Cand e potrivit sa dai gauri in pereti, ca sa nu deranjezi vecinii

29 septembrie 2023, 17:47

Cand e potrivit sa dai gauri in pereti ca sa nu deranjezi vecinii

In acest articol vom vorbi despre galagia care ne deranjeaza cel mai tare la bloc, iar aceasta galagie, de regula, e oferita de un vecin care da gauri in pereti. Deci cand e potrivit sa dai gauri in pereti, ca sa nu deranjezi vecinii? Raspuns: Niciodata :) Cu toate acestea, uneori trebuie facut si lucrul acesta, asa ca...

Ce spune legea in Romania?

In Romania, ca si in alte tari, este important sa se respecte anumite reguli si ore, in care se poate utiliza masina de gaurit sau sa se faca zgomot, pentru a nu deranja vecinii. De obicei, aceste reguli variaza de la o localitate la alta si pot fi stabilite de autoritatile locale sau municipale. Cu toate acestea, exista cateva principii generale de care sa tinem cont:

Respectarea orelor de liniste

Majoritatea localitatilor au reguli care limiteaza zgomotul in timpul orelor de liniste, care de obicei sunt in intervalul 22:00 - 08:00 si 13:00-14:00 sau pot varia usor in functie de locatie. In acest interval, trebuie evitata utilizarea masinii de gaurit sau evitat, de asemenea, oricare alt zgomot puternic.

Consultarea regulamentelor locale

Este important de verificat regulamentul local, acolo unde se doreste efectuarea de lucrari, sau contactarea autoritatilor locale pentru a afla mai multe detalii despre orele si nivelurile de zgomot permise in zona.

Comunicare cu vecinii

Daca se doreste efectuarea lucrarilor de constructie, in care se utilizezeaza masina de gaurit pentru o perioada prelungita in timpul zilei, este important ca vecinii sa fie informati.

Utilizarea unor dispozitive de reducere a zgomotului

In cazul in care exista preocupare pentru nivelul de zgomot pe care il poate produce masina de gaurit, se pot folosi dispozitive de reducere a zgomotului sau se poate incerca izolarea fonica a zonei de lucru pentru a limita zgomotul.

In ceea ce priveste reglementarile specifice ale gauritului in pereti, acestea pot varia. In general, pentru lucrari interioare, cum ar fi montarea unor rafturi sau decoratiuni de perete, este mai putin probabil sa existe restrictii legale semnificative, cu conditia sa se respecte orele de liniste si trebuie avut grija sa nu se provovoace daune structurilor sau instalatiilor. Cu toate acestea, pentru lucrari exterioare sau lucrari care afecteaza structura cladirii, trebuie consultate autoritatile locale pentru a se obtine eventualele autorizatii sau permisiuni necesare.

Legea bormasinii

A existat, o perioada de timp, in spatiul public o referire la o asa-zisa "Lege a bormasinii", dar nu s-a concretizat.

Ce spune legea in alte tari?

In alte tari, regulile pot fi similare, dar exista variabilitate in functie de legislatia locala. E bine totusi sa ne informam cu privire la regulile locale pentru a evita eventuale probleme legale sau neintelegeri cu vecinii.

Redactia clopotel.ro
sursa foto: pixabay.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Persoanele inteligente au mai mult cupru si zinc in firul de par.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesoara pune o intrebare tuturor celor din clasa:
- Copii, cum iese un negru din Marea Rosie?
Un elev raspunde: Rosu!
Alt elev raspunde : Negru!
Bula: Rosu-inchis?!

› vrei mai mult