Art Safari Kids Edition, un palat deschis pentru toata familia!

25 mai 2023, 11:05

Art Safari Kids Edition

Expozitii cu jucarii din Epoca de Aur, creatii LEGO®️ de mari dimensiuni, cinema, spectacole si cursuri de arta, intre 1-5 iunie

• Palatul Dacia-Romania de pe Lipscani isi deschide special portile, in perioada 1-5 iunie, pentru a gazdui cel mai distractiv eveniment cultural dedicat intregii familii;

• Expozitii de jocuri si jucarii vintage de la Muzeul Jucariilor, costume, papusi, filme si spectacole realizate in colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din Bucuresti: Teatrul Tandarica, Teatrul „Ion Creanga”, Opera Comica pentru Copii, dar si ateliere de desen si pictura alcatuiesc programul de arta si distractie din inima Bucurestiului;

• Alexandrina Halic, emblema teatrului pentru copii din Romania, vine la Art Safari Kids, pe 1 iunie, la ora 14:00, unde va avea un moment special. Actrita Teatrului „Ion Creanga”, care are onorabila varsta de 81 de ani, le va vorbi copiilor despre povesti, va oferi autografe si va face poze;

• Pe toata durata evenimentului, vor putea fi admirate si creatii de mari dimensiuni din piese LEGO®️, din colectia comunitatii de pasionati - Romanian LEGO®️ User Group. Printre acestea, cea mai mare armata de LEGO®️, record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), Avatar etc.

• Toti copiii pana in 14 ani intra gratuit la expozitii. Biletele pentru parinti, bunici, unchi si matusi, dar si pentru cursurile de arta pentru cei mici pot fi achizitionate de aici.

Ioana Ciocan, CEO Art Safari si comisar al Romaniei la Bienala de Arta de la Venetia:

„De Ziua Copilului, Palatul din inima Bucurestiului se transforma intr-un mare parc de distractie: Art Safari Kids Edition. Am pregatit un program care sa-i tina departe de telefoane si pe copiii mici, si pe copiii mari (se stiu ei foarte bine). Parintii retraiesc perioada copilariei in expozitia de jocuri si jucarii din anii '80, iar copiii descopera jucariile care le-au adus bucurie parintilor, pe vremea cand nu existau gadgeturi si tablete. Teatrul Tandarica, Teatrul „Ion Creanga”, precum si Opera Comica pentru Copii vin in vizita la Art Safari Kids, unde pun in scena spectacole, dar si expozitii cu recuzita, costume si papusi din colectiile lor. Programul continua cu cinema si activitati interactive in limba engleza sustinute de British Council. Bineinteles ca nu vor lipsi cursurile de arta sustinute de profesorii Art Safari Kids. Pictura, desen, forme, culori, opere celebre. Vor fi impuse si cateva reguli la Palat, care trebuie respectate indiferent de varsta: ne distram, cream amintiri si exploram arta!”

Amintiri din copilarie, in varianta 2023

Cu pensulele in mana si culorile drept aliati, copiii vor invata sa creeze opere de arta. Si parintii ii pot acompania pe cei mici la aceste ateliere de pictura si desen, fiindca niciodata nu este prea tarziu sa-ti pui talentul in valoare. Accesul la cursurile de arta din cadrul evenimentului se face in baza unui bilet care poate fi achizitionat online, pe site-ul Art Safari, sau la intrare. Exista mai multe tipuri de bilete care includ cursuri de arta: doar pentru copil, copil insotit de un adult, dar si un pachet pentru familie, valabil pentru 2 adulti si copil.

Accesul in expozitii si la restul de activitati este gratuit pentru toti copiii pana in 14 ani. Adultii ii vor putea insoti pe baza unui bilet achizitionat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiaza de 20% reducere.

Programul expozitiilor Art Safari Kids Edition

Portile Palatului Dacia-Romania sunt deschise tuturor, indiferent de varsta, cu ocazia Art Safari Kids Edition. Pe langa atelierele de arta, Art Safari prezinta si o serie de expozitii. Una din cele mai asteptate expozitii de la Palat este cea de jucarii si reclame din Epoca de Aur. Adultii de azi vor face o calatorie emotionanta in timp, iar copiii vor descoperi jucariile care le-au colorat copilaria parintilor. Chiar daca jucariile s-au schimbat, bucuria de a fi copil ramane aceeasi!

Acestora li se adauga si expozitii realizate impreuna cu cele mai cunoscute teatre pentru copii din Capitala: o expozitie de papusi de la Teatrul Tandarica, costume de la Teatrul „Ion Creanga”, dar si costume si recuzita de la Opera Comica pentru Copii. Scurtmetraje de la Arhiva Nationala de Filme vor fi proiectate in zona de cinema dedicata copiilor.

Alexandrina Halic, legenda teatrului pentru copii din Romania si una dintre cele mai iubite voci, care a dat glas multor personaje de basm, va avea un moment special la Art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14:00. Celebra actrita, care inca joaca in spectacole pentru copii la Teatrul „Ion Creanga”, la onorabila varsta de 81 de ani, se va intalni cu copiii, le va vorbi despre povesti, le va acorda autografie si va face poze cu ei. Pinocchio, Micul Print, Alice in Tara minunilor sau Fritz, din „Omuletul cu haina de lemn” sunt doar cateva dintre rolurile interpretate de actrita.

RoLUG (Romanian LEGO®️ User Group), o comunitate de adulti cu profesii diferite, din diverse zone ale tarii, ce impartasesc aceeasi pasiune pentru piesele LEGO, expune la Art Safari Kids Edition mai multe creatii de mari dimensiuni: cea mai mare armata de LEGO®️, cea mai mare colectie de Clone Troopers LEGO®️ din tara (peste 700 de minifigurine), record mondial diorama LEGO®️ Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), recordul mondial Dragonul Smaug din The Hobbit si Avatar.

Program Art Safari Kids Edition (1-5 iunie 2023)
Joi-luni – 12:00-21:00
Bilete: https://www.artsafari.ro/artsafari-kids-12/ sau direct de la intrare
Palatul Dacia-Romania, strada Lipscani, nr. 18-20, Bucuresti

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Viteza sunetului in apa devine de 4 ori mai mare decat viteza sunetului in aer. Apa, este mai densa si moleculele de apa sunt legate una de cealalta. In aer moleculele sunt separate si de aceea interactioneaza mai slab. Vibratia moleculelor se transmite mai incet de la una la cealalta si de aceea in aer viteza sunetului este mai mica.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce au olteni casele rotunde ? ca sa nu ii barfeasca vecini pe la colt .

› vrei mai mult