Cat de rapide sunt pasarile?

Cat de rapide sunt pasarile?

Care este cea mai rapida pasare? Pentru pasionatii de birdwatching.

Jurnalul lui Aurel

De ce parintii fac pe politistul bun si politistul rau? Ai vazut probabil in filme cu politisti ca o echipa este formata din unul bun si unul rau. Si daca recunosti tiparul, sigur ti-ai dat seama...

› citeste mai mult

Bancul zilei

Un cuplu casatorit isi bea cafeaua de dimineata in bucatarie. Pe geam se vede vecina care isi intinde si ea niste rufe la uscat.
- Vai, ce rufe murdare are vecina noastra! Mi-e si groaza sa ma gandesc cat o fi de curat in casa la ea daca astea sunt rufe spalate! exclama sotia.
Sotul tace si nu zice nimic.
Zilnic se putea vedea vecina care iesea pe balcon ba cu o haina la intins, ba cu o perna la aerisit, si mereu sotia remarca ce mizerabila este vecina si isi tot propunea ca intr-o zi va trece pe la ea si ii va da niste lectii de curatenie.
Intr-o zi, surpriza, vecina intinde la soare niste rufe curate.
- Oare cum de s-a intamplat si minunea asta? Cineva i-o fi facut observatie si probabil ca s-a rusinat, a remarcat sotia.
- Draga, a trecut pe la noi mama, ieri, si pentru ca a obsevat cat erau de murdare, a spalat geamurile.

› vrei mai mult

Cultura generala

Cea mai longeviva planta este Macrosamia - feriga din Australia, care traieste 15.000 de ani. Urmeaza arborele Sequioa - 5000-6000 de ani; eucaliptul - 5000 de ani; stejarul - 2000 de ani; molidul si bradul 600 de ani.

› vrei mai mult