Arta - Intre talent si daruire

13 februarie 2018, 15:56

Fundatia Pretuieste Clipa in parteneriat cu scoala Gimnaziala "Prof. Ion Visoiu” - Chitila, Ilfov organizeaza a IV-a Editie a CONCURSULUI NATIONAL DE CREATIE PLASTICA

Arta – Intre talent si daruire

PROIECTUL ESTE AVIZAT IN CAER 2018


Afis Arta – intre talent si daruire

RETROSPECTIVA EDITIEI a III-a


Concursul eveniment ”ARTA – INTRE TALENT SI DARUIRE” se mandreste, in cadrul ed. III cu un numar impresionant de mare de lucrari ce il face unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitala, si nu numai! in total au dat curs invitatiei noastre 200 profesori coordonatatori din peste 35 de judete din tara, insumand peste 1400 lucrari de creatie plasticasi 120 icoane pe sticla!

 

OBIECTIVUL GENERAL: Cunoasterea, stimularea si afirmarea potentialului artistic al copiilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal.

 

TEMATICA:"Romania - 2018 Centenarul Marii Uniri".


Lucrarile din sectiunea ,,Creatie Plastica” vor surprinde peisaje, momente istorice, traditii, obiceiuri ale tarii noastre, Romania - atunci si acum, iar in cadrul sectiunii ,,Icoane pe sticla”tematica va fi la alegere din iconografia traditionala romaneasca.

 

GRUP TINTA


Concursul face parte din categoria activitatilor extrascolare si este deschis participarii tuturor elevilor din ciclurile de invatamant sau cluburi de arta: primar, gimnazial si liceal.

 

SECTIUNI

 

1. CREATIE PLASTICA – PICTURA (tempera, acrilic, ulei, acuarela, guase)

 

2. ICOANE PE STICLA STIL TRADITIONAL ROMANESC – tempera sau acrilic

 

Concursul este gratuit pentru toti participantii!


Se vor acorda premiile I, II si III si premii speciale pentru fiecare sectiune si grupe de varste. Premiile si diplomele vor fi inmanate la festivitatea de premiere. Se acorda diplome de participare tuturor elevilor. Cadrele didactice coordonatoare vor primi diploma de participare la concurs si adeverinta de coordonator.


Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrarile din cadrul sectiunilor vor fi publicate in toate materialele de promovare a evenimentului, cat si in catalogul editiei.

 

Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP, inspectori de specialitate si profesori desemnati de catre organizator.

 

Organizatorii isi rezerva dreptul de a emite comunicate de presa catre publicatiile mass-media locale si de specialitate cu privire la organizarea, derularea concursului, participantii premiati cat si lucrarile acestora.

 

Link-uri utile:

https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

http://www.fundatiapretuiesteclipa.ro/

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei blonde vor sa treaca Nilul dar niciuna nu stie sa innoate destul de repede ca nu cumva sa-i manance crocodilii. Dintro data apare zina cea buna si le spune ca azi se simte foarte bine si de aceea fiecarei fete le va indeplini o dorinta.
Prima:
- Vreau sa innot de zece ori mai repede decat pot.
Innoata cit innoata dar cand ajunge la jumatatea latimii riului hatzzzzz, o maninca crocodilii.
A doua speriata:
- Vreau sa innot de 20 de ori mai repede decat pot. Dar nici ea nu reuseste, ajungand pina la un metru de mal este sfisiata de crocodili.
A treia nici nu mai stie ce sa faca si cere sa se transforme in barbat.
Dupa ce se transforma se uita putin imprejur:
- Aaah.... uite un pod!

› vrei mai mult