Alegerea incaltarilor sport perfecte pentru copii

19 iunie 2015, 15:32

Copiii sunt foarte pretentiosi atunci cand vine vorba despre alegerea incaltarilor sport pentru copii potrivite, tocmai pentru ca se afla in continua crestere si dezvoltare. Datoria ta, in calitate de parinte, este sa stii sa alegi acele perechi ortopedice care sa nu ii afecteze sistemul osos si sa nu ii modifice mersul si postura.

Adancitura din talpa care determina felul in care se dezvolta si se deplaseaza micutul tau este foarte importanta, la fel ca alegerea incaltamintei potrivite pentru forma piciorului sau. Important este ca aceasta sa flateze pozitia naturala si sa nu o modifice, astfel incat confortul si evolutia sa sa nu aiba de suferit.

Iata 3 tipuri de incaltari sport pentru copii potrivite fiecarui tip de pronatie:

Supra pronatia
Pentru o talpa aproape plata, cu un arc subtil, specialistii in ortopedie recomanda pantofii sport care controleaza miscarile in timpul deplasarii. Acestea au pernute duble  in mijlocul talpii si sustin piciorul astfel incat sa nu deformeze mersul si sa nu contribuie la dezvoltarea acestui defect. Practic, aceasta talpa ortopedica va contribui, in timp, la indreptarea mersului micutului tau si la diminuarea tendintelor si a riscurilor de platfus.

Pronatia neutra
Copii cu o pronatie neutra au un mers perfect si nu prezinta riscuri de sanatate in acest sens. Este insa important sa ai grija ca aceasta calitate sa nu aiba de suferit in timp din cauza incaltarilor nepotrivite. Alege o pereche de incaltari sport pentru copii cat mai stabile, care sa sustina in totalitate talpa si sa ii asigure un mers drept si corect.

Sub pronatia
Acest tip de picior impune purtarea unor incaltari sport pentru copii care sa amortizeze loviturile si socurile din timpul mersului si al alergatului. Acestia prezinta pernute gumate sau umplute cu aer fie la exterior, fie la interior, cu accente in zona calcaiului, pentru a diminua socurile si pentru a proteja sanatatea ortopedica a celor mici.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea inaltimi
Sa stai in varful unui bloc de desen

› vrei mai mult