A inceput Concursul National de Creatie Plastica "Arta - Intre talent si daruire"

25 noiembrie 2019, 09:57

CONCURSUL NATIONAL DE CREATIE PLASTICA "ARTA – INTRE TALENT SI DARUIRE

I
n perioada noiembrie 2019 – iunie 2020 va avea loc la Bucuresti, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din tara si anume ".
 

Proiectul ajuns la editia a VI-a, este organizat de Fundatia Pretuieste Clipa in parteneriat cu scoala Gimnaziala ,,Prof. Ion Visoiu” si este aprobat in Calendarul Activitatilor Extrascolare Nationale (CAEN) al Ministerul Educatiei Nationale. 

Concursul cuprinde doua sectiuni: Creatie Plastica – cu tematica FEREASTRA CATRE VIITOR unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale in viitor, comuniunea dintre om si natura in viitor, mijloace de transport si calatorii in viitor, iar in cadrul sectiunii Icoane pe sticla tematica este ICONOGRAFIA TRADITIONALA ROMANEASCA.

Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitala, si nu numai! in total au dat curs invitatiei noastre 500 profesori coordonatori din toata tara plus Republica Moldova, Grecia si Ucraina insumand peste 3000 lucrari de creatie plastica si 300 icoane pe sticla. 

Concursul face parte din categoria activitatilor extrascolare si este deschis participarii tuturor elevilor din ciclurile de invatamant sau cluburi de arta: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit si nu percepe nicio taxa de participare. 

In urma unei selectii cei mai talentati elevi din tara vor participa la etapa directa ce va avea loc sambata 9 mai 2020 incepand cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) in incinta Romexpo Bucuresti, unde timp de 4h vor picta pe o tema data sau vor realiza o icoana pe sticla.

In aceeasi zi, incepand cu ora 16.00 va avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere si decernarea premiilor.

Se vor acorda premiile I, II si III si mentiuni pentru fiecare sectiune si grupe de varste. Premiile si diplomele vor fi inmanate la festivitatea de premiere. Se vor acorda diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrarile din cadrul sectiunilor vor fi publicate in catalogul editiei. Juriul concursului este constituit din artisti plastici apartinand UAP din Romania si inspectori de specialitate.

 

Regulamentul integral, precum si toate detaliile referitoare la organizare le gasiti pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.


CONCURSUL NATIONAL DE CREATIE PLASTICA "ARTA – INTRE TALENT SI DARUIRE

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Ar fi bine sa mai citesti o carte, chiar asa, cum se numeste ultima carte citita de tine? Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Macar cand vremea e mohorata sa mai citim si noi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dintre toate mamiferele, lenesul este cel mai lent. El poate sta zile in sir nemiscat, agatat cu capul in jos pe ramurile arborilor din padurile Americii de Sud. El nu se deplaseaza cu mai mult de 1km/ora.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intrebare la Radio Erevan:
- Care este cel mai puternic armament din lume?
- Cuirasatul Aurora (Creiser Avrora rus.) - o salva oarba si 70 ani de dezastru.

› vrei mai mult