Test de cultura generala: Proverbe

Test de cultura generala: Proverbe

Aceste proverbe provin din intelepciunea multi-milenara a diferitelor popoare. Hai sa vedem daca stii din ce tara provin!

Cultura generala

Exista cazuri neobisnuite si ciudate de lactatie la om. Se cunosc cazurile din Polinezia, unde femeile isi alapteaza copii pana la 6 ani, iar anumite triburi de inuiti (eschimosi) inregistreaza destul de des cazuri de alaptare pana la varsta de 10-12 ani.

› vrei mai mult

Jurnalul lui Aurel

De ce parintii fac pe politistul bun si politistul rau? Ai vazut probabil in filme cu politisti ca o echipa este formata din unul bun si unul rau. Si daca recunosti tiparul, sigur ti-ai dat seama...

› citeste mai mult

Bancul zilei

La o coferinta internationala pe tema comunicatiilor si a telecomunicatiilor sunt prezente toate statele lumii cu diverse cercetari in domeniu.
Iau cuvantul americanii si spun:
- Am efectuat cercetari si am gasit sarma de cupru veche de apoximativ 1000 de ani. Deci am ajuns la concluzia ca stramosii nostri cunosteau pe atunci telegraful.
Iau cuvantul si germanii care spun:
- Am efectuat cercetari si am gasit sarma de aluminiu veche de apoximativ 1500 de ani. Deci am ajuns la concluzia ca stramosii nostri cunosteau pe atunci telefonia.
Intr-un final, iau cuvantul si romanii care au spus:
- Am efectuat cercetari asupra vremurilor de acum 2000 de ani si nu am gasit nimic. Deci am ajuns la concluzia ca stramosii nostri cunosteau pe atunci telefonia mobila.

› vrei mai mult