Atractii pentru copii intr-un city break de neuitat la Roma

10 aprilie 2017, 09:25

Descopera alaturi de familie si copii atmosfera "Dolce Vita" din Italia intr-un city break la Roma, un adevarat muzeu renascentist si baroc in aer liber. Pentru un weekend break cu adevarat magic poti alege primavera, cand explozia de culori si parfum a florilor completeaza peisajul renascentist al citadelei italiene. Perfecta este si toamna pentru o minivacanta la Roma, cand temperatura se mentine in continuare blanda si boema.


1. Gladiatori pentru o zi la Colloseum


Daca ti-ai facut planuri pentru un city break la Roma si ai ales sa vizitezi in primul rand Colosseum-ul, poti combina o lectie de istorie cu distractie, spre deliciul copiilor. Situat in centrul orasului Roma, Colosseum-ul poate adaposti peste 50.000 de spectatori. Fatada exterioara are trei niveluri de arcade suprapuse, o platforma cu atic inalt si ferestre, iar la etajele superioare arcele sunt ornate cu statui ce reprezinta eroi si zeitati din mitologia romana. Amfiteatrul cu o suprafata de sase hectare are in interior o arena ovala, iar intrarile in Colosseum - 80 la numar - erau destinate spectatorilor care primeau ca bilete de spectacol bucati de ceramica. imparatul roman avea rezervata o intrare principala, iar alte trei intrari erau destinate accesului elitei imperiale antice.


Colloseum


2. Scoala de Gladiatori a Muzeului Roma


Pentru ca minivacanta la Roma sa fie de neuitat, poti face o fotografie de familie memorabila cu gladiatorii in armuri metalice aflati la intrarea in Colosseum. Daca tot esti intr-un city break la Roma si stii ca toti copiii iubesc supereroii si vor la randul lor sa fie supereroi, poti sa le faci o alta surpriza minunata. scoala de Gladiatori a Muzeului Roma ofera lectii de doua ore pentru copii care sunt invatati cum sa devina gladiatori pentru un timp printr-un curs interactiv de sport, istorie si cultura. Copiii primesc hainute traditionale si echipament sportiv, iar un instructor are in permanenta grija de ei.


3. Explora – Muzeul Copiilor din Roma


Copiii sunt mereu foarte curiosi si vor sa exploreze lumea adultilor, dar si sa descifreze necunoscutul. O modalitate care i-ar ajuta sa-si implineasca acest vis, ar fi sa continui weekend break-ul la Roma cu o vizita la Explora – Muzeul Copiilor. Pe Via Flamini, in inima Romei, intre Villa Borghezze si Piazza del Popolo, se gaseste acest muzeu italian deosebit. in interior sunt pavilioane amenajate pentru joaca, spatii pentru bucatarie si educatie culinara si pentru workshopuri, dar si librarii, magazine de cadouri, o cafenea eleganta si un restaurant modern. Componenta interactiva a muzeului pentru copii se bazeaza pe adaptarea spatiilor si echipamentelor de lucru potrivit inaltimii acestora. Filosofia Explora este de a lasa copiii sa se joace ca și cum ar fi adulti, punandu-le la dispozitie o mare varietate de programe si activitati dinamice, spatii de birouri, orchestre muzicale, un studio TV si chiar un laborator in care au loc frecvent experimente.


4. Parcul Villa Borghesse


Orice city break la Roma cu familia ar trebui sa includa macar o plimbare in Parcul Villa Borghesse, situat la nord de Piata Spaniei. Daca vrei mai mult aer curat si relaxare dupa vizitarea altor obiective turistice, dar copiii manifesta o energie debordanta, atunci parcul Villa Borghesse este o alegere potrivita. Reamenajat si imbogatit cu noi opere de arta in secolul al XVI-lea de Cardinalul Scipione, parcul verde cu forma de inima era numit atunci si “Vila Deliciilor”. Paradisul traversat de vegetatie luxurianta de la un capat la altul are multe locuri de explorat: mici temple antice, statui renascentiste, amfiteatrul, arcul de triumf, fantanile cu apa, lacul artificial din mijloc si mica gradina botanica, toate acestea fiind o adevarata incantare pentru simturi in lunile de primavara. Poti face o plimbare cu trenuletul parcului sau poti traversa lacul cu o barcuta leganata de valuri molcome, respirand parfumul magnoliilor si al salciilor inverzite. Sunt numeroase lucruri distractive si amuzante pentru copii pe care acestia le pot face in acest parc, printre care si plimbari cu ponei, biciclete in tandem, scutere, role sau distractia in caruselul colorat. De asemenea, cei mici pot hrani ratele salbatice sau lebedele pe care le veti gasi aici.


