Cand esti suparat, la ce poti sa te gandesti?

20 mai 2022, 13:27

Cand esti suparat, la ce poti sa te gandesti?

Atunci cand esti supãrat ti se pare ca nu o sa iti treaca niciodata. Te gandesti mereu la lucrul care ti-a cauzat aceasta stare, poate chiar il intorci pe toate fetele, te gandesti daca ai fi putut sa schimbi ceva, daca ai fi putut face ceva mai bine. Adevarul e ca supararea nu tine, de fapt, foarte mult, daca reusesti sa te gandesti la ce ai putea invata din experienta respectiva, la greselile pe care ai putea sa le eviti in viitor sau la lucruri placute, care sa iti abata atentia de la ceea ce te supara.

E normal sa fii suparat, trist, uneori

Toata lumea are momente cand se supara. Dar nu inseamna ca nu ai voie sau ca nu poti sa te simti mai bine. Te-ar putea ajuta sa stii ca:

• lucrurile care te supara trebuie infruntate pe moment

• o atitudine pozitiva te va ajuta sa te simti mai bine

• poti vorbi cu cineva apropiat despre ceea ce te supara

• poti face sau te pot gandi la lucruri care te fac sa te simti mai bine.

Unii spun ca un copil nu ar trebui sa fie suparat pentru nimic. De ce? Pentru ca e prea mic sa aiba probleme. Dar nu e deloc asa. Un copil poate fi suparat pentru ca are probleme acasa (parintii nu se inteleg bine, au pierdut pe cineva drag etc.) sau la scoala (nu se descurca deloc la o materie, un profesor il nedreptateste constant, a luat o nota mica etc). Un copil poate fi suparat pentru ca s-a certat cu un prieten sau pentru ca animalul lui de companie este bolnav sau pentru ca un alt copil i-a vorbit urat ori l-a lovit ori pur si simplu l-a sacait mai mult decat ar fi fost normal. Alteori poti fi trist chiar fara sa iti dai seama de ce.

La ce poti sa te gandesti cand esti suparat

Atunci cand esti trist sau suparat sa te gandesti la lucruri pozitive, care iti fac placere, te poate ajuta sa depasesti mai usor momentul.

Gandeste-te la ultima vacanta si la experientele traite acolo. Gandeste-te la vacanta urmatoare si incearca sa iti faci un plan.

Poti sa numeri pana la 10 si sa iti reglezi respiratia, daca este vorba de o suparare de moment.

Deseneaza si concentreaza-te pe asta; sa te gandesti la ceea ce ai de facut pe moment iti va alunga, cu siguranta, supararea. Daca nu te atrage desenul, poti asculta muzica preferata si poti canta si tu; vei vedea cat de mult te va relaxa.

Gandeste-te la sportul tau favorit si, daca ai posibilitatea, incearca sa faci miscare in aer liber cateva minute; alergarea, dansul, sariturile, batutul mingii sunt activitati care te pot face rapid sa te simti mai bine cand esti suparat/a, dar daca esti genul care prefera jocurile video, si acestea sunt un „remediu” destul de bun.

Nu lasa sentimentele negative sa te domine

Supararea, furia, tristetea sunt sentimente firesti si pot fi simtite si de copii, la fel ca de oamenii mari. Important este, in acele momente, sa nu lasi aceste senzatii sa iti dicteze reactiile. Sentimentele negative pot fi dominate doar daca nu le lasi sa preia controlul asupra ta.

Cand simti ca supararea sau furia sunt prea greu de gestionat, discuta despre asta cu un adult in care ai incredere. Un parinte, un profesor sau o ruda de care te simti apropiat/a te pot ajuta sa iti gestionezi mai usor sentimentele sau vor sti daca ai nevoie de mai mult ajutor decat iti pot ei oferi.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi iti da tarcoale nervozitatea si risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fiecare piesa LEGO are in interior un numar, care corespunde mulajului dupa care a fost realizata. Astfel, daca exista anumite defecte, cei de la LEGO pot verifica imediat de unde vine problema.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi Bula si Strula s-au cazat l un hotel,iar Bula dormea la maragine ,iar Strula la perete .
In prima noapte venea un hot si il batea pe Bula .
Adoa onopte tot asa,si a treia.
Abatra Bula era plin de vanatai si i-a zis lui strula:
-Vreau si eu sa dorm la perete!
Strula a acceptat si asa au facut.
Numai ca in acea noapte hotul zise ca l-a batut destul pe cel de la margine si sa-l bata si pe cel de la perete.
Si tot Bula a luat bataie.

› vrei mai mult