Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

O mama suna la spital:
-Domnule doctor! Copilul meu a inghitit un pix!
-Nici o problema doamna, ajung imediat, pana atunci scrieti cu un creion!

› vrei mai mult

Cultura generala

Napoleon a murit otravit cu arsenic.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

A fost odata ca niciodata un morar care locuia cu unicul sau fiu si un motan, pe numele sau Pis, intr-o moara de vant in varful unui deal. Morarul era foarte bolnav. Pe patul de moarte l-a chemat pe fiul sau si pe motan la el.

-Nu mai am mult de trait, a spus el, asadar doresc sa las mostenire bunurile mele lumesti. Unicului meu fiu ii las moara, pamantul si averea mea intreaga. (fiul numara deja banutii)

-Celui mai agil prinzator de soareci, spuse morarul dandu-i motanului o cheie, ii las continutul dulapului meu... (motanul deschise dulapul)... colectia mea de o suta de perechi de cizme facute pentru pisici!
 Intr-adevar,in dulap erau tot soiul de incaltaminte - pantofi sport, pantofi pentru petreceri, cizme pentru plimbari si chiar o pereche de papuci pufosi din blana de iepure. Motanul era uluit, dar cum era o pisica extrem de politicoasa,a spus:

 -Aa,multumesc mult,Tata.

La scurt timp dupa aceea,morarul a murit si fiul lui l-a gonit pe motan din moara. Ramas fara casa si sarac,motanul a decis sa profite de talentul sau. Si-a pus o pereche de cizme din dotare si a inpachetat restul pantofilor intr-un sac imens. Apoi a parasit moara ca sa-si caute norocul. S-a bucurat ca si-a pus cizmele inalte pentru ca trebuia sa treaca peste o mlastina adanca si urat mirositoare. Pisicile nu suporta sa se ude! In mijlocul mlastinii era un castel in paragina in care traia un capcaun bogat, dar rau si prost.

 -Voi infrange capcaunul cel rau,si-a spus motanul. Apoi voi pretinde averea lui pentru mine. Si o voi face cu ajutorul noii mele colectii de pantofi pentru pisici! Asadar viteazul motan si-a pus cizmele cu varf de otel si s-a aratat in fata usii castelului capcaunului.

 Motanul a lovit usa de doua ori. POC!POC!

-Cine e? a urlat capcaunul dinauntru,cine indraznestesa imi bata la usa? Usa s-a deschis brusc si in fata motanului a aparut cel mai urat, patat, urat mirositor capcaun pe care il vazuse vreodata!(era de fapt primul pe care il vazuse.)

 Capcaunul cel rau avea puterea de a se transforma in orice animal.A  dovedit-o transformandu-se intr-un leu feroce.A ragit atat de tare incat mustatile motanului s-au rasucit pe loc. Apoi leul s-a napustit asupra lui. Motanul a sarit din loc. Si-a pus o pereche de ghete de baschet si a inceput sa sara atat de sus incat labele leului nu reuseau sa-l atinga.

 -RAAAAAA! a ragit leul inainte de a se transforma la loc in capcaun. Te crezi destept motanule, in ghete de baschet? a urlat capcaunul.Ia vezi cum te descurci in fata unui taur!

Apoi,s-a transformat intr-un taur imens si fioros care l-a atacat imediat pe motan. Inca o data, motanul si-a schimbat repede pantofii si de data aceasta a ales niste pantofi de alergare. Indiferent cat de tare alerga taurul,nu putea tine pasul cu motanul si s-a oprit sa isi traga sufletul. Capcaunul a avut alta idee. Pielea i-a devenit verde inchis, a devenit aspra si plina de galme. Falcile s-au deschis larg si au plesnit. Acum devenise un crocodil fioros!

Motanul a ras de planul slab al capcaunului si exact cand acesta s-a repezit la picioarele lui, motanul a sarit intr-o pereche de bocanci armati. CLANG! Dintii crocodilului s-au spart cand au muscat din metal.
-Pe toti soarecii, a mormait capcaunul stirb,apoi s-a suparat foarte, foarte rau si s-a transformat intr-un sarpe veninos. Sarpele a sasait soi s-a repezit la motan.

Motanul a cautat prin pantofii sai-bocanci, papuci, adidasi de fotbal ce putea folosi de data asta?Apoi le-a zarit:o pereche de patine!
A alunecat pe trupul sarpelui,despicandu-l in doua! Inteligent,nu?

Si asa,motanul a trait fericit pana la adanci batraneti in castelul capcaunului invins,inconjutat de minunata lui incaltaminte! Ura!