Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Stii kre e coolmea politetii?
Sa cedezi scaunul electric unei doamne....

› vrei mai mult

Cultura generala

In anul 2003 era lansat cel mai mare vas de croaziera din lume "Queen Mary 2", acesta masurand 345 de metri si cantarind 149,215 tone. Acest record fiind depasit de "Freedom of the Seas" in 2005 si apoi de sora sa "Liberty of the Seas" in 2007 cu o lungime de 338.92 metri si 155,889 tone. Ca o comparatie, Titanicul avea o lungime de 269 metri si 52,310 tone.

› vrei mai mult

Cand esti suparat, la ce poti sa te gandesti?

20 mai 2022, 13:27

Cand esti suparat, la ce poti sa te gandesti?

Atunci cand esti suprat ti se pare ca nu o sa iti treaca niciodata. Te gandesti mereu la lucrul care ti-a cauzat aceasta stare, poate chiar il intorci pe toate fetele, te gandesti daca ai fi putut sa schimbi ceva, daca ai fi putut face ceva mai bine. Adevarul e ca supararea nu tine, de fapt, foarte mult, daca reusesti sa te gandesti la ce ai putea invata din experienta respectiva, la greselile pe care ai putea sa le eviti in viitor sau la lucruri placute, care sa iti abata atentia de la ceea ce te supara.

E normal sa fii suparat, trist, uneori

Toata lumea are momente cand se supara. Dar nu inseamna ca nu ai voie sau ca nu poti sa te simti mai bine. Te-ar putea ajuta sa stii ca:

• lucrurile care te supara trebuie infruntate pe moment

• o atitudine pozitiva te va ajuta sa te simti mai bine

• poti vorbi cu cineva apropiat despre ceea ce te supara

• poti face sau te pot gandi la lucruri care te fac sa te simti mai bine.

Unii spun ca un copil nu ar trebui sa fie suparat pentru nimic. De ce? Pentru ca e prea mic sa aiba probleme. Dar nu e deloc asa. Un copil poate fi suparat pentru ca are probleme acasa (parintii nu se inteleg bine, au pierdut pe cineva drag etc.) sau la scoala (nu se descurca deloc la o materie, un profesor il nedreptateste constant, a luat o nota mica etc). Un copil poate fi suparat pentru ca s-a certat cu un prieten sau pentru ca animalul lui de companie este bolnav sau pentru ca un alt copil i-a vorbit urat ori l-a lovit ori pur si simplu l-a sacait mai mult decat ar fi fost normal. Alteori poti fi trist chiar fara sa iti dai seama de ce.

La ce poti sa te gandesti cand esti suparat

Atunci cand esti trist sau suparat sa te gandesti la lucruri pozitive, care iti fac placere, te poate ajuta sa depasesti mai usor momentul.

Gandeste-te la ultima vacanta si la experientele traite acolo. Gandeste-te la vacanta urmatoare si incearca sa iti faci un plan.

Poti sa numeri pana la 10 si sa iti reglezi respiratia, daca este vorba de o suparare de moment.

Deseneaza si concentreaza-te pe asta; sa te gandesti la ceea ce ai de facut pe moment iti va alunga, cu siguranta, supararea. Daca nu te atrage desenul, poti asculta muzica preferata si poti canta si tu; vei vedea cat de mult te va relaxa.

Gandeste-te la sportul tau favorit si, daca ai posibilitatea, incearca sa faci miscare in aer liber cateva minute; alergarea, dansul, sariturile, batutul mingii sunt activitati care te pot face rapid sa te simti mai bine cand esti suparat/a, dar daca esti genul care prefera jocurile video, si acestea sunt un „remediu” destul de bun.

Nu lasa sentimentele negative sa te domine

Supararea, furia, tristetea sunt sentimente firesti si pot fi simtite si de copii, la fel ca de oamenii mari. Important este, in acele momente, sa nu lasi aceste senzatii sa iti dicteze reactiile. Sentimentele negative pot fi dominate doar daca nu le lasi sa preia controlul asupra ta.

Cand simti ca supararea sau furia sunt prea greu de gestionat, discuta despre asta cu un adult in care ai incredere. Un parinte, un profesor sau o ruda de care te simti apropiat/a te pot ajuta sa iti gestionezi mai usor sentimentele sau vor sti daca ai nevoie de mai mult ajutor decat iti pot ei oferi.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel