Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Se intalnesc doi betivani:
-Ai servit deja astazi micul dejun?
-Nu, nici o picatura...

› vrei mai mult

Cultura generala

Planetele se rotesc in jurul Soarelui si in jurul axei proprii in sensul acelor ceasornicului. Venus este planeta care se invarteste in jurul axei proprii contrar acelor ceasornicului. Pe Venus Soarele rasare la vest si apune la est.

› vrei mai mult

Calarie, muzica si noblete la Karpatia Horse Show 2022

22 septembrie 2022, 12:45

Karpatia Horse Show

Un festival ecvestru pentru toata familia!

Karpatia Horse Show devine evenimentul hipic în care sportul ecvestru îsi da întâlnire cu muzica! Unul dintre cele mai asteptate evenimente de echitatie si lifestyle ecvestru din România si sud-estul Europei, ce va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie, Karpatia Horse Show îsi asteapta spectatorii pe Domeniul Cantacuzino din Floresti (Prahova).

Competitia debuteaza vineri, 23 septembrie începând cu ora 14.00, unde pe arena principala vor avea loc Concursurile Complet Nationale (Novici, Prenovici) si Concursul Complet International (1* si 2*) la proba Dresaj, iar pe arena secundara va avea loc proba Dresaj din cadrul Concursului de Working Equitation, o disciplina noua si mai putin cunoscuta românilor.

Începând cu ora 18.00, pe Scena Micului Trianon, încep concertele de jazz live pe Scena Micului Trainon, în fata ruinei palatului, elegant luminata! Zoom Band, apoi Luiza Zan, una dintre cele mai apreciate voci ale jazz-ului românesc, alaturi de membrii formatiei Ploiesti Jazz Trio ne vor surprinde cu o selectie a celor mai îndragite piese jazz interpretate în maniera proprie, dar si compozitii originale.

Sâmbata, 24 septembrie, de la ora 11.00 Concursul Complet continua pe întreg domeniul cu proba de Cross-Country pentru calareti si cai (Prenovici, Novici, 1* si 2*), iar în paralel, pe arena secundara, se va desfasura competitia de Working Equitation cu proba de Manevrabilitate (Stil). Mari maestrii ai atelajelor cu doi si patru cai se vor întrece apoi la proba de maraton care îsi propune sa testeze abilitatea concurentilor de a conduce un vehicul tras de cai.

De la ora 17.30 încep demonstratiile de Voltija, o ramura specifica a echitatiei care presupune miscari si exercitii de gimnastica si aerobic pe un cal aflat în miscare, la pas sau la galop. Echipa clubului sportiv Equs Art Oradea va evolua în fata spectatorilor într-o demonstratie de curaj, echilibru si eleganta.

Ziua de sâmbata se va încheia în forta pe ritmurile muzicii, pentru ca începând cu ora 18: 00 membrii trupei Moonlight Breakfast, în premiera la acest eveniment, vor oferi un concert live de neuitat.

Concursul Complet se încheie duminica, 25 septembrie, cu proba Obstacole, în timp ce mari maestrii ai atelajelor vor continua cu proba Conuri. Pe arena secundara se va desfasura ultima proba a concursului Working Equitation (viteza). La ora 16.00 va începe Concursul demonstrativ de atelaje cu patru cai, o demonstratie de forta si eleganta, în care spectatorii îl vor putea vedea pe Eduard Bartha, câstigator în 2015 al uneia dintre probele Campionatului Mondial de Atelaje.

Si aceasta ultima zi a editiei a VII-a a Karpatia Horse Show vine cu demonstratii ecvestre unice si acorduri de muzica live.

La ora 13.30 pe scena Micului Trianon va avea loc un concert Alexandra Usurelu&Band, alaturi de care vor evolua: Alexandru Rotaru, Cristina Raducan, Claudiu Purcarin si Bobby Stoica.

De asemenea, la ora 15.00 publicul va putea asista la un elegant moment de Doma Vaquera, prezentat de Singureni Manor prin David Guerrero Garcia, dresor si instructor profesionist cu o vasta experienta în diverse discipline ecvestre.

Competitia se încheie la ora 17:30 cu premierea câstigatorilor Concursului Complet National si International si a concursului Working Equitation.

Cele mai inspirate tinute ale celor din public vor fi premiate de Singureni Manor cu trei premii exceptionale: un weekend la prestigiosul retreat ecvestru si doua abonamente cu cate 10 lectii de echitatie.

Automobile Morgan, dar si alte masini de colectie rare si spectaculoase vor fi prezente pe Domeniul Cantacuzino, la parada elegantei ce va încununa finalul evenimentului ecvestru.

Anul acesta, avem un exceptional comentator din Marea Britanie, Spencer Sturmey care în urma cu o luna a comentat Campionatul Mondial de Dresaj ce a avut loc în Herning, Danemarca, dar si arbitrii din Japonia, Marea Britanie, Suedia si Venezuela. Vom promova discipline ecvestre spectaculoase, dar mai putin cunoscute publicului din România, printre care Voltija - reprezentantii unui club de elita din Oradea vor veni special pentru Karpatia Horse Show, precum si atelajele cu doi si patru cai, disciplina ecvestra la care România exceleaza! Cei care debuteaza în Concursul Complet vor putea participa la un stagiu de pregatire pe Domeniul Cantacuzino cu Spencer Sturmey, reputat calaret de 4*, înainte de eveniment!”, a declarat Mihnea Vîrgolici,directorul evenimentului Karpatia Horse Show.

“Am avut norocul sa întâlnim un om pasionat de cai, Mihnea Vîrgolicicare ne-a pus în legatura cu Federatia Internationala Ecvestra care a ramas impresionata de maretia Domeniului Cantacuzino. Nu puteam gasi o activitate mai nobila si mai potrivita pentru acest loc pe care stra-stra bunicul meu, Gheorghe Grigore Cantacuzino si l-a dorit elegant si estetic. si Concursul Complet de Echitatie întruneste toate aceste calitati. Anul acesta, Karpatia Horse Show este un festival în adevaratul sens al cuvântului”, a declarat Irina Bossy-Ghica, descendenta familiei Cantacuzino care a construit Domeniului Cantacuzino din Floresti (Prahova).

În afara concursului ecvestru, evenimentul invita la o evadare completa din cotidian pentru prieteni si întreaga familie, la doar o ora distanta de Bucuresti si Brasov. Adultii si copiii vor avea la dispozitie numeroase activitati: ateliere creative, zone de agrement ecvestru, Aventura Park, tiroliana, tras cu arcul, plimbari cu biciclete electrice, vizite ghidate pe Domeniul Cantacuzino, shopping inspirat de lumea echitatiei, Food&Drinks cu o zona Gourmet.

Ca noutate exclusiva, anul acesta iubitorii de natura si evadari din cotidian pot campa pe Domeniul Cantacuzino, chiar lânga liziera padurii.

Pentru programul evenimentului accesati Program Karpatia Horse Show

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate de pe site-ul evenimentului - Bilete - Karpatia Horse Show- si de la punctele de vânzare bilete.ro

În zilele de desfasurare ale evenimentului, bilete valabile pentru o singura zi se pot achizitiona si la punctele de acces din incinta Domeniului Cantacuzino – Floresti, la pretul de 75 lei pentru un adult si 40 lei pentru un copil.

Mai multe detalii ºi imagini de la ediþiile anterioare si informatii despre editia din acest an gasiþi pe paginile oficiale:

Website: Karpatia Horse Show

Facebook: Karpatia Horse Show

Instagram: Karpatia Horse Show (@karpatiahorseshow)
YouTube: 
Karpatia Horse Show

Pentru a intra în atmosfera Karpatia Horse Show, va invitam sa urmariþi filmul de promovare al editiei 2022 aici

Karpatia Horse Show, Editia a VII-a este un eveniment organizat de: Asociatia Ecvestra a Domeniul Cantacuzino, Domeniul Cantacuzino si Rumor Consult în parteneriat cu Federatia Ecvestra Internationala si Federatia Ecvestra Româna.

Parteneri principali: Pluriva, ENGIE România, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburesti, Michelin, Gonzales Groupe, Glamour Floors, Martini, Metaxa, The Botanist, Zetea.

Parteneri: MSL Logistics, Simar Industrial si Simar SA.

Parteneri Scena Micul Trianon: Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Stage Media Expert

Parteneri media: Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Historia, Newsweek, Business Review, Wall-Street, Start-up, Financial Intelligence, Transilvania Business, IQads, Smark, Grupul Observatorul PH, 9Am, Alist, Kudika, Garbo, Urban, TukTuk , Qbebe, Suntparinte, Clopotel.ro, drovie.ro

Afis Karpatia Horse Show 2022


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Concurs Complet - Proba de Dresaj
În cadrul probei de Dresaj a Concursului Complet fiecare pas si miscare a calului si calaretului sunt atent cântarite de echipa de arbitri, iar accentul este pus pe controlul calului. Coamele cailor sunt împletite, calaretii poarta manusi, jobene si o vestimentatie impusa de regulament. Cuplul calaret-cal trebuie sa execute o serie de miscari obligatorii, primind note de la 1 la 10. Criteriile constau în acuratetea miscarilor, echilibru, suplete, grad de cooperare al calului, viteza de reactie, fluiditatea si precizia executiei, corelarea miscarilor la pas, trap, galop, opriri la comanda, atentia si încrederea acordata calaretului, cât si reactia calului la executia comenzilor. Se noteaza de asemenea corectitudinea pozitiei, claritatea comenzilor catre cal. Se noteaza si armonia generala a cuplului calaret-cal.

Concurs Complet - Proba de Cross Country stârneste cele mai mari emotii din concurs, întrucât obstacolele masive sunt asezate pe un teren variat, ceea ce sporeste gradul de risc. Se vor executa sarituri peste busteni, santuri, tufisuri si alte obstacole naturale. Caii vor galopa prin apa si vor sari în bazinul în forma de cruce din fata palatului. Un alt obstacol spectaculos a fost amenajat între doi stâlpi de înalta tensiune, dezafectati. În cadrul probei de Cross Country calul trebuie sa parcurga o distanta mare cu viteza crescuta, aproape dubla fata de cea pentru sarituri obstacole. În functie de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului este de 6-10 minute, iar distanta traseului variaza între 900 m si 6.000 m, în functie de categoria la care se concureaza.

Concurs Complet - Proba de Obstacole - În cadrul probei de Obstacole se testeaza abilitatile tehnice de a conduce calul, de a sari, atât ale calaretului, cât si ale calului, inclusiv supletea si conditia fizica a acestora. Se penalizeaza depasirea timpului, refuzul de a sari si cazaturile. Pentru a se considera ca a terminat concursul, cuplul calaret-cal trebuie sa parcurga integral toate cele trei probe, iar câstigator este cuplul calaret-cal care, dupa toate cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai putine puncte de penalizare în timpul cel mai bun.

Disciplina Working Equitation a fost creata ca o suita de probe interdependente si corelate reciproc, atât pentru calaretii începatori, cât si pentru cei care detin cunostinte temeinice, având probe de Dresaj, Manevrabilitate (Stil) si Viteza.

Proba de Atelaje este recunoscuta de Federatia Ecvestra Internationala (FEI) din 1970. În ultimii ani, România s-a pozitionat în primele zece tari în lume la competitiile de atelaje cu doi cai.

În cadrul probei Atelaje Conuri concurentii îsi arata dexteritatea de a mâna caii în interiorul unui parcurs complex jalonat cu conuri deasupra carora se afla o bila ce nu trebuie rasturnata. Proba se desfasoara contra cronometru, iar curbele care se succed la distante inegale pun la încercare priceperea driverului. La aceasta proba, atât driver-ul, cât si secundul sunt îmbracati foarte elegant. Cea de-a doua proba la atelaje trase de doi si patru cai este cea de viteza.

Voltija este un sport ecvestru care necesita abilitati de coordonare, echilibru si ritm, la o înaltime considerabil, precum si o corelarea unica dintre miºcarea calului ºi a calareþului. Sportul impresioneaza prin precizie în executie, dar si prin gradul de dificultate si de risc la care se expun sportivii. Dresajul cailor presupune un adevarat parteneriat cu acestia.

Doma Vaquera este un exercitiu de calarie traditional din Spania. A aparut cu secole în urma la fermierii care trebuiau sa-si dreseze caii pentru a putea controla turmele de vite. Caii, rasa Andaluz exceleaza la galop si la pas. Miscarile contin diagonale, piruete, starturi rapide si opriri în galop. Calaretul îsi foloseste greutatea si coapsele, frâul jucând aici doar un rol secundar. Rapiditatea si agilitatea calului sunt esentiale. Doma Vaquera a devenit disciplina de competitie în 1978.

inapoi la stiri Clopotel