Arta cu si pentru copii la Art Safari Kids 2021

16 septembrie 2021, 11:26

ASBKids

Toamna aduce mere in panere si arta pe gustul si intelesul copiilor. Pentru ca, cei mici si mari sunt asteptati sa se bucure de arta intre 16 si 26 septembrie la Art Safari Kids.

Ateliere de creatie diverse, tururi ghidate special gandite pentru copii, dar mai ales arta adevarata. Copiii sunt asteptati la cea de-a VIII-a editie a Pavilionului de Arta Bucuresti, aflata sub patronajul Ministerului Culturii, care va avea loc in perioada 16-26 septembrie la Palatul Dacia-Romania si la Arcub Hanul Gabroveni

Art Safari Kids este un program educational unic in Romania. Dorinta noastra a fost ca, de la primele editii sa construim un eveniment creativ si interactiv pentru copii.

Am ales sa lasam arta sa ii seduca. incepem sa ii plimbam prin expozitie, pe trasee speciale si bine semnalizate, respectand toate normele sanitate si de distantare fizica. Apoi, le explicam dragut si pe limba lor, secretele si mesajele operelor, le aratam arta adevarata. si iata ca reusim sa ii convingem ca arta este distractiva. An de an, primim aprecieri din partea parintilor si copiilor, dar si din partea profesorilor si a scolilor, iar asta ne onoreaza si ne bucura, ne arata ca am pornit pe calea cea buna” credeIoana Ciocan, Director General al Pavilionului de Arta Bucuresti - Art Safari.

Intre 16 si 26 septembrie, copiii vor putea face cursuri de desen in tehnica manga, vor putea invata tehnica maestrului Piliuta, vor picta asemenea lui Picasso pe panza, vor face portrete in carbune, vor picta pe sticla si cate si mai cate. si anul acesta, activitatile propuse de echipa Art Safari tin cont de normele sanitare in vigoare. Distantarea fizica se va asigura in toate incaperile cursurilor. Mesele si scaunele vor fi marcate pentru a asigura distanta fizica recomandata intre copii, apoi dezinfectate. Inca un detaliu important: toate materialele necesare pentru fiecare activitate artistica vor fi asigurate individual.

10 zile cu 10 activitati creative destinate micilor vizitatori de la Art Safari Kids:

 

  • Invata sa iti faci autoportetul

Ne privim in oglinzi, in vitrine, in ochii celorlalti. Ne reflectam si vrem sa ne facem autoportretul. Da, el reprezinta o cale simpla ºi eficienta prin care copiii isi pot construi identitatea de sine.

Autoportretul le permite copiilor sa le arate celorlalþi, prin culoare si forme, felul in care ei doresc sa fie priviþi si ce este important pentru ei.

  • Pictura pe sticla

Copiii vor invata cum isi pot crea propriul minivitraliu - folosind noi tehnici, culori stalucitoare, transparente si forme geometrice.

  • Modeleaza si distreaza-te cu lut

Lutul si framantarea lui te ajuta sa te relaxezi si sa te binedispui. Ai nevoie de atentie, pricepere, rabdare si dorinta de a reusi. Hai si tu sa te distrezi alaturi de noi!

  • Fii un mic PICASSO

Picasso a fost si ramane un artist care ne fascineaza pe toti. Mici sau mari. Asadar, hai si tu la atelierul dedicat artei lui Picasso si vei descoperi secretele cubismului si a fascinantelor asocieri de culoare realizate de artist.

  • Un tricou unic, personalizat chiar de tine

E mai fun atunci cand iti porti propriile creatii. Ei bine, la Art Safari Kids, copiii au de unde alege: ateliere de pictura pe textile, ateliere de benzi desenate sau de modelaj, atelier de pictura cu cafea. in cadrul atelierelor de creatie isi pot personaliza obiectele vestimentare preferate si pot pleca de aici cu o amintire cu care vor vrea sa se mandreasca. Atelierele de creatie dureaza 55 de minute si au loc zilnic.

 

  • O viitoare cariera? Design vestimentar

Viitoare ta cariera poate incepe chiar azi cu un simplu tipar. Vrei sa afli tainele unei rochii sau ale unui sacou? Noi abia asteptam sa le impartasim cu tine.

  • Peisaje in acuarela

Daca atunci cand ai vizitat expozitia, ti-au placut mult culorile si peisajele din operele lui Samuel Mützner, ia un loc la masa de pictura. Vei dobandi primele notiuni despre tehnica in acuarela si vei putea sa te bucuri oricand de culoare.

  • Creativitate in familie – pictura pe tenisi

Timpul petrecut alaturi de copii este pretios si naste cele mai frumoase amintiri. La Art Safari Kids, te invitam la o sesiune de pictura pe tenisi, pentru ca sa fiti o familie cool de la mic la mare.

  • Picteaza in stilul artistilor de la Art Safari 2021

Te invitam alaturi de noi sa inveti tehnica uleiului prin care Constantin Piliuta a realizat tabloul ”Vaza cu flori” si sa afli cum sa redai emotia si prospetimea naturii.

  • Animale pentru toate gusturile

Daca iti plac la nebunie animalele, atunci aici e de tine. La Art Safari Kids, am pus la cale un curs de desen cu creioare watercolor care sa ne ajute sa reparam tot ce nu ne iese bine. Lei in savana, unicorni, vulpi sau ursi. Facem de toate la Art Safari Kids.

 

Art Safari Kids se adreseaza tuturor copiilor cu varste intre 3 si 12 ani si isi propune sa ii incurajeze pe cei mici sa aprecieze arta, sa interactioneze cat mai des cu aceasta si sa ii invete intr-un mod si cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natura si marii artisti romani.

Cum se pot inscrie copiii la atelierele de creatie din cadrul Art Safari Kids 2021?

Inscrierea prealabila la ateliere este obligatorie si se poate face pe mail, la adresa kids@artsafari.ro. Tururile ghidate sunt gratuite si chiar incurajam scolile sa participe la aceste tururi.

Ce putem vedea la Art Safari 2021?

Anul acesta, Art Safari se anunta fabulos. Arta va cuceri strada Lipscani, din inima Bucurestiului. Acolo, Palatul Dacia-Romania va gazdui trei expozitii: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, curator Rodica Marian, Pavilionul Central: Constantin Piliuta. Culoare de zenit, curator Calin Stegerean si Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendinte in arta contemporana romaneasca, curator Raluca Ilaria Demetrescu, iar Arcub-Hanul Gabroveni expozitia realizata in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti Seductie si triumf in arta. Femei-artist in Romania, curator Elena Olariu, echipa curatoriala, Angelica Iacob, Ana Maria Maciuca-Pufu, Cristina Ionita-Maciuca si Liana Ivan-Ghilia.

Mai multe detalii despre programul Art Safari 2021 si bilete puteti gasi pe artsafari.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Vaticanul este un stat independent care numara doar 921 de locuitori si 0,44 km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- As dori, taticule, sa ajut un om in varsta. Imi dai niste bani, macar doi-trei lei?
- Da, baiatule, bravo, e un gest foarte frumos. Uite, ia zece lei. Unde e omul acela sarman?
- Pe trotuar, la colt. Vinde inghetata.

› vrei mai mult