Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

la hotel: CE SUNT PUNCTELE ACELEA DNEGRE DE PE PERETE? PURICI?INTREBE INGRIJORAT TURISTUL. NU AVETI DECAT SA BATETI DIN PALME.DACA VOR SARI,SUNT PURICI DACA NU ATUNCI E RAHAT DE MUSCA!

› vrei mai mult

Cultura generala

Cel mai mare crap pescuit la Sfantul Gheorghe a avut o greutate de 48,5 kg, iar cel mai mare somn pescuit in Delta Dunarii a atins greutatea de 400 kg.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Legenda cainelui     

Legenda populara romaneasca

Planse de colorat cu Legenda cainelui 

Asculta povestea cu imagini animate!

 

Descarca planse de colorat cu Legenda cainelui


A fost odata, demult, demult, un cioban care-si pastea turma lui de oi intr-o poiana frumoasa, din apropierea unei paduri; iar colo mai departe, spre rasarit, isi avea ciobanul stana. Dar tare greu ii era bietului om sa umble, cand avea nevoie, la agonisita lui... si stiti de ce?


Descarca planse de colorat cu Legenda cainelui

 


N-apuca sa se departeze oleaca si, cat ai clipi din ochi, iesea din padure nasul oilor, un lup, care-i hartapanea pe toata ziua cate-o oaie. Ca n-avea omul pe nimeni altul sa-i fie pazitor al turmulitei lui.

Azi asa, maine asa... s-a luat ciobanul de ganduri, ca nu putea sa se dedulceasca in voie de munculita lui; iar daca se dedulcea, pierdea oile. Da asta pana intr-o zi, cand uite ca nimereste la turma un oaches batran, cu barba alba colilie si parul pana-n calcaie. Ba avea si niste chei la brau.