142 de copii cu probleme grave de sanatate au beneficiat gratuit de psihoterapie, kinetoterapie si consiliere nutritionala pe parcursul anului 2021

4 februarie 2022, 11:22

sedintele de psihoterapie

În perioada ianuarie – decembrie 2021, Asociatia M.A.M.E. a derulat proiectul ”Servicii psiho-socio-medicale în beneficiul copiilor grav bolnavi”, în cadrul caruia 142 de copii grav bolnavi si 78 de parinti au beneficiat gratuit de serviciile de recuperare psiho-socio-medicala de care aveau nevoie.

 

Multumita sprijinului financiar oferit de Fundatia United Way Romania, în valoare totala de 92700 de lei, au fost sustinute 2644 ore de psihoterapie, 2244 sedinte de recuperare medicala prin fiziokinetoterapie si 1320 de sesiuni de consiliere nutritionala.

 

Programele complexe de recuperare oferite au avut un impact pozitiv în viata copiilor beneficiari si parintilor lor si au condus la reintegrarea mai facila a acestora în comunitate, dupa lupta cu boala.

sedintele de psihoterapie 

Copiii care au participat la sedintele de psihoterapie au reusit sa îsi înteleaga mai bine propriile emotii si sentimente, sa îsi învinga temerile si sa dezvolte relatii armonioase cu cei din jur, în timp ce parintii inclusi în proiect au reusit sa înteleaga mai bine nevoile pe care le au cei mici si cum îi pot ajuta sa se dezvolte echilibrat.

 

Includerea copiilor în programe de consiliere nutritionala, adaptate nevoilor acestora, i-a facut sa înteleaga si mai bine cat este de important sa ne mentinem un sistem imunitar puternic prin adoptarea unui stil de viata sanatos si cum îl putem echilibra prin alimentatia pe care o consumam zilnic. Cei mici au avut ocazia de a gati diverse retete usor de pregatit si au primit constant îndrumari pentru a face alegerile cele mai potrivite pentru sanatatea lor.

 

O data cu participarea la sedintele de fiziokinetoterapie, copiii beneficiari au reusit sa îsi recapete mobilitatea articulara, sa îsi îmbunatateasca postura corporala si sa aiba o rezistenta mai mare la efort. Exercitiile fizice realizate periodic au contribuit la o stare de sanatate fizica si psihica mai buna.

 

Pentru copiii aflati în atentia noastra, a Asociatiei M.A.M.E., accesul gratuit la terapiile de recuperare de care au nevoie reprezinta, de multe ori, o sansa în plus la viata si la o copilarie petrecuta departe de patul de spital, de durere si tratamente invazive. În cadrul Centrului Stelutelor, cei mici urmeaza programe complexe, adaptate nevoilor lor, care îi ajuta sa lupte mai usor cu boala si, de cele mai multe ori, sa o învinga. Aici, le oferim terapii complementare tratamentului medical, precum: consiliere psihologica, fiziokinetoterapie, consiliere nutritionala, logopedie, terapie prin arta, activitati educative si de socializare, terapie prin realitate virtuala si multe altele.

 

Începand cu anul 2018, multumita sprijinului financiar oferit de Fundatia United Way Romania, am reusit sa sustinem o parte importanta din aceste terapii si sa schimbam astfel, în bine, viata copiilor, dar si a familiilor acestora. Ne bucura faptul ca am dezvoltat cu Fundatia United Way Romania un parteneriat de lunga durata, ce va continua si în urmatorii doi ani, ba mai mult, se va extinde prin includerea logopediei în gama serviciilor de care vor beneficia gratuit copiii care ne trec pragul centrului.”, a declarat Maria Culescu, Presedinte Fondator Asociatia M.A.M.E.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Azi nu vei fi intr-o dispozitie prea buna, sanatatea iti joaca feste. Asa ca trebuie sa ai grija la alimentatie si la cum iti vei face programul azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ghepardul este cel mai rapid animal din lume. El poate fugi cu aproximativ 120 de km/ora. Jaguarul atinge o viteza de 80 km/ora iar leopardul pana la 60 km/ora;

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea recordului : sa treci Dunarea inot in lungime.

› vrei mai mult