Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Bula vine de la scoala:
_Mami de ce poti copii spun ca am capul mare?
_cum sa ai capul mere nu ii mai asculta!uite dute la piata si cumpara 2 kg de cartofi si unu de ceapa!
_dar nu gasesc sacosa,o mai iau?mama zice:
_Lasa le aduci in sapca!

› vrei mai mult

Cultura generala

Atunci cand tesuturile si organele sunt private de oxigen, sangele capata culoarea albastra.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Ursul, nemaizicand nici o vorba, alearga-n fuga mare la baltoaga din marginea padurei si-si vara-n apa toata coada!...

Descarca planse de colorat cu Ursul pacalit de vulpe

In acea noapte incepuse a bate un vant race, de ingheta limba-n gura si chiar cenusa de sub foc. Ingheata zdravan si apa din baltoaga, si prinde coada ursului ca intr-un cleste.

De la o vreme, ursul, nemaiputand de durerea cozei si de frig, smunceste o data din toata puterea. si, sarmanul urs, in loc sa scoata peste, ramane far' de coada! Incepe el acum a mornai cumplit s-a sari in sus de durere; si-nciudat pe vulpe ca l-a amagit, se duce s-o ucida in bataie.

Descarca planse de colorat cu Ursul pacalit de vulpe

Dar sireata vulpe stie cum sa se fereasca de mania ursului. Ea iesise din vizunie si se varase in scorbura unui copac din apropiere; si cand vazu pe urs ca vine far' de coada, incepu a striga:

Hei cumatre! Dar ti-au mancat pestii coada, ori ai fost prea lacom s-ai vrut sa nu mai ramaie pesti in balta?

Ursul, auzind ca inca-l mai ia si in ras, se inciudeaza si mai tare si se rapede iute spre copac; dar gura scorburei fiind stramta, ursul nu putea sa incapa inlauntru. Atunci el cauta o creanga cu carlig si incepe a cotrobai prin scorbura, ca sa scoata vulpea afara, si sa-i deie de cheltuiala... Dar cand apuca ursul de piciorul vulpei, ea striga: "Trage, nataraule! mie nu-mi pasa, ca tragi de copac..." Iar cand prindea carligul de copac, ea striga: "Valeu, cumatre! nu trage, ca-mi rupi piciorul!" In zadar s-a nacajit ursul, de-i curgeau sudorile, ca tot n-a putut scoate vulpea din scorbura copacului.

Descarca planse de colorat cu Ursul pacalit de vulpe

Si iaca asa a ramas ursul pacalit de vulpe!

 SFARSIT.

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate