5 jocuri cu lego pentru orice ocazie

12 mai 2021, 16:56

Jucarii

Atunci cand participi la o petrecere sau cand petreci timp in parc, cele mai simple si inedite jocuri sunt chiar cele cu lego. Potrivite pentru joaca individuala sau in grup, jocurile reusesc sa formeze prietenii, sa invete mai multe despre spiritul de echipa si sa transforme orice zi obisnuita in ceva mai special. Ai nevoie doar de piese de lego de dimensiuni normale si suficiente pentru numarul de copii prezenti. Iata 5 jocuri potrivite pentru orice varsta, de la mic la mare:

  1. Cel mai inalt turn

Dupa cum il caracterizeaza si numele, acest joc presupune construirea unui turn din LEGO, suficient de mare pana in momentul in care se prabuseste. Provocarea sta in folosirea tuturor pieselor pe care le ai si gandirea unei grosimi suficient de potrivite pentru a sustine turnul la o inaltime cat mai mare. Doi sau mai multi jucatori se pot provoca prin folosirea cat mai multor piese si prin reguli specifice. De exemplu, nu ai voie sa folosesti o piesa de aceeasi forma consecutiv sau de aceeasi culoare.

  1. Acoperirea bazei

Doi sau mai multi jucatori se pot intrece sa acopere placa de baza cu piese lego intr-un timp cat mai scurt. Aceasta poate fi acoperita cu diferite forme si piese, insa fara a lasa nicio zona libera la vedere. Apoi, dupa ce baza este acoperita in totalitate, se poate incepe gandirea unei constructii la care colaboreaza cei doi sau trei jucatori. Fiecare jucator trebuie sa aiba propria placa de baza, iar jocul poate fi vazut ca un Tetris in viata reala.

  1. Surpriza din turn

O persoana trebuie sa construiasca un turn cat mai complicat in jurul unei surprize. Aceasta poate fi o cutie mica in care se ascund mici cadouri, de la jucarii la dulciuri. Provocarea sta in demontarea turnului cat mai repede, iar castigatorul poate pastra surpriza. Va fi nevoie de doua sau trei turnuri, in functie de cati copii participa la sesiunea de joaca.

  1. Construieste legat la ochi

Pare usor sa construiesti cu piese lego, mai ales daca te joci in fiecare zi cu acestea. Tocmai de aceea poti ingreuna putin jocul prin legarea la ochi. Vei avea nevoie de un batic prin care nu vezi atunci cand il legi la ochi, de piesele lego si o placa de baza. Constructia poate fi gandita de dinainte. Un turn este cel mai usor de construit, dar poti stabili si alte idei. O masina, o casa sau alta forma mai complicata.

  1. Joc lego cu carti

Jocul lego cu carti este, poate, cel mai creativ din aceasta lista. Jucatorilor trebuie sa li se pregateasca o serie de carti sau bucati mai mici de hartie pe care se descriu diferite elemente care pot fi construite. De exemplu „casa in care locuiesti”, „masina parintilor tai”, „constructie din 15 piese” si alte idei. Jucatorii trebuie sa extraga o carte sau un bilet fara sa vada ce aleg. Surpriza sta in imaginatia jucatorului, care este si principala incercata de acest joc. Este important ca jucatorii sa poata avea o viziune despre ceea ce vor construi cat mai rapid. De aceea se pot pune la dispozitie si hartii pentru a desena o schita foarte simpla inainte de a trece la treaba.

 

Jocurile cu lego sunt potrivite pentru zile de nastere, seri in familie cu fratii sau surorile, dar si pentru iesirile la iarba verde alaturi de familiile prietenilor. Orice idee creativa poate deveni o regula noua, iar principalul scop este sa te simti bine alaturi de cei dragi.

 

Sursa foto: pexels.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Benzile elastice rezista mai mult daca sunt tinute la rece.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi un politist dadea tarcoale in jurul unui bloc.La un moment dat se opreste.De ce?
.....
raspuns:A ramas fara tarcoale.

› vrei mai mult