5. Mici exploratori in Roma antica cu Time Elevator


Cat de minunat ar fi pentru copii daca city break-ul la Roma s-ar continua cu o mini calatorie de 45 minute inapoi in timpul Romei Imperiale? Este un prilej perfect pentru a trai o experienta 3-D multisenzoriala, posibila cu Time Elevator. Acest obiectiv turistic indragit de copii se afla aproape de Piata Venezzia din centrul istoric al Romei. Lectia de istorie cu Time Elevator este o cale unica, rapida de a face o calatorie prin Roma Antica. Imediat ce te asezi pe scaun, incepe experienta de film 3-D. Scaunul tau este parte din platforma miscatoare si impreuna cu efectele speciale de sunete si lumini vor intensifica puterea calatoriei in timp. Explorarea va puncta momentele esentiale: zilele de glorie ale Imperiului Roman, complotul lui Brutus impotriva lui Cezar sau legenda nasterii Romei. Lectia se incheie cu revenirea in secolul al XX-lea si o prezentare de la inaltime a Romei.


6. Muzeul Astronomic si Planetariul Romei


Un city break de neuitat la Roma pentru copii ar putea sa includa si o explorare a spatiului stelar si galactic, respectiv o introducere in tainele universului. Muzeul Astronomic si Planetariul Romei, situate in Piazza Giovanni Agnelli, organizeaza in fiecare weekend activitati complexe care includ filme si proiectii video despre originea si evolutia stelelor si a planetelor din univers.


7. Muzeul National Zoologic din Roma si Bioparcul


Daca ajungi intr-un city break la Roma poti sa vizitezi cu familia si copiii si Muzeul National Zoologic din Roma si Bioparcul (Gradina Zoo), aflate in partea de nord a Villei Borghesse. Camerele din muzeu sunt organizate pe sectiuni, iar colectiile de moluste, insecte, serpi, pasari, mamifere si fosile pot fi o adevarata incantare pentru cei mici. Bioparcul gazduieste multe specii de animale salbatice precum lei si tigrii asiatici, elefanti, hipopotami, zebre, lupi si ursi bruni. Atat leii asiatici cat si ursii pot fi vazuti de aproape prin geamuri imense si rezistente in spatele carora au fost amenajate mici habitate cu pomi, stanci si cascade. Copiii sunt buni observatori si vor fi deosebit de incantati sa vada exact cat de bine inoata ursii bruni sub apa. Pentru un plus de confort si relaxare in minivacanta la Roma poti servi pranzul cu familia in restaurantul elegant din parc. La finalul excursiei, poti vizita magazinul cu suveniruri si poti degusta o cafea servita in micuta cafenea de la intrarea in Bioparc. Ce poate fi mai incantator pentru prichindei decat sa aiba la un loc si muzeul si parcul de distractii?


Muzeul National Zoologic din Roma si Bioparcul

9. Inghetata italiana


Un alt avantaj de care poti beneficia atunci cand alegi un city break la Roma este excelenta inghetata italiana. Pentru inceput, poti savura o inghetata San Crispino cu fructe proaspete si aroma de miere in apropierea Pantheonului, in Piazza della Maddalena. in zona centrala a Romei sunt grupati majoritatea artizanilor de gelaterie italiana, asa ca poti degusta inghetata cu aroma de para cu gorgonzola si halva (la magazinul Fatamorgana), iaurturi inghetate garnisite cu fructe si sosuri delicioase (Ci gusta!) sau gelato de ciocolata "al latte" sau amaruie, cassata si prajituri tiramisu (Gelateria del Teatro). in zona villa Borghese se afla cea mai perfectionista gelaterie, Neve di Latte, care ofera mici pachetele de gelato cu arome foarte intense de cafea jamaicana, vanilie cu coniac francez sau ciocolata. Cu toate aceste ispite dulci la dispozitie, nu ai cum sa nu te simti minunat impreuna cu familia si copiii intr-un weekend break la Roma!


