Baby Shark, videoclipuri ASMR si Beluga: interesele online ale copiilor in ultimul an

6 iunie 2023, 14:30

Pisica Beluga

Un nou studiu Kaspersky Safe Kids a identificat cele mai populare interese ale copiilor in perioada mai 2022 - aprilie 2023. Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir si MSA previously My Story Animated, au devenit cele mai populare desene animate vizionate online. Cantecul „Baby Shark” a fost termenul cel mai cautat de copii pe YouTube. In plus, cei mai la moda bloggeri de gaming au fost Aphmau, Dream si Technoblade.

Copiii moderni primesc propriile dispozitive mobile de la o varsta frageda si incep sa navigheze devreme in spatiul cibernetic. Acolo pot explora lumea, isi pot face prieteni, se pot juca si invata. Kaspersky a examinat interogarile online ale copiilor pentru a intelege ce i-a entuziasmat si interesat in ultimul an. Noua analiza se bazeaza pe date anonimizate – interogari de cautare, cele mai populare aplicatii Android si categorii de site-uri web solicitate – furnizate voluntar de utilizatorii Kaspersky Safe Kids.

In perioada mai 2022 - aprilie 2023, cele mai populare aplicatii de pe Android au inclus YouTube (33%), TikTok (18%) si WhatsApp (18%). Roblox a ocupat locul patru (7%). Pe Windows, cele mai populare aplicatii au fost Google Chrome (46%), Microsoft Edge (13%) si aplicatia de comunicare preferata a copiilor, Discord (10%).

In ceea ce priveste YouTube, copiii au cautat cel mai des canale si bloggeri care filmeaza continut de divertisment, provocari sau canale de lifestyle (19%). Desenele animate, emisiunile TV si anime (17%) au reprezentat urmatoarea categorie de continut cea mai populara. Locul trei a fost ocupat de interpreti muzicali (15,7%). Bloggerii de gaming au reprezentat 15,5% din cautari, iar continutul jocurilor 10%.

MrBeast si SSSniperWolf au fost cei mai la moda intre bloggeri si canale.

Dintre desenele animate (46%), copiii au cautat cel mai frecvent Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir season 5 si MSA previously My Story Animated. Chainsaw Man, Demon Slayer si One Piece au devenit lideri in topul cautarilor de anime (16%). Iar cele mai indragite filme in randul copiilor au fost Super Mario Bros. Movie, Black Panther: Wakanda Forever, Rock Dog 3: Battle the Beat.

„Baby Shark” a fost, din nou, cea mai solicitata melodie in randul copiilor. In ceea ce priveste preferintele muzicale, grupurile pop coreene BLACKPINK si BTS, genul rap si artistul portorican Bad Bunny au devenit lideri.

Aphmau, Dream si Technoblade au fost cele mai populare cautari in randul bloggerilor de gaming, in functie de numarul de solicitari in perioada de raportare. Jocurile preferate ale copiilor, pe langa Roblox si Minecraft, au fost Brawl Stars, Fortnite, Genshin Impact si Stumble Guys.

Alte tendinte populare includ interogari legate de Gacha Life. Acesta categorie include videoclipuri din joc, TikTok, mini-filme si multe altele.

In ceea ce priveste categoria memes, alaturi de „beluga” de anul trecut, „skibidi bop”, „gigachad” si „countryhumans” au fost cele mai populare in randul copiilor. Videoclipurile ASMR au fost, de asemenea, foarte cautate si apreciate, „asmr eating” si „asmr makeup” fiind cele mai cautate sunete.

Pentru a va asigura de faptul ca cei mici au o experienta online pozitiva, Kaspersky va recomanda, ca parinte, sa:
• Va implicati in activitatile online ale copiilor, inca de la o varsta frageda, astfel incat aceasta sa fie norma stabilita, iar apoi sa ii puteti indruma cu privire la practicile de siguranta online.
• Luati in considerare descarcarea aplicatiilor de control parental si discutarea acestui subiect cu copilul, pentru a-I explica cum functioneaza astfel de aplicatii si de ce sunt necesare pentru a ramane in siguranta online.
• Faceti conversatiile despre securitatea cibernetica mai placute si mai interesante, abordand acest subiect prin intermediul jocurilor sau alte modalitati distractive.
• Petreceti mai mult timp comunicand cu copiii despre masurile de siguranta online. Incercati sa acordati atentie obiceiurilor personale. Folositi smartphone-ul cand mancati sau vorbiti? Copiii va imita obiceiurile? Reactioneaza ei intr-un mod diferit cand va lasati telefonul deoparte?
• Cereti copilului sa nu fie de acord cu nicio setare de confidentialitate, fara sa va ceara ajutor inainte de aceste decizii cu privire la siguranta dispozitivelor mobile. Adultii ar trebui sa dezvolte obiceiul de a citi toate acordurile de confidentialitate.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Mexic sunt 300 de specii de insecte comestibile, care contin elemente nutritive.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesorul:-Daca am 16 cartofi,cati trebuie sa dau in mod egal la 12 copii?
elevul:-Piure.

› vrei mai mult