3 decembrie, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati

29 noiembrie 2022, 10:08

Mos Nic la Circ!

Asociatia CONIL celebreaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, 3 decembrie, prin zambet, dans, muzica si culoare la CONIL Fest, Festivalul Integrarii - Mos Nic la Circ!

Editia cu numarul XXI a CONIL Fest, Festivalul Integrarii – Mos Nic la Circ, va avea loc pe durata a doua zile de weekend, 3 – 4 decembrie 2022, la Circul Metropolitan Bucuresti!

De ce am ales acest prim weekend al ultimei luni a anului pentru o astfel de intalnire? Pentru ca impreuna, chiar de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, 3 decembrie, vom sarbatori curajul, determinarea, puterea si ambitia tuturor copiilor speciali, dar si dragostea si sprijinul pe care noi le putem oferi acestora.

Sute de copii tipici si cu cerinte educationale speciale isi vor arata talentul chiar sub ochii lui Mos Nic, prezentator al evenimentului. Sa performezi chiar in arena circului este o ocazie unica pe care nici un copil nu ar trebui sa o rateze!

In arena circului se vor succede momente artistice extraordinare sustinute de copii nevazatori, diagnosticati cu autism, sindrom Down care, alaturi de sute de copii tipici vpr scrie cea mai frumoasa poveste de prietenie, chiar de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Toti copiii vor primi premii din partea organizatorilor, festivitatile de premiere fiind oficializate de personalitati marcante ale vietii culturale, artistice si sportive. Ne bucuram de prezenta marii campioane Ana Maria Branza, un sustinator permanent al copiilor in general si al celor cu dizabilitati in special. Cine doreste sa o intaleasca, va asteptam la Circ sambata, 3 decembrie intre 12:30 – 14:00.

In foaierul Circului Metropolitan, intre 3-4 decembrie, cei prezenti la eveniment se vor putea bucura de-a lungul intregului weekend de toate surprizele pregatite de expozantii Targului lui Mos Nic! Dulciuri, carti, produse hand made, ateliere, pictura pe fata, workshopuri, baloane si multe, multe alte surprize!

Tot in foaier ii asteapta pe cei mici si gadget-uri pe care acestia pot testa o aplicatie proaspat lansata in Romania. Pentru a veni in sprijinul celor mai vulnerabili copii si al familiilor acestora, UiPath Foundation, alaturi de NABU si Asociatia OvidiuRO, au lansat aplicatia de citit NABU prin intermediul careia copiii din intreaga tara pot beneficia in mod gratuit de literatura de calitate, adaptata varstei lor, prin cartile special create pentru ei.

Cu bucurie anuntam prezenta in spectacolul CONIL Fest, Festivalul Integrarii- Mos Nic la Circ! a Scolii de Dans Popular Larisa si Marin Barbu, a unor talentati copii ucraineni, refugiati din calea razboiului, a copiilor de la Scoala pentru Deficienti de vedere, Scoala Gimnaziala numarul 2 Bucuresti, Scoala Ionel Teodoreanu, Scoala de muzica Crina Mardare si multi altii.

Integrat in eveniment este si spectacolul ”ABC-ul Circului”, o productie a Circului Metropolitan Bucuresti, oferit gratuit de catre Asociatia CONIL unui numar de 1.000 de copii cu dizabiliitati, proveniti din medii defavorizate, din centre de plasament si refugiati urcaineni.

Vino sa petreci un weekend plin de zambete, culoare si veselie la Circulul Metropolitan Bucuresti si sa celebram impreuna Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati!

Save the date! 3-4 decebrie, intre 10-18 - Mos Nic la Circ!

Pe langa programele artistice sustinute de copii in arena circului, vom realiza si MANIFESTUL PRIETENIEI, un banner de mari dimensiuni amplasat in foaier unde toti cei prezenti vor putea lasa un gand bun pentru copiii si tinerii cu dizabilitati.

Un manifest artistic realizat de copii pentru copii dar si pentru autoritati! Profitam de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati pentru a demonstra ca iubirea, sprijinul si sustinerea acestora vin din sufletul fiecaruia dintre noi! Suntem siguri ca toti cei prezenti vor fi incarcati de ganduri bune! Vino si aseaza si gandul tau pe manifest! Copiii cu nevoi speciale au nevoie de sustinere, incurajare, acceptare! Si ei fac parte din lumea ta! Haide alaturi de noi sa facem o bucurie tuturor copiilor speciali, chiar de ziua internationala a acestora.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Una din inventiile lui Nikola Tesla este "Raza Mortii", un aparat menit sa aduca pacea mondiala si sa apere SUA, care putea distruge intr-o clipa orase si armate intregi. Se spune ca ideile lui Tesla au stat la baza faimosului experiment Philadelphia, din 1943, cand vasul Eldridge a fost facut sa "dispara".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul la farmacie:
- Tanti, vreau si eu niste droguri.
- Taci ma, esti nebun, ne ia politia pe toti. Vino miine.
A doua zi:
- Tanti, vreau droguri.
- Gura ca n-am facut inca rost. Vino miine.
A treia zi:
- Tanti, drogurile.
- Gata, am adus, hai aici dupa tejghea sa-ti dau.
La care iepurasul iese repede in strada si incepe sa strige:
- Nenea politistul, nenea politistul, la farmacie au droguri !!!

› vrei mai mult