10 modalitati de a invata copiii despre bani

27 mai 2020, 10:32

Fiind parinte, stiu cat de multe jucarii isi doresc copiii si ceea ce mi se pare si mai amuzant, este faptul ca nu au nicio problema sa cheltuiasca banii nostri sau a bunicilor.

Educatie Financiara

Da, sunt un parinte care incearca sa-si invete copiii despre bani, dar gasirea unor modalitati distractive si de inspiratie pentru a face acest lucru, nu este intotdeauna usor, in special atunci cand aveti de-a face cu diferite grupuri de varsta.

Inainte de toate, fiecare parinte trebuie sa se asigure de intelegerea termenilor financiar foarte buna. Mai multe despre salariu net si calcul salariu brut poti afla pe calculator-salariu.net

Iata cateva exemple de modalitati prin care poti invata copiii despre bani.

1. Calculator

Oferati-le un calculator in timp ce faceti cumparaturile, astfel incat sa poata introduce valoarea articolului si sa va tina la curent cu costurile. Comentati cateva articole, astfel incat sa stie ce este ieftin si ce este scump!

2. Indemnizatii

Daca nu o faceti, incercati doar sa acordati alocatii timp de cateva saptamani, alocatii diferite pentru diferite grupe de varsta. Fiti clar pentru ei ca nu vor primi alti bani pentru nimic pana la o astfel de data, astfel incat acestia sunt responsabili de banii primiti.

incercati sa dati sume diferite incepand de la mic si vedeti cum este modelul lor de cheltuieli. Vedeti daca cheltuiesc totul dintr-o singura data, sau daca cheltuiesc pe dulciuri, jucarii, carti etc. Acest lucru va va oferi o baza cu care sa lucrati.

Cand vei avea acest lucru, vei sti cum trebuie sa lucrezi cu copilul tau. Desigur, copiii mici se vor lupta cu acest lucru, asa ca folositi-l doar pentru copiii care inteleg timpul si se pot ocupa de un anumit nivel de responsabilitate.

3. Cumparaturi

Luatii la cumparaturi cu dvs. si cereti-le sa tina seama de preturile diferitelor articole de acelasi tip. De exemplu, cum functioneaza brandingul, calitatea, greutatea, reducerile, etc. intrebati-i de ce cred ca unul este mai ieftin altul mai scump, etc., doar pentru a constientiza preturile. Copiii se plictisesc foarte reprede la cumparaturi, dar prin aceasta metoda de implicare le vor atrage atentia si ii va tine ocupati.

4. Provocari

Stabiliti-le provocari pentru a lucra individual sau ca echipa pentru a cumpara ceva convinsi ca au facut o afacere buna. De asemenea, trebuie sa le explicati despre valoare, faceti acest lucru dupa ce intelegeti conceptul de cumparaturi.

5. Joc de monede

Joaca un joc de monede pe computer sau telefon unde trebuie sa descopere cate monede mici este egala cu una mai mare, etc. in acest fel, vor intelege ca nu este doar numarul de monede care conteaza, ci cat de mult se evalueaza fiecare moneda.

6. Tranzactiile

Lasa-i sa vada cum se intampla fiecare tranzactie. invata-i ca banii sunt o forma de schimb pentru un bun sau serviciu! Explicati diferenta dintre ei cu exemple.

7. Experienta bancara

Du-i la o banca si arata-i cum functioneaza. Copiii adora misterul si povestile. Explicati unde se duc banii, adica banii care se intorc la banca si banii care ies din banca.

8. Du-i la un bancomat

Consider ca acest lucru ma amuza intotdeauna, deoarece copiii mei considera ca magia mea este ca o carte imi ofera banii pe care ii cer. Le arat ca acest lucru provine intr-adevar din economiile mele sau dintr-un imprumut, dar ca de fiecare data cand folosesc cardul pentru a scoate bani din ceea ce mi-a mai ramas, devine din ce in ce mai mic.

9. Brainstorming

Cereti-le sa se gandeasca la modalitati de a economisi mai multi bani si de a obtine mai multi bani. Scrieti-le ideile si incercati sa le adaugati pe lista. Nu stii niciodata daca poti gasi o minunata idee de economisire a banilor.

10. Excursie pe teren

Luati-le la cumparaturi sau pur si simplu intr-o calatorie cu masina printr-o zona comerciala si rugati-i sa se uite in jurul lor si sa vada diferite moduri in care oamenii cheltuiesc bani si despre ce cheltuiesc, fie ca este gaz la statie, luand bani de la un bancomat, pachete sau produse alimentare sau daca fac o sarcina in care vor primi o plata monetara in schimb.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1985 Hugh C. Wiliams si Harvey Dumbar ajung la concluzia ca numarul format din 1031 de cifre de 1 este prim.

› vrei mai mult

Bancul zilei

2 purici merg pe cite o motocicleta
cel din urma cade.celalalt intreaba:
-ce ai patit ,ma???
-mi-a intrat o musca -n ochi!

› vrei mai mult