Auchan contribuie la asigurarea a 15.000 de mese calde pentru copii, printr-o noua campanie cu emblematicul plus Titi

17 noiembrie 2023, 12:18

Campanie cu emblematicul plus Titi

Auchan Romania se implica in continuare in comunitate si vine in sprijinul celor aproximativ 200 de copii aflati in grija asociatiei „Ana si Copiii'', contribuind la oferirea a 15.000 de mese calde si asigurarea unei alimentatii sanatoase pentru cei mici. Contributia companiei se desfasoara printr-o noua campanie ce il are ca protagonist pe emblematicul plus Castorul Titi, care anul acesta primeste rolul de bucatar.

Campania, aflata deja la cea de-a a treia editie, se desfasoara pana pe 31 martie 2024, iar din vanzarile fiecarui castor de plus Titi Bucatarul, confectionat intr-un mod responsabil, din PET-uri reciclabile, Auchan va dona cate 7,5 lei pentru asigurarea meselor calde pentru beneficiarii asociatiei „Ana si Copiii''. Castorul Titi poate fi achizitionat din orice magazin Auchan, din majoritatea magazinelor MyAuchan din statiile Petrom sau poate fi comandat din magazinul online, pretul unei jucarii fiind de 29,90 lei.

Mesele copiilor sunt create de un tehnician nutritionist, pe principiile unei alimentatii sanatoase. O masa calda reprezinta echivalentul achizitionarii a doua jucarii Titi Bucatarul si include o supa, un fel principal, un fruct, dar si o gustare de dupa amiaza. Meniurile sunt oferite copiilor aflati in grija Asociatiei Ana si Copiii din centrele din Bucuresti, Prahova si Calarasi.

De altfel, prin intermediul Fundatiei Auchan, compania a sustinut anul acesta si amenajarea bucatariei din noul centru al asociatiei din Bucuresti. Investitia de peste 40.000 euro a reprezentat dotarea si echiparea bucatariei cu echipament profesional pentru depozitare frigorifica, prepararea produselor din peste si carne, spatii dedicate prepararii legumelor si salatelor, echiparea liniei de servire, depozitarea produselor ambalate, echipamente pentru spalare vesela si vase de bucatarie.

„Suntem incantati sa pornim din nou, alaturi de deja faimosul Castor Titi, intr-o noua misiune ce isi propune sa aduca bucurie, speranta si un ajutor concret in mediile in care este nevoie. In noua campanie, alaturi de Titi Bucatarul, ne indreptam atentia spre o alimentatie sanatoasa in randul copiilor, intarind astfel inca o data viziunea noastra de a manca mai sanatos si de a trai mai bine, respectand si protejand planeta.”, a afirmat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Romania.

Asociatia „Ana si Copiii” este o organizatie umanitara, neguvernamentala, apolitica si non-profit, ce are ca misiune prevenirea abandonului familial si scolar prin programe educationale, asistenta sociala, medicala si juridica, activitati de recreere si socializare, activitati de informare, actiuni si masuri de constientizare si sensibilizare sociala si infiintarea de servicii sociale, pentru si in sprijinul comunitatii. In prezent, ofera servicii unui numar de 1.000 de copii si 312 familii din Bucuresti, Prahova, Calarasi, Olt, Teleorman si Ilfov.

,,Alaturi de educatie, o alimentatie sanatoasa este unul dintre cele mai valoroase daruri pe care le putem oferi copiilor. Mesele sanatoase zilnice aduc cu ele sanatate si energie buna pentru teme si joaca. Suntem tare recunoscatori pentru sprijinul Auchan Romania, intrucat ajutorul lor ne permite sa asiguram copiilor mese calde zilnice folosind alimente cu un bogat continut nutritional, dar si fructe si legume proaspete atat de importante pentru o buna dezvoltare a celor mici”, a afirmat Mihaela Voivozeanu, Presedinte Asociatia ,,Ana si Copiii”.

Emblematicul plus Castorul Titi a luat parte si la alte campanii demarate de companie, anul acesta Auchan contribuind la plantarea a 10.000 de copaci in cadrul programului de impaduriri al asociatiei Viitor Plus, in urma campaniei „Titi Padurarul”, printr-o donatie de peste 450.000 lei. De altfel, cu ajutorul lui Titi, in ultimii doi ani, Auchan a contribuit financiar cu peste 950.000 lei la proiecte sociale de educatie si de protejare a mediului.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei afla ca anumite aspecte din grupul tau de prieteni nu sunt asa cum credeai tu. E timpul sa incepi sa pui intrebari.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ratia alimentara echilibrata la un adult normal trebuie sa contina 11-13% proteine, 25-35% lipide si 55-62% glucide.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un politist rural isi pune cascheta alba si iese la sosea. Opreste un automobilist care depasea vizibil viteza admisa. Acesta se justifica:
- Stiti, eu sint medic primar si ma grabesc la o interventie.
- Pe cine pacalesti dumneata? Crezi ca noi mai sintem militienii de alta data? Ori esti medic, ori esti primar!

› vrei mai mult