ATCA devine Autism Voice

29 martie 2019, 09:20

Prin noua identitate vizuala si noul slogan “Cuvinte care doboara ziduri”, asociatia îsi propune sa ofere copiilor cu autism din Romania o voce si mai puternica.

 

Dupa ce au ajutat copiii cu autism sa rosteasca pentru prima data milioane de cuvinte, dupa milioane de terapii si tot atatea zambete ale parintilor si copiilor, Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) îsi schimba numele în Autism Voice.

Asociatia îsi va continua activitatea în Romania printr-o noua identitate vizuala însotita de sloganul „Cuvinte care doboara ziduri”. Noul logo este un simbol format din literele care compun cuvantul „voice” dispuse radial, creandu-se astfel o forma circulara, expansiva, ce explica ideea de raspandire a mesajului, de unda sonora. Logo-ul surprinde abordarea unica de interventie Autism Voice, care sustine atat terapia copiilor cu autism, cat si pregatirea terapeutilor, profesorilor si a parintilor care relationeaza cu acesti copii.

Sloganul sustine misiunea pe care si-a asumat-o Autism Voice, aceea de a neutraliza barierele de comunicare dintre copiii cu tulburare de spectru autist si toti cei care-i înconjoara.

Noua identitate vizuala si sloganul ne vor ajuta sa ne ducem misiunea mai departe, într-un mod mult mai puternic si mai vizibil.Prin noi, copiii vor avea o voce puternica, capabila sa doboare barierele de comunicare si sa extinda climatul de toleranta si flexibilitate dincolo de peretii centrelor de terapie. De aici a venit ideea de a ne numi <<Autism Voice>>. Practic, aceasta nevoie a aparut natural dupa cei 11 ani de activitate ai asociatiei noastre care acopera doua directii importante: terapia de recuperare ABA si programele de formare si informare”, a precizat Anca Dumitrescu, presedintele Autism Voice.

1 din 59 de copii are autism

Numarul copiilor diagnosticati cu tulburari de spectru autist (TSA) este si el într-o continua crestere.În Romania nu exista un raport la nivel national, însa estimarile specialistilor ajung la peste 30.000 de minori cu autism. Ultimele studii realizate la nivel mondial arata ca aceasta tulburare afecteaza unul din 59 de copii, iar cea mai mare incidenta este în randul baietilor (1 din 46).

Autism Voice ajuta anual 400 de copii cu TSA în procesul de recuperare: de la evaluarea initiala psiho-comportamentala, la realizarea planurilor de interventie adaptate, la programele de terapie specializata în cadrul centrelor sau home-based si a celor de integrare sociala.

Autism Voice functioneaza ca o interfata/un translatorcare ajusteaza comunicarea în ambele sensuri între copil si toti cei din jur. Astfel, pana acum, prin Autism Voice, peste 1.200 de parinti au fost prezenti la cursurile gratuite, aproximativ 2.000 de psihologi si specialisti au fost formati în terapia ABA (terapie prin repetitie) si peste 2.000 de cadre didactice au participat la programele de formare.

Dincolo de terapiile zilnice pe care le facem cu cei mici, pentru noi este important sa sprijinim familiile copiilor care trec printr-un amplu proces de recuperare. Parintii sunt ajutati pas cu pas sa înteleaga cum sa-si sprijine copilul, cum sa comunice cu el prin cursurile pe care le oferim gratuit, prin consiliere, consultanta psihologica si sprijin financiar. Pe de alta parte, atentia noastra se îndreapta si catre formarea de noi specialisti pentru a acoperi nevoia de recuperare a unui numar cat mai mare de copii cu autism”, a explicat Anca Dumitrescu.

Ce este autismul?

Autismul este o tulburare severa întalnita la varste fragede în care persoanele afectate au dificultati în a dezvolta relatii sociale normale, pot utiliza un limbaj anormal sau uneori nu pot comunica deloc.

Poate fi depistat chiar si la varste fragede de pana la un an, iar specialistii atrag atentia asupra faptului ca sansele recuperarii cresc daca un copil este diagnosticat de la primele simptome.

Programul de terapie variaza între 2 ore si 6 ore/zi, în functie de nivelul de gravitate al afectiunii, iar costul terapiei între 2.000 lei si 6.000 lei, în functie de numarul de ore recomandate.

Despre Autism Voice

Autism Voice a fost înfiintata în anul 2008. Este prima asociatie specializata în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în Romania posibilitatea formarii specializate ABA a terapeutilor, iar astazi este singura institutie din Romania care ofera cursuri de formare continua acreditate de catre BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de doua centre de terapie unde copiii cu tulburari comportamentale de spectru autist sunt ajutati sa se recupereze prin terapia ABA. Totodata, membrii asociatiei sunt co-organizatori ai Conferintei Internationale ABA la Bucuresti, eveniment acreditat la nivel international, începand cu anul 2010.

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare lego uman a fost organizat pe 24 iulie 1999, de 34 309 oameni. Ei s-au adunat la Stadionul National din Jamor, Lisabona, Portugalia, pentru a crea logo-ul portughez de la Euro 2004.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Charlie Chaplin a fost intrebat:
-Dupa experienta dumneavoastra de o viata, care femei sunt cele mai fidele? Cele blonde, cele brune sau cele roscate?
-Cele carunte!!

› vrei mai mult