Artistii Magic Puppet se perfectioneaza pentru a atrage publicul adult spre teatrul de animatie

9 august 2023, 17:54

Magic Puppet

• Artistii din cadrul teatrului Magic Puppet vor participa la o tabara unde isi vor perfectiona tehnicile de manuire a papusilor si de improvizatie

• In urma taberei va rezulta un spectacol care va fi disponibil publicului larg
• Scopul proiectului este sa atraga publicul adult spre spectacolele de animatie


Teatrul Independent „Magic Puppet” din Cluj-Napoca isi continua demersurile de schimbare a mentalitatii publicului adult in ceea ce priveste spectacolele de animatie. In acest sens, vor participa timp de 10 zile in cadrul unei tabere de creatie, unde isi vor perfectiona tehnicile de manuire a papusilor si cele de improvizatie. In urma taberei va rezulta un spectacol care se va juca atat in Cluj, cat si in alte zone din tara.

Inca de la inceputuri, Magic Puppet a avut ca scop principal atragerea publicului adult spre teatrul de animatie, care poate sa abordeze diferite subiecte de impact si sa le sublinieze importanta cu ajutorul papusilor. In acest sens, a fost lansat proiectul „IMPRO SHOW cu PAPUSI”, prin care se doreste realizarea unui produs cultural hibrid ce se bazeaza pe doua tipuri de tehnici teatrale diferite, cea a papuseriei si cea a improvizatiei teatrale.

„Este important sa facem o schimbare de paradigma. Din pacate, in Romania, arta papuseriei in teatru este vazuta ca ceva destinat in exclusivitate copiilor, insa nu e asa. De-a lungul timpului, la Magic Puppet au fost realizate numeroase spectacole care sunt destinate adultilor si in care sunt folosite si papusi, deoarece subiectele de multe ori pot fi abordate mai bine cu ajutorul lor, chiar daca acestea sunt dintre cele mai dificile sau chiar tabu. Un exemplu concret in acest sens este spectacolul gen.OM, care a avut premiera in toamna anului trecut si care s-a jucat de fiecare data cu sala plina. In acest spectacol este abordat un subiect delicat, si anume patriarhia. Asadar, dorim sa mergem mai departe. Dorim in continuare sa transmitem mesaje puternice cu ajutorul teatrului de animatie. Din acest motiv am realizat si acest proiect de improvizatie cu papusi, pentru a gasi cele mai bune metode ca sa atragem adultii in sala de spectacole cand avem spectacole de animatie”, a explicat Andreea Ajtai, manager de proiect.

Spectacolul va fi realizat in urma unei tabere de creatie de 10 zile, in care artistii vor fi ghidati de experti din cele doua domenii, si anume Marin Fagu, care va sustine un atelier de manuire papusi si Dragos Muscalu, care se va ocupa de atelierul improvizatie. Pentru a ajunge la un public numeros, spectacolul va beneficia de reprezentatii la sediul Teatrului Magic Puppet si la sediile institutiilor partenere in proiect, Centrul Recul- Bucuresti, Teatrul Municipal „Matei Visniec”- Suceava, Teatrul de Nord Satu Mare si Teatrul Colibri- Craiova, dar si de o redare live, in mediul online, a uneia dintre reprezentatii. 

„Consideram ca improvizatia teatrala este o forma de divertisment mult mai accesibila publicului larg, iar, prin asocierea sa cu arta manuirii, vom reusi sa atragem cu mai mare usurinta publicul adult inspre teatrul de animatie si, in timp, sa schimbam perceptia generala conform careia teatrul de papusi este destinat exclusiv copiilor”, a adaugat Andreea Ajtai.

Tabara de creatie va avea loc in perioada 10-20 august., urmand ca spectacolul sa fie disponibil publicului larg incepand din toamna.

Proiectul cultural „IMPRO SHOW cu Papusi” este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei merge la un eveniment important pentru cineva apropiat tie. Chiar daca nu ai chef de nimic azi, trebuie sa te aduni si sa dai dovada de maturitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe Marte exista calote de gheata ce rezista pe tot parcursul anului, situate la ambii poli. De asemenea este posibila existenta ghetii si in interiorul planetei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Fetita:Dle.de ce e pamintul murdar
Politistul:Pentru ca noi calcam pe el!

› vrei mai mult