Campania Trimite un copil atipic la scoala!

11 noiembrie 2015, 11:32

ASOCIATIA CONIL - De 10 ani, alaturi de copii!

Suntem Asociatia Before & After School CONIL - pe scurt, Asociatia CONIL. In acest an sarbatorim 10 ani de activitate. Am petrecut acesti 10 ani ajutand copiii atipici sa invete, sa se integreze in colectivitati, sa-si atinga potentialul si sa exceleze in activitatile preferate.

Am inceput cu resurse putine, dar am avut mereu planuri mari, asa ca, in prezent, furnizam servicii educationale si terapeutice pentru cateva sute de copii speciali. 60 dintre ei invata in scoala noastra primara.

Cel mai nou proiect care ne poarta semnatura este campania de strangere de fonduri in beneficiul copiilor cu nevoi speciale, “Trimite un copil atipic la scoala!”, in cadrul careia ne-am propus sa ajutam elevi cu CES - cerinte educationale speciale sa mearga mai departe la scoala, in clasele V – VIII.
Campania Trimite un copil atipic la scoala! La scoala, copiii speciali se confrunta cu diverse greutati
Ca stat european, Romania are legislatie pentru educatie incluziva, iar scolile romanesti fac mari eforturi pentru a furniza servicii de calitate, in mod egal, pentru toti copiii. Totusi, parintii ne-au semnalat de-a lungul timpului o serie de greutati cu care se confrunta la scoala copiii lor atipici. Aceste probleme apar pentru ca scolile sunt adesea supraaglomerate, profesorii trebuie sa faca fata unui numar mare de elevi, iar copiii cu cerinte educationale speciale se adapteaza cu dificultate in aceste conditii. Ca sa beneficieze cat mai mult de oportunitatile oferite de un sistem educational, copiii atipici au nevoie de spatii mai linistite, de mai multa atentie si de profesori cu pregatire speciala. Astfel a luat fiinta Scoala Primara CONIL.
ASOCIATIA CONIL - De 10 ani, alaturi de copii!Credem in educatia incluziva, asa ca scoala noastra este deschisa pentru toti copiii, atipici si tipici. Insa avem mai putini copii in clase si ne adaptam nevoilor fiecarui copil in parte. In prezent Scoala Primara CONIL este doar o scoala primara, furnizand servicii de invatamant pentru primele cinci clase.

Dar copiii nostri au nevoie sa mearga la scoala mai mult decat cinci ani.
La sfarsitul campaniei, vom infiinta scoala in care vor pasi an de an copii speciali cu dizabilitati de vedere, de auz, copii cu tulburari de spectru autist, ADHD, hiperkinezie, Sindrom Down.

Credem in educatia pentru TOTI!

Din pacate, invatamantul de masa inca nu este pregatit pentru ei. Pana cand se schimba "ceva", vrem sa facem noi ceva! Copiii speciali au nevoie sa fim noi speciali! Asa vor merge si ei la scoala!

Pentru detalii despre proiect si donatii:
E-mail: proiecte@asociatiaconil.ro
Telefon: 0720206636

DONATII se pot realiza in conturile Asociatiei Centrul de Performanta Before& After School
CONIL:
RO57RNCB0076119001180001, cont LEI, BCR
RO03RNCB0076119001180003, cont EU, BCR

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Un prieten foarte bun iti va cere sfatul, iar tu vei face tot posibilul sa-l ajuti. Pe seara, vei reusi sa te relaxezi si tu cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

La sfarsitul secolului XIX (19) a fost introdusa in China bicicleta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

erau odata trei barbati.primul vine la un hotel.
intreaba
-aveti o camera libera?
-avem una dar se aud sunete ciudate.
-dati-mio pe aceea.
intra in camera si aude:
-sunt fantoma cu ochiul vanat.
la care fuge
vine al doilea aceasi poveste.
al vine cere o camera i-o da pe aceeasi
intra si aude:
-sunt fantoma cu ochiul vanat
la care el :
vrei sa ti-l invinetesc si pe celalalt?

› vrei mai mult