3 motive pentru care orice afacere are nevoie de o firma de contabilitate

28 octombrie 2020, 12:33

Firma de contabilitate
Pe masura ce o afacere creste si se extinde, cresc si nevoile ei. Astfel, odata ce afacerea ta evolueaza dincolo de un anumit punct, vei avea nevoie de asistenta in gestionarea aspectelor financiare.

Desi colaborarea cu o firma de contabilitate poate parea o cheltuiala suplimentara pentru o afacere in crestere, este una pe care orice antreprenor ar trebui sa o ia in considerare ca parte necesara a operatiunilor interne.

Astfel, cand vine vorba de unele dintre cele mai importante aspecte ale conducerii unei afaceri, cum ar fi finantele, contabilitatea nu este un lucru care ar trebui neglijat pentru a economisi bani pe termen lung. De cele mai multe ori, diferenta dintre esecul financiar si success se bazeaza chiar pe ajutorul unui contabil prefesionist.

Iata cum un contabil poate transforma modul in care functioneaza o afacere:

1. Economiseste timp si resurse

Scopul oricarei afaceri este de a face vanzari si de a obtine profit. Orice timp petrecut fara a lucra in acest sens indeparteaza atingerea acestor obiective. Este nevoie de multe, multe ore pentru a calcula sip lati impozitele, toate acestea fara o confirmare ca au fost calculate corect.

De cele mai multe ori, in cazul afacerilor la inceput de drum, poate fi foarte tentant pentru antreprenori sa isi asume o mare parte din sarcini, gandindu-se ca se pot ocupa chiar si de contabilitate pe cont propriu.

Ei cred ca, doar pentru ca afacerea lor este mica, pot supraveghea cu usurinta unde se indreapta finantele si pot stabili un buget adecvat pentru operatiunile lor. Cu toate acestea, o astfel de gandire nu garanteaza intotdeauna cele mai bune rezultate. Sigur, gestionarea personala a tuturor finantelor poate fi ieftina si convenabila, dar o singura greseala poate afecta in mod semnificativ afacerea in multe moduri.

Prin externalizarea impozitelor catre o firma de contabilitate, poti economisi timp acum si in viitor, asigurandu-te ca impozitele tale au fost calculate si platite cu exactitate.

2. Utilizeaza instrumente de ultima generatie

Contabilii profesionisti au acces la cele mai recente programe de contabilitate, pe care le vor folosi pentru a-ti ajuta afacerea sa evolueze.

Daca ai nevoie de asistenta in conceperea unui plan de afaceri, un contabil va putea utiliza cele mai eficiente software-uri pentru a evalua oportunitatile pentru afacerea ta. Un software de contabilitate, impreuna cu un contabil care stie cum sa-l foloseasca sunt un real avantaj profesional pentru orice afacere, fie la inceput de drum sau cu vechime pe piata.

3. Ofera consultanta pentru afacere

Atunci cand incepi o afacere, trebuie sa iei in considerare structura sa juridica si ce titlu se potriveste cel mai bine atat afacerii, cat si nevoilor tale. Indiferent daca alegi sa lucrezi ca societate cu raspundere limitata, societate comerciala, corporatie, comerciant unic sau oricare dintre multele alte optiuni, un contabil te va ajuta sa iei decizia corecta. Exista multe structuri diferite de luat in considerare si fiecare va avea un impact asupra modului in care functioneaza afacerea de-a lungul timpului.

Asadar, managementul financiar este o responsabilitate imensa, in special in cadrul unei afaceri. Alege sa colaborezi cu cei de la Keez si vei da bani doar pe ce-ti trebuie ca sa cresti afacerea. Cand lucrezi cu Keez poti avea incredere in fortele tale, vei stii ce ai de incasatsice ai de platit!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mustele pot fi gasite peste tot in lume, cu exceptia deserturilor, a regiunilor polare sau a regiunilor alpine de la mare altitudine.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La spitalul de nebuni, un doctor vede pe unul din pacientii sai cu un ciocan dandu-si peste degete. Curios, il intreaba:
- Simti vreo placere?
- Da, cand dau pe langa

› vrei mai mult