7 motive ca sa mananci CIRESE

20 iunie 2022, 10:54

7 motive ca sa mananci CIRESE

E greu de crezut ca e vreun copil caruia nu ii plac ciresele. Sunt dulci, racoritoare si poti sa iti faci din ele si accesorii, inainte sa le mananci.

Daca te numeri printre cei care ar vrea sa fie sezonul cireselor tot anul, dar si daca nu esti inca prea prieten cu ele, iata cateva motive sa mananci cirese de cate ori ai ocazia.

Ciresele sunt printre cele mai sanatoase fructe. Au multa vitamina C si, astfel, te ajuta sa fentezi racelile, infectiile sau inflamatiile.

Ciresele sunt acel dulce despre care nu iti va spune nimeni ca o sa iti provoace diabet. Ai auzit sigur asta despre bomboane sau ciocolata. Dar ciresele contin antioxidanti, niste substante care te ajuta sa ramai sanatos. Ele sunt bune chiar si pentru copiii care au, din pacate, diabet.

Ciresele sunt foarte bune si in prajituri. O felie de tarta cu cirese, de exemplu, se spune ca te va ajuta sa dormi mai bine daca o manaci seara. Si sucul de cirese, consumat dimineata si aproape de ora de culcare, te ajuta sa te relaxezi si sa te odihnesti, pentru ca acesta contine melatonina, un hormon care ne ajuta sa dormim mai usor.

Ciresele sunt excelente dupa ce ai facut sport sau dupa ce ai alergat mult. Daca nu ai observat deja asta, afla ca ele te ajuta sa te racoresti si sa ti se relaxeze muschii si sa ai in continuare energie (datorita continutului de cupru).

Ciresele pot fi mancate ca atare, pot fi facute sirop, pot fi incluse in smoothie-uri de fructe. Sunt ideale pentru prajituri si tarte, dar pot fi combinate si cu inghetata sau pot fi chiar transformate in inghetata.

Ciresele pot fi transformate foarte usor in cercei, daca gasesti cate doua lipite la codita sau chiar cate trei. Asa ca poti sa te si distrezi cand le mananci.

Data viitoare cand aveti acasa cirese, puteti inventa si un joc nou. Asezati cateva castroane mai departe si incercati sa introduceti cirese in ele de la distanta. Stabiliti o limita de timp si la finalul jocului fiecare va manca atatea cirese cate a bagat in castron. Atat distractia, cat si ciresele va vor umple de energie si voie buna!

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Daca stii culoarea unei stele, iti poti da seama de temperatura ei: cele rosii sunt mai reci, cele cu temperaturi medii sunt galbene si cele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce i-a luat Bula mamei sale de ziua ei?
-10.000 de lei din geanta.

› vrei mai mult