A inceput cea de-a 13-a editie Cinema Tour Kids ce are loc intre 14 septembrie si 22 octombrie in Judetul Brasov

15 septembrie 2021, 11:18

Cinema Tour Kids

Asociatia ENKIDU anunta lansarea celei de-a 13-a editii a Cinema Tour Kids - prima caravana de film nationala dedicata exclusiv copiilor din zonele cu acces limitat la evenimente culturale. Caravana are loc intre 14 septembrie si 22 octombrie cand vor fi organizate 24 de proiectii-eveniment in 20 de localitati din Judetul Brasov. Astfel copiii din localitatile: Codlea, Comana, Crizbav, Crihalma, Dumbravita, Harman, Holbav, Homorod, Jibert, Ormenis, Parau, Poiana Marului, Rasnov, Rupea, soars, Ucea de Jos, Vama Buzaului, Victoria, Vistea si Zarnesti se vor intalni cu organizatorii caravanei si vor putea viziona gratuit filmele din programul acestei editii.

 

In cele 12 editii derulate intre iunie 2015 si septembrie 2021, caravanele au adunat un numar de peste 30 000 de copii la cele peste 200 de proiectii din 120 de localitati diferite - sate si orase fara cinematografe din România.

 

Selectia cu care organizatorii ii asteapta pe cei mici este compusa din filme de scurt si lung metraj, animatie sau fictiune din Danemarca, Norvegia, Suedia si, desigur, România. Copiii vor afla povestile istetului Iqbal (din Iqbal Farooq si reteta secreta)care descopera un exploziv ce poate cauza mult rau sau pe cea a unui baietel inteligent care, deºi certat cu sportul, reuºeºte sa primeasca titlul de ‘Portar la Liverpool’ sau poate pe cea a lui Miriam care nu-si doreste, la rândul sau, nimic altceva decât sa joace fotbal desi este indemnata de mama sa invete cum ‘sa se poarte ca o fetita’. Micii spectatori vor face cunostinta si cu Idunn care are sapte ani si ii este frica de intuneric sau cu Pottan care va ajunge sa construiasca o racheta spatiala si ii va lua pe toti Sus in cer dar nu inainte de a face o drumetie in Padurea Hakke sau o plimbare plina de aventuri cu Ploddy, masina de politie, la datorie.

 

Programul de proiectii este disponibil pe http://cinematour.ro unde veti putea gasi informatii complete despre toate filmele din selectie. Intrarea la toate evenimentele din caravana este libera.

Mai multe despre #CinemaTourKids puteti gasi si pe Facebook: https://www.facebook.com/cinematour.ro

Cinema Tour Kids este organizat deAsociatia ENKIDU in parteneriat cu: Ambasada Regatului Norvegiei la Bucuresti, Norway Film Institute, Ambasada Suediei la Bucuresti, Swedish Institute, Swedish Film Institute, Ambasada Danemarcei in Romania, Danish Film Institute.
Proiect co-finantat de: Consiliul Judetean Brasov si Centrul National al Cinematografiei.
Partener de mobilitate: Autonovex Ford Brasov.
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, CineGhid, AARC – All About Romanian Cinema.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Luna noiembrie in popor se mai numeste si luna brumar.

› vrei mai mult

Bancul zilei

31 de furnici vad un elefant si se urca pe el
Elefantul da jos 30 si mai ramane una.
Celelalte striga:
-Asa strangel de gat...asa.

› vrei mai mult