Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei afla ca anumite aspecte din grupul tau de prieteni nu sunt asa cum credeai tu. E timpul sa incepi sa pui intrebari.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Doi amici discuta:
- Stii, ma umfla rasul cand ma gandesc ca este suficient sa bolmojesti vreo doua cuvinte treaz fiind, si te trezesti casatorit.
- Da, asa este. Iar daca bolmojesti cateva cuvinte prin somn, te trezesti si divortat si cu averea injumatatita!

› vrei mai mult

Cultura generala

Argumente pentru care Pluto nu mai este considerata planeta sunt: 1. Este mult mai mica (avand masa chiar de cinci ori mai mica decat Luna); 2. Orbita lui Pluto intersecteaza orbita planetei Neptun (pentru o perioada de 20 de ani din cei aproximativ 248 de ani cat dureaza miscarea sa de revolutie). Nicio alta planeta nu intersecteaza orbita altei planete. Doar cometele si asteroizii fac acest lucru); 3. Nu a curatat spatiul cosmic din vecinatatea orbitei sale, adica se intalneste in mod regulat cu asteroizi aflati in apropierea orbitei sale.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Intr-o zi,magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat,ore intregi,in timp ce taranul incerca sa gaseasca o idee cum sa-l scoata. Taranul hotari ca oricum magarul era deja prea batran si fantana secata si nu merita osteneala sa-l mai scoata din fantana. Asa ca chema cativa vecini ca sa acopere fantana. Fiecare isi lua o lopata si arunca pamant in interiorul fantanii. Magarul pricepu ce i se pregateste si se pese si mai abitir pe zbierat. Dar spre uimirea tuturor,dupa cateva lopeti bune de pamant,nu se mai auzi nimic. Taranul privi in interiorul groapei si spre surprinderea lui dupa fiecare lopata de pamant,se scutura si se urca pe deasupra pamantului. In curand,martorii la iesirea magarului din fantana vazu ca dupa ce ajunse la gura fantanii,magarul sari peste ghizduri si scapa nevatamat.