Arta cu un scop: Can Art&Design Festival sustine reciclarea creativa a dozelor din aluminiu

24 iulie 2023, 11:52

Art Design Festival editia 2021

Incep inscrierile la cea de-a zecea editie a concursulului de reciclare creativa a dozelor 


Asociatia Alucro, organizatie care desfasoara in Romania programul european Every Can Counts, anunta lansarea celei de-a 10-a editii a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovarii reciclarii creative a dozelor din aluminiu. Artistii si amatorii creativi sunt invitati sa participe la aceasta manifestare artistica transformand dozele de bautura folosite in opere de arta uimitoare. Prin initiativa Can Art&Design Festival, Asociatia Alucro isi propune sa creasca gradul de constientizare cu privire la importanta reciclarii dozelor din aluminiu printr-o platforma inovatoare si captivanta care imbina constientizarea de mediu cu expresia artistica.

Competitia ofera participantilor oportunitatea de a-si pune in valoare creativitatea si ingeniozitatea in trei categorii interesante: Tablouri M (dimensiuni minime 50 x 70 cm), Tablouri XL (dimensiuni minime 80 x 90 cm), si sculpturi sau instalatii (dimensiuni minime H 100 cm). Pentru toate cele trei categorii, participantii pot reprezenta o idee proprie sau pot realiza o replica / reinterpretare a unei opere celebre, materialul esential folosit in realizare fiind doza din aluminiu. Fie ca sunt artisti la inceput de drum, profesionisti experimentati sau amatori entuziasti, competitia este deschisa tuturor celor care doresc sa isi prezinte talentul si sa contribuie in acelasi timp la incurajarea valorificarii resurselor.

„Can Art&Design Festival este o incununare atat a creativitatii, cat si a responsabilitatii pentru mediu. Reciclarea dozelor din aluminiu este un pas crucial catre construirea unui viitor mai durabil, iar acest concurs invita artistii sa aiba un impact pozitiv prin contributiile lor artistice.”, spune Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro, Country Manager Every Can Counts Romania.

Regulament pe scurt:
• Sectiuni:
1. Tablouri M – participantii vor realiza tablouri cu dimensiuni minime de 50 x 70 cm, folosind doze de aluminiu;
2. Tablouri M – participantii vor realiza tablouri cu dimensiuni minime de 80 x 90 cm, folosind doze de alumini;
3. Instalatii / Sculpturi: participantii pot explora aspectul tridimensional prin realizarea de instalatii sau sculpturi din doze, cu dimensiuni minime de H 100 cm);

• Inscrierea se face dupa realizarea lucrarii, prin completarea formularului disponibil pe site-ul canartdesignfestival.ro/inscriere, oferind o descriere tehnica si artistica a lucrarii, insotita de imagini ale acesteia.
• Termenul limita pentru inscriere este 17 septembrie 2023.

Juriul, format din specialisti in arte vizuale si actiuni de mediu, va evalua propunerile pe baza creativitatii, a tehnicii folosite si a relevantei pentru tema concursului. Castigatorii vor fi recompensati cu premii in valoare totala de 6000 euro (3 premii x 500 euro sectiunea Tablouri M; 3 premii x 700 euro sectiunea Tablouri XL; 3 premii x 800 euro sectiunea Instalatii / Sculpturi), cat si prin expunerea lucrarilor in mai multe orase din Romania, in cadrul unei expozitii itinerante.

Asociatia Alucro si partenerii acestei editii, Reciclad’OR si ALRO S.A., incurajeaza pasionatii de arta, sculptura, ecologie, sa participe la Can Art&Design Festival si sa contribuie la un efort comun de promovare a conservarii resurselor si refolosirii acestora, aluminiul fiind un material care se recicleaza la nesfarsit fara a-si pierde proprietatile.

„Ne bucuram sa fim alaturi de Asociatia Alucro la o noua editie a concursului Can Art & Design Festival, dedicat reciclarii creative din doze de alumniu. Proiectul reuseste, inca de la lansare, sa atraga atentia in randul publicului larg asupra importantei colectarii separate, reciclarii si refolosirii deseurile de ambalaje, prin modalitatea de a transforma dozele de aluminiu in adevarate lucrari de arta. Reciclad`OR este o companie de referinta pe segmentul sustenabilitatii in Romania, care sustine si initiaza astfel de proiecte care au ca scop informarea si constientizarea asupra problemelor de mediu, importantei reciclarii si schimbarilor climatice.

In cei cinci ani de activitate, Reciclad`OR a dezvoltat si participat la peste 150 campanii de CSR cu impact la nivel national", spune Adriana Calcan, PR & CSR Reciclad`OR.

Detalii despre categoriile competitionale, calendar si premii sunt disponibile pe site-ul competitiei www.canartdesignfestival.ro si pe canalele de social media asociate: Facebook si Instagram.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Astazi vei avea parte de multiple reusite, mai ales in provocarile pe care le vei primi de la prieteni. Daca ai incredere in apropiatii tai, poti sa le impartasesti si acestora secretul reusitei tale. Sigur si-ar dori sa afle cat mai multe informatii de la tine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Acioaiei este cel mai lung cuvant romanesc care contine o singura consoana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion mergea cu carul pe un deal, Gheorghe pe altu.
Gheoghe: Baaaa Ioaneeee.Iti zuruie lantu baaaaaa!
Ion: Cei Baaaaaaa?
Gheorghe:Baaa, Iti zuruie lantu!
Ion: Ce-i baaaa?
Gheorghe: Iti zuruie lantu!
Ion: Baaaa! Nu te aud ca imi zuruie lantu!

› vrei mai mult