10. Pizza italiana


Copiii sunt mari iubitori de pizza, iar pizzerii si tratorii se gasesc la orice pas in Roma, cu preturi accesibile si in nenumarate variante. Turistii care sosesc in weekend breakuri la Roma vor fi cu siguranta incantati de gustul crocant al aluatului de pizza si combinatiile de toppinguri. Printre cele mai indragite se numara: pizza Romana (cu rosii, mozzarella, ansoa, oregano si ulei), Quattro Formaggi si Calzone. Dintre cele mai cunoscute trattorii din Roma se distinge fara doar si poate celebra pizzerie Panattoni, din zona Trastevere, cu pizza autentica subtire si crocanta si oferte tentante de aperitive proaspete. in apropierea sa, poti merge si la pizzeria Birra & Fud, in timp ce in Campo De Fiori poti alege Brasia, un restaurant-pizzerie simplu si elegant. Daca vrei sa degusti meniuri specifice zonei Calabria de Sud, este de preferat sa vizitezi Acchiappafantasmi, in timp ce pentru suveniruri tematice pentru bucatarie o plimbare pe Via del Corso va fi cea mai potrivita.


Dar daca tot ai ajuns intr-o vacanta la Roma, nu poti rata totusi nici specialitatile gastronomic ale diferitelor regiuni italiene sau meniurile exotice servite in restaurantele cochete din oras. Piazza Navona este faimoasa pentru restaurantul Alfredo de Ada, cu meniuri traditionale, unul dintre cele mai gustoase fiind perisoarele din carne cu sos de rosii, la care vinul este oferit din partea casei. in zona Pantheonului vei gasi un local cochet si primitor, Armando al Pantheon, renumit in special pentru diversele tipuri de bruschete si legume traditionale, in timp ce o trattorie rustica din anul 1938, Da Lucia, in zona Trastevere, serveste farfurii cu gnocchi si sepie cu mazare. in inima zonei Trastevere, se afla si restaurantul Checco er Carettiere, care te va ajuta sa faci o minunata incursiune in gastronomia traditionala. De asemenea, in centrul Evreiesc, sunt tratorii foarte apreciate de italieni si turisti precum Giggetto 9 sau Sora Margherita, recunoscuta pentru supa de paste cu naut, linte sau fasole. Daca vrei sa gasesti bucatarie cu alt nivel de creativitate culinara poti opta pentru Agata e Romeo, un local elegant din zona Esquilino. Dintre deserturi, trebuie sa stii ca familia ta trebuie neaparat sa incerce ricotta cake, preparata cu branza proaspata ricotta mixata cu zahar, vanilie, fructe confiate, nuci de pin si stafide.


Cu o asemenea lista de obiective culinare si pentru distractie, o minivacanta la Roma, chiar daca este vorba doar despre un city break, n-are cum sa nu fie o reusita. Pentru biletele de avion spre Roma cerceteaza ofertele agentiilor online sau ale agregatoarelor de oferte, iar pentru cazare, poti opteaza pentru hotelurile centrale sau cele din zonele adiacente, tarifele hoteliere diferind considerabil in functie de sezon. Daca iti faci insa o rezervare din timp pentru un weekend prelungit la Roma preturile sunt rezonabile, iar vacanta ta va fi cu siguranta reusita.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Recordul pentru cea mai lunga "viata de pisica" este de 34 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Testul dragostei adevarate:
Pune sotia si cainele in portbagaj si deschide-l dupa 2 zile
Cine crezi ca e bucuros sa te vada?

› vrei mai mult