Asociatia The Social Incubator lanseaza cea de a doua etapa a turneului Tenis Pentru Fapte Bune pe 24-26 septembrie

26 iulie 2021, 15:32

Tenis pentru fapte bune

Asociatia The Social Incubator
lanseaza in perioada 24-26 septembrie cea de-a doua editie a turneului "Tenis pentru Fapte Bune", evenimentul sportiv cu impact social al sezonului, dedicat tinerilor institutionalizati din Romania. Turneul "Tenis pentru Fapte Bune" isi doreste sa implice comunitatea in vietile tinerilor institutionalizati prin strangerea de fonduri pentru sprijinirea lor in procesul de integrare socio-profesionala.

Prima editie a turneului a avut loc in 2019 si peste 200 de participanti, jucatori pasionati de tenis, sportivi campioni, vedete din showbiz si oameni de afaceri au raspuns apelului lansat de Asociatia The Social Incubator pentru a oferi sansa la o viata demna si independenta tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului. Turneul s-a bucurat de sustinerea multor personalitati din lumea sportului si culturii: Alexandra Cadantu, Ana Bogdan, Ana Maria Branza, Camelia Potec, Cornel Ilie, Dana Nalbaru, Dragos Bucur, Irina Begu, Gabriela Ruse, Gabriela Szabo, Mihaela Buzarnescu, Monica Rosu, Randi, Roxana Ciuhulescu si multi altii.

"Ne-am bucurat enorm sa vedem cat de implicata a fost comunitatea in cea dintai editie a turneului, alaturandu-se persoane publice, jurnalisti, sportivi si jucatori amatori de tenis din domenii business precum asigurari, consultanta, banci, telefonie mobila, telecomunicatii, transport, antreprenori. Anul 2020 a evidentiat multe alte probleme cu care tinerii vulnerabili se confrunta, in fata carora nu putem ramane indiferenti. Proiectul Tenis pentru Fapte Bune este unul de suflet pentru asociatia noastra si ne bucuram nespus ca anul acesta avem posibilitatea de a il relua. Speram ca intreaga comunitate sa fie din nou alaturi de noi, pentru a putea face lucruri minunate pentru tinerii care chiar au nevoie de sustinere." – a afirmat Adriana Preda, Director Executiv al Asociatiei The Social Incubator.

Peste 3.500 de tineri parasesc anual, la varsta majoratului, sistemul de protectie a statului, nepregatiti pentru o viata independenta, sunt marginalizati de catre societate si expusi unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, multi dintre ei raman pe strazi si chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri. Doar 1 din 40 dintr tinerii care parasesc sistemul de protectie se angajeaza legal.

in efortul de a schimba aceste statistici, si in acest an, toate fondurile stranse in urma turneului vor fi directionate catre programele Asociatiei de sprijinire a tinerilor defavorizati in continuarea studiilor, integrarea lor in societate si pe piata muncii,prin actiuni directe si constante,: consiliere vocationala si psihologica, meditatii, vizite exploratorii, ateliere tematice, stagii de practica si mentorat.

"Tenis Pentru Fapte Bune este un eveniment cu o energie fantastica, ce aduce impreuna pasionatii de sport si de viata sanatoasa, oamenii implicati in comunitate, care aleg sa investeasca in ei si in viitorul lor prin contributia pe care o aduc la educatia tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului. Ma bucur sa lansam o noua editie a turneului si impreuna sa reusim sa cream un eveniment cu impact semnificativ atat in vietile participantilor, cat si in vietile tinerilor pentru care organizam acest turneu." – a declarat Cristina Nedelcu – Multipla Campioana Mondiala la Gimnastica si Coordonator al proiectului.

Asociatia The Social Incubator isi propune ca editia 2 din turneul Tenis Pentru Fapte Bune, gazduita din nou de Pescariu Sports&Spa, sa ajunga la cat mai multi oameni pasionati de sport si fapte bune, iar implicarea lor sa ajute si mai multi tineri institutionalizati din Romania.

Fiind un turneu pentru amatori, toti cei pasionat de tenis pot fi parte din povestea de succes. Tot ce trebuie sa faca este sa se inscrie pe www.tenispentrufaptebune.ro, la editia 2 din 24-26 septembrie 2021 si sa fie parte din miscarea spre bine!

Cu fondurile stranse la editia din 2019 a "Turneului pentru Fapte Bune", peste 3500 de tineri au fost ajutati prin:

  • 157 de sesiuni de consiliere vocationala;

  • 131 de sesiuni de consiliere psihologica;

  • 115 tineri consiliati;

  • 68 de ateliere;

  • 31 de vizite exploratorii;

 

***

Despre Asociatia The Social Incubator

Asociatia The Social Incubator este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit infiintata in 2014 pentru a veni in sprijinul tinerilor defavorizati din Romania prin interventii sociale directe, pragmatice si creative.

Organizatia ofera sprijin pentru integrarea socio-profesionala a tinerilor institutionalizati: cursuri gratuite de pregatire profesionala si stagii de practica, sprijin pentru gasirea unui loc de munca legal si sprijin pentru gasirea unei locuinte subventionate. De asemenea, asociatia dezvolta concepte si lanseaza proiecte sociale care sa faciliteze insertia profesionala a persoanelor defavorizate.

in mai 2014 a fost lansat programul principal al organizatiei, al carui scop este de a-i sustine pe tinerii care au parasit - sau urmeaza sa paraseasca - sistemul de protectie a copilului, cu varste cuprinse intre 16 si 26 de ani, sa faca tranzitia (in alte conditii foarte dificila si impanzita cu riscuri) catre viata adulta.

La pragul de 7 ani de existenta, impactul organizatiei consta in 28 de judete acoperite, 7596 de tineri participanti la activitatile de dezvoltare personala si profesionala organizate si 1619 tineri sprijiniti prin sesiuni de consiliere in procesul de integrare sociala si -profesionala, la nivel national.

https://asociatiasocialincubator.org/

 

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hartia a fost inventata in sec. II de catre un eunuc chinez.

› vrei mai mult

Bancul zilei

in sala de judecata judecatorul zice:baiatule cu cine vrei sa ramai?cu mama sau cu tata????
baiatul:cu steaua ca nu bate pe nimeni!!!!!!

› vrei mai mult