Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


In aceasta zi vei afla ca cineva a gresit fata de tine. Nu trebuie sa te superi, incearca sa vorbesti cu persoana in cauza sa afli cum s-a intamplat. Poate nu a facut-o cu rea intentie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Culmea timpului : Sa te culci la 1 si sa te scoli la altu'(2) =))

› vrei mai mult

Cultura generala

Omografele sunt cuvinte care se scriu la fel insa difera prin accent si sens. Exemple: torturi (prajituri) accent pe o / torturi (chinuri) accent pe u; vesela (fericita) accent pe primul e / vesela (referitor la vase) accent pe al doilea e; era (a fi) accent pe a / era (perioada istorica) accent pe e.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

 

Atunci nepotica zise:

- Sa-l chemam pe catel!

- Cutu! Cutu! Vino de ne ajuta sa scoatem ridichea! 

S-a apucat catelul cu dintii de rochita fetei, nepotica de baba, baba de mos, mosul de ridiche si au tras impreuna, au tras, dar tot n-au putut scoate ridichea. 

- Sa chemam pisica! a zis atunci catelul.

- Pis! Pis! vino sa ne ajuti!

A apucat pisica de catel, catelul de nepotica, nepotica de bunica, bunica de mosneag, mosul de ridiche si au tras, au tras, dar n-au putut-o scoate. 

- Sa-l chemam si pe soricel! a spus atunci pisica.

- Chit! Chit! vino sa ne ajuti!

Descarca planse de colorat cu Ridichea uriasaS-a prins soricelul de pisica, pisica de catel, catelul de nepotica, nepotica de baba, baba de mos, mosul de ridiche si au tras, au tras si iata ca au scos ridichea din pamant.  

-Ce ridiche uriasa! s-au minunat ei. Numai unindu-se cu totii au putut-o scoate din pamant.

Si pentru ca au scos impreuna ridichea, au mancat-o cu totii si au petrecut laolalta.

Descarca planse de colorat cu Ridichea uriasa

SFARSIT.

 

 
 
 
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate