Ai putea fi un sef de temut?

1 din 7: Cum ii numesti cei pe care trebuie sa-i coordonezi?
jucatorii echipei
colegi de echipa

Jurnalul lui Aurel

La ora de educatie civica, profesorul ne intreaba pe fiecare ce vrem sa ne facem cand o sa terminam studiile.Ma intreaba si pe mine:- Aurel, tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?- Visez sa fiu...

› citeste mai mult

Bancul zilei

Culmea unui cutit de bucatarie: Sa taie pofta de mancare mesenilor

› vrei mai mult

Cultura generala

Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.

› vrei mai mult