CONIL Fest, Festivalul Integrarii a ajuns la editia a-XVI-a

12 februarie 2018, 10:19

 

Afis CONIL FEST


Dragi cititori,

 

V-ati pus vreodata, pentru cateva clipe, in pielea unui copil cu dizabilitati sau a parintilor unui astfel de copil? V-ati gandit pentru o secunda ce durere poate trai un copil diferit atunci cand simte sau observa privirile sau gesturile de respingere ale celorlalti? Ati observat vreodata lacrima mamei ce sapa adanci santuri pe obrazul sau atunci cand propriul copilul nu este acceptat, este izolat sau etichetat? V-ati gandit vreodata la faptul ca algererea de a fi altfel nu a apartinut lui sau familiei lui?


Ei bine, pentru ca povestea CONIL a inceput cu astfel de triste experiente, incepand cu anul 2005, Asociatia CONIL a infiintat primele centre de educatie si ingrijire deschise tuturor copiilor... primele clase mixte in care copiii tipici dau mana si sprijina colegii diagnosticati cu autism, sindrom Down, ADHD, retard, tetrapareza spastica, epilepsie, tulburari de vaz sau auz, etc. In fiecare zi, in centrele CONIL si in cadrul scolii Primare CONIL se predau lectiile prieteniei, ale acceptarii si intr-ajutorarii.


Si pentru ca povestea noastra sa mearga mai departe, dand o sansa reala cat mai multor copii, Asociatia CONIL a demarat o serie de proiecte si programe ample, destinate atat copiilor tipici cat mai ales celor cu dizabilitati.


CONIL Fest, Festivalul Integrarii, ajuns astazi la cea de-a XVI-a editie, este un eveniment artistic bianual organizat in parteneriat cu PMB si Proedus, un eveniment de constientizare cu privire la problematica copiilor cu dizabilitati, de constientizare cu privire la nevoia lor de acceptare, toleranta si integrare.


CONIL Fest, Festivalul Integrarii reuneste pe cea mai mare scena destinata copiilor, Palatul National al Copiilor, peste 1.500 de copii dintre care 600 cu dizabilitati, intr-un maraton artistic desavarsit prin care incercam sa aratam tuturor ca, dincolo de orice dizabilitate, exista o abilitate ce trebuie descoperita, incurajata si promovata.


Momente absolut emotionante vor fi oferite pe scena CONIL Fest, Festivalul Integrarii, de catre copiii tipici ce vor intinde mana simbolic, predand stafeta artistica copiilor talentati cu diverse dizabilitati. Gesturi nobile ce vor scrie o noua poveste de suflet pentru toti cei prezenti la eveniment.


Vino la CONIL Fest, Festivalul Integarii editia a-XVI-a pe 17-18 martie 2018, la Palatul National al Copiilor si bucura-te alaturi de copilul tau de o experienta extraordinara, de momente pline de emotie si caldura. Bucura-te de spectacolul oferit de copii pentru copii, de surprizele pregatite de organizatori, de atelierele din foaier, de dulciuri si bunatati de casa oferite de cei prezenti cu standuri in foaier.


Pentru a participa in cadrul evenimentului cu un moment solo sau de grup, contacteaza organizatorul, Asociatia CONIL https://www.facebook.com/centruldeperformantaconil sau intra direct pe pagina evenimentului CONIL Fest, Festivalul Integrarii, Editia a-XVI-a. Pentru a te bucura doar de spectacol si suprizele oferite de organizatori, vino la Palat acolo unde portile sunt deschise tuturor celor ce simt, vor si pot sa aduca un zambet pe chipul copiilor cu dizabilitati, incurajandu-i si aplaudandu-i! Intrarea este libera.


Trebuie sa mentionam ca proiectul CONIL Fest, Festivalul Integrarii a fost premiat in repetate randuri de catre exigentul juriu al Galei Societatii Civile iar din acest an a fost inclus in calendarul de evenimente al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti. De asemenea, avand in vedere mesajul extrem de sensibil al evenimentului, alaturi de noi s-au aflat an de an personalitati marcante ale vietii culturale, sportive sau economice, dintre care amintim pe Ioana Maria Moldovan, Mihaela Tatu, Ana Maria Branza, Nicole Cherry, Tily Nicolae, Ioana Ginghina, Raluca Moianu, Elena Gheorghe, Daniela Palade Teodorescu, Veronica Soare, Corina Ozon, Monica Iagar si multi altii.


Irina Ismail

Asociatia CONIL

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Porumbelul voiajor este animalul domestic ce poseda cel mai bun simt al orientarii; cand este transportat spre o destinatie oarecare intr-un vagon inchis si pe rute oricat de incalcite, el, odata eliberat, regaseste locul de unde a plecat, chiar si la o distanta de 2000 km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda cu Ferrari mergea pe autostrada cu 19 km la ora. O opreste politia si ii zice:
- Domnisoara, de ce mergeti pe autostrada doar cu 19 km la ora?
- Pai, daca asa scrie pe indicatoare! A19!!!, raspunde tipa.
- Pai, nu... aia e autostrada, A de la autostrada... si 19 de la numarul autostrazii.
- A... gata, am inteles.
- Dar domnisoara din dreapta... de ce e asa galbena la fata?
- Habar n-am. Asa e de cand am iesit de pe A320...

› vrei mai mult