Beneficiile consumului de vitamina C

18 aprilie 2017, 17:30

Vitamina C, cunoscuta si drept acid ascorbic, este solubila in apa, fiind una dintre vitaminele fara de care organismul omului nu ar putea sa functioneze corect.

Aceasta este absorbita in principal de intestinul subtire si, in cantitate mult mai mica de stomac, fiind eliminata prin urina. In organism, este prezenta in cristalinul ochiului, in celulele albe din sange, in glanda pituitara, cat si in glandele suprarenale si in creier.


Propolis C.

Rolul vitaminei C

Aceasta vitamina este implicata in sute de procese care au loc in organism. Una dintre principalele functii este de a ajuta organismul sa produca colagen, o proteina esentiala pentru formarea de tesut conjunctiv in piele, ligamente si oase. Colagenul este responsabil si pentru mentinerea elasticitatii pielii.

Un alt rol important al vitaminei C este de antioxidant care protejeaza celulele impotriva daunelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, ajuta la mentinerea sistemului imunitar, este implicata in procesul de vindecare a ranilor, participa la formarea de celule rosii din sange si creste gradul de absorbtie a fierului din alimente. Vitamina C este utila si pentru protectia sistemului ocular. Astfel, oamenii de stiinta au evidntiat faptul ca persoanele care au avut un deficit de vitamina C in organism au fost mai predispusi la aparitia cataractei si a degenerescentei maculare, afectiuni oculare care apar o data cu inaintarea in varsta. Totodata, o alta cercetare efectuata in 2009, a dezvaluit ca o alimentatie saraca in vitaminele C si A este corelata cu un risc mai ridicat de astm.

Surse de vitamina C

Vitamina C se gaseste din abundenta in fructe si legume, precum ardeiul rosu, portocalele, lamaile, grapefruitul, pepenele galben, fructele de padure, broccoli, roșii, capsune, patrunjel. Daca legumele sunt gatite, trebuie ca acestea sa fie facute la abur sau fierte cat mai putin, pentru a nu-si pierde din proprietati.

In general, consumul de cel putin 5 portii de fructe si legume pe zi este suficient pentru ca organismul sa aiba parte de cantitatea de vitamina C necesara unei bune functionari. Despe vitamina C se mai stie ca are un rol important in buna functionare a sistemului nervos, prevenind aparitia problemelor cognitive. Ajuta, de asemenea, la prevenirea maladiilor cardiovasculare, reducand riscul de accident vascular cerebral si de hipertensiune arteriala.

O forma de administrare a vitaminei C o reprezinta si suplimentele alimentare
Propolis C. Produsul este pe baza de ingrediente naturale, putand fi administrat atat in cazul adultilor, cat si in cazul copiilor.


Produsul se gaseste in mai multe forme, potrivite atat administratii catre adulti, cat si administrarii catre copii.


Propolis C Natural
contine vitamina C, extract standardizat de tinctura de propolis si poate fi administrat copiilor peste 5 ani (cate 2-3 comprimate pe zi) si adultilor (cate 4-5 comprimate pe zi).

Propolis C Echinacea
contine vitamina C, extract standardizat de tinctura de propolis, extract standardizat de Echinacea si poate fi administrat copiilor peste 5 ani (cate 2-3 comprimate pe zi) si adultilor (cate 4-5 comprimate pe zi).

Propolis C Echinacea Forte contine vitamina C, extract standardizat de tinctura de propolis, extract standardizat din fructe de soc, extract standardizat de Echinacea si poate fi administrat copiilor peste 5 ani (cate 1-2 comprimate pe zi) si adultilor (cate 3-4 comprimate pe zi).

Pentru copiii mai mici, cu varste de peste 1 an, exista Propolis C Echinacea Kids sirop, ce contine vitamina C, extract standardizat de tinctura de propolis si extract standardizat de Echinacea. Acesta poate fi administrat in doza de 5 ml sirop (1 lingurita) o data pe zi copiilor cu varste intre 1-3 ani; in doza de 5 ml sirop (1 lingurita) de 2 ori pe zi copiilor cu varste intre 4-6 ani si 5 ml sirop (1 lingurita) de 3 ori pe zi, copiilor peste 7 ani.

De asemenea, Propolis C Raceala si Gripa te ajuta inca de la primele simptome de raceala si gripa, prin faptul ca ii asigura organismului o cantitate mare de vitamina C, necesara in perioada in care lupta cu virusurile. Mai mult, deoarece contine extracte standardizate de tinctura de propolis, Echinacea, fructe de soc si maces, Propolis C Raceala si Gripa Adulti sau Copii reduce cu pana la 50 durata medie a virozelor respiratorii, fapt care a fost dovedit clinic.

Pentru mai multe detalii, accesati:
www.propolisc.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Verdi a scris opera Aida pentru a sarbatori deschiderea Canalului Suez.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I:CE A FACUT STEFAN CEL MARE CAND A AJUNS LA TRONUL MOLDOVE?
R:S-A ASEZAT

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro