este unic, la fel si dantura lui, de aceea cel mai sigur lucru pe care il poti face este sa apelezi la un medic specialist in tratamentul stomatologic al copiilor. Acesta iti poate spune daca dintii bebelusului erup corect si daca prezinta afectiuni dentare. Una dintre cea mai des intalnita afectiune fiind caria de biberon.

 

Ofera-i copilului tau o sanatate orala buna mergand cu el la stomatolog ca in vizita la un prieten. Mai mult, asigura-te ca faceti impreuna primii pasi spre o dantura sanatoasa, adica baza unui zambet frumos si acum, dar si mai tarziu in viata.

 

Sura foto: unsplash.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Franz Liszt (1811-1886) este considerat creatorul poemului simfonic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ziua Alinutzei,tata ii cumpara o bicicleta.Cum o primeste,imediat se duce afara sa se plimbe pe ea.Mama o priveste de la balcon.Alinutza striga:
-Mama!Mama!uite, merg fara o mana.
Mai tarziu:
-Mama!Mama!Fara maini.
Apoi:
-Mama!Mama!Fara dinti

› vrei mai mult