5 idei de gustari sanatoase pentru scoala

24 noiembrie 2023, 10:44

5 idei de gustari sanatoase pentru scoala

Daca esti in cautare de idei de gustari sanatoase pentru scoala, poti arunca o privire peste propunerile noastre. Sunt usor de preparat si numai bune de mancat.

Pentru multi parinti pachetul pentru scoala este o adevarata provocare. Fie pentru ca raman fara idei, fie pentru ca micutii poti fi mofturosi si nu le convine nimic. Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca gustarea pentru scoala ar mai trebui sa fie si sanatoasa si sa contina substantele nutritive de care organismul in dezvoltare al copilului are nevoie. Iata de ce, iti propunem cateva idei de gustari sanatoase pentru copii. Sunt accesibile si rapid de facut si, mai presus de acestea, vor fi apreciate de copii

Sandviciuri cu omleta si legume

Iata o prima varianta de gustare sanatoasa si satioasa. Iar daca urmezi sfaturile noastre de plating, va fi si extrem de apreciata de copii. Ai nevoie de doua felii de paine integrala, pe care sa le tai cu o forma pentru biscuiti. De preferat ar fi sa ai forma de ursulet, floare sau inima.

Pregateste o omleta simpla, dintr-un ou, maxim doua, cu putina branza telemea. Pune-o pe una din feliile de paine, iar deasupra taie cateva felii de rosii. Deasupra pune cealalta felie de paine. In functie de timpul petrecut la scoala, ii poti pune unu sau doua sandviciuri. Le poti pune in pungi cu fermoar, astfel incat sa fie protejate in ghiozdan si sa nu murdareasca rechizitele.

Sandviciuri cu unt de arahide si banane

O alta idee de gustare interesanta este si sandviciul cu unt de arahide si banane. Este delicios, sanatos si satios. Ai nevoie de doua felii de paine integrala, o jumatate de banana si doua lingurite de unt de arahide. Unge o felie de paine cu untul de arahide, iar peste el asaza cateva felii de banane. Deasupra pune cealalta felie si sandvisul este gata.

Chipsuri din legume la cuptor

Daca micutul tau este innebunit dupa chipsuri, nu te panica. Ii poti oferi o varianta mult mai sanatoasa. Pentru asta, ai nevoie de un cartof dulce pe care sa-l cureti de coaja si sa-l tai felii rotunde, subtiri. Pune pe o tava hartie de copt, asaza feliile de cartof dulce si da-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Sunt delicioase si foarte hranitoare. Daca nu-i place cartoful dulce, poti opta pentru un cartof alb sau pentru felii de morcov. Toate variantele sunt gustoase.

Briose sarate

Briosele se numara printre favoritele copiilor. Iar daca faci o tava intreaga, iti vor ajunge pentru cateva zile. Astfel, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 oua mari, 150 ml lapte, 100 g unt, 250 g faina, un pliculet de praf de copt, 150 g branza telemea (sau orice branza ai prin frigider), un ardei gras sau un dovlecel, 100 g sunca, sare si piper.

In functie de preferintele copilului, in loc de ardei sau dovlecel poti pune spanac sau broccoli. La fel, poti inlocui sunca cu bucati de somon sau de piept de pui. Amesteci toate ingredientele, le pui in tava sau in formele de briose si le dai la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Gofre cu afine

Si gofrele sunt pe placul copiilor. Iar daca ai un aparat special de facut gofre profita de el. In cazul in care nu ai, poti sa faci compozitia intr-o tigaie normala, sub forma de clatite pufoase. Pentru compozitie ai nevoie de 2 oua, 100 ml ulei, 250 ml lapte, 170 g faina si un plic de praf de copt. Dupã ce amesteci toate ingredientele, pui si o mana de afine si le incorporezi usor. Sunt gustoase si satioase, dar si sanatoase.

Iata asadar cat de rapid si usor poti prepara cateva gustari care vor fi pe placul copilului.


Sursa foto: freepik.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Albinele sunt singurele insecte care produc hrana pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce credeti ca atunci cand unui baiat fata ii face o declaratie se uita in jos?
- Pt ca baiatul se uita la concluzia sustinuta de ceva!

› vrei mai mult