5 autori ale caror carti le poti oferi in dar

27 septembrie 2021, 09:12

carti

Toamna aduce cu ea zile racoroase care te indeamna sa reflectezi la planurile pe care ti le-ai propus, sa rememorezi cu bucurie amintirile din vacanta de vara si sa iti planifici lista de lecturi pentru serile mai friguroase ce vor urma.

Cartile vor reprezenta intotdeauna un refugiu ideal atunci când iti doresti sa te relaxezi, indiferent de anotimp. Pentru ca toamna si iarna stai mai mult timp in casa, in consecinta poti dedica mai mult timp lecturii si ii poti inspira si pe ceilalti sa faca acest lucru. Pentru aceasta, iti prezentam câtiva autori pe care ii poti oferi cadou unor persoane dragi tie, pentru ca mai apoi sa impartasiti impresii despre aceste lecturi, când beti o cana de ceai sau de ciocolata calda.

 

1. Cartile autorului George Simenon


Personajul cel mai cunoscut pe care George Simenon l-a creat este comisarul Maigret, prezent in 75 de romane si 28 de povestiri scrise de acesta. intreaga opera a autorului George Simenon cuprinde peste 200 de romane, aproximativ 150 de nuvele, câteva carti autobiografice si numeroase articole publicate sub mai multe pseudonime. Seria romanelor care il au ca protagonist pe comisarul Maigret i-au adus autorului recunoastere internationala, fiind traduse in toate limbile importante ale lumii, iar unele dintre ele au fost chiar ecranizate, printre actorii care au interpretat rolul lui Maigret fiind chiar Rowan Atkinson, in anul 2016.

 

Cartile pline de mister ale lui George Simenon sunt lecturi usoare si captivante, perfecte pentru a fi citite in serile racoroase.

 

2. Clasicul Alexandre Dumas


 

 

Carte Alexandre Dumas

 

Unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati scriitori francezi din toate timpurile, Alexandre Dumas este autorul mai multor romane istorice si de aventuri, printre care cele mai populare sunt Cei trei muschetari si Contele de Monte Cristo. Operele autorului Alexandre Dumas sunt considerate clasice ale literaturii universale si pot fi citite atât de adolescenti cât si de adulti. Printre alte opere cunoscute ale acestui autor, si care pot fi daruite unei persoane dragi, se numara: Laleaua neagra, Dupa douazeci de ani sau Masca de fier.

 

3. Ponson du Terrail


Seria Rocambole, care i-au adus faima autorului, a inceput sa fie scrisa in anul 1857 si este o serie de romane de aventuri. Romaneleautorului Ponson du Terrail au reprezentat tranzitia de la romanul clasic gotic la fictiunea eroica moderna, si toate cele noua romane ale seriei s-au bucurat de un succes rasunator. intrucât personajul principal al seriei este un adolescent orfan, cartile lui Ponson du Terrail pot fi citite in familie, astfel ca pot reprezenta un cadou ideal si pot fi punctul de plecare pentru un club de lectura in familie.

 

4. Contemporanul Haruki Murakami


 

Carte Haruki Murakami

 

Distins cu numeroase premii internationale, printre care se numara si premiul Franz Kafka, este un autor ce foloseste foarte multe elemente magice realiste in operele sale. in prezent, Murakami este cel mai popular autor japonez, iar unele dintre operele sale au fost adaptate cinematografic. Printre cele mai cunoscute carti publicate de acesta se numara Padurea norvegiana, Kafka pe malul marii sau Iubita mea, Sputnik. Fiind unul dintre cei mai prolifici autori contemporani, cartile lui Murakami reprezinta cadoul ideal pe care sa il faci unei persoane dragi.

 

5. Vladimir Nabokov


 

 Carte Vladimir Nabokov

 

Unul dintre marii scriitori ai secolului XX, Nabokov este recunoscut, mai ales, datorita romanului sau Lolita, care a fost adaptat cinematografic de catre regizorul Stanley Kubrik in anul 1962. Pe lânga romanele pe care le scria, Nabokov a mai compus probleme de sah si se ocupa si cu studiul fluturilor, acesta fiind si curatorul sectiunii dedicate fluturilor de la Muzeul de Zoologie Comparata de la Universitatea Harvard. Romanul sau autobiografic, Vorbeste, memorie, iti poate dezvalui o latura mai putin cunoscuta a marelui autor. Scrierile lui Nabokov cuceresc orice cititor, astfel ca acesta nu trebuie sa iti lipseasca din biblioteca.

Completeaza biblioteca persoanelor dragi tie cu volumele celor mai cunoscuti autori si ofera-le in dar evadarea perfecta din rutina zilelor oricarui anotimp. Pe site-ul librariei online Libmag gasesti o multime de titluri din care sa alegi, la preturi avantajoase.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mica pasare din lume este pasarea colibri, aceasta cantarind doar 1-2 grame si ajunge pana la 8 cm.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care-i culmea painii?
Sa musti o bucata si sa intebi de ce-i rupta!
Care-i culmea becului?
Sa gadili un bec si sa rada aia de la electro.

› vrei mai